Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Coca-Cola (K)

35 pregleda · 4 odgovora · otvorena 27.04.2009. u 22:54

-Eo da pokrenem malo diskusiju,sve neke tema mozel link ovog ,pomazite ,imam problem itd....

-Znači tema je isključivo za Coca Cola piće,nama vjerovatno i najpoznatije ima ih sa ovog portala vjerovatno mnogo ovisnika,kao i ja.

-Eh,sad u svakom postu biste trebali napisati koliko dnevno pijete litara coca cole,i sta mislite koliko ti steti zdravlju ?
Evo jedan kao test koliko steti coca cola xD

http://www.youtube.com/watch?v=SWKB_6lwcx4&feature=PlayList&p=0C0465AA7E27730F&playnext=1&playnext_from=PL&index=1

ev da ja pocnem...
dnevno nekih 2 litra kole popijem ako ne i vise,mislim da steti zdravlju al je tako ukusno nemogu se odvići

-Molio bih bez spama.
kolko mozes kole samog
meni zavisi sta jedem npr. ako jedem hamurger litar do 2

ak nest jace onda vise kolee :P
Nema potrebe da ostavljam bilo kakve linkove jer bih ja nesto zelio da kazem o Coca-Coli jer sam redovni konzument. Naime, Coca-Cola je danas jedno od najpoznatijih pica i konzumira se sirom svijeta. Iako je Coca-Cola veoma stetna, posmatrajuci je s aspekta pica i brenda ona se konstantno prodaje i koristi.

Pored ugljicnih hidrata i CO2, Coca-Cola sadrzi fosfornu kiselinu ( pH 2.8 ). Iako je ova kiselina razblazena u Coli ona moze rastopiti i kalcij iz kostiju, te to je glavni uzrocnik osteoporoze. Za one koje zele vise znati, osteoporoza je gubitak mase u kostima te izaziva brojne frakture. Osim toga Coca-Cola nagriza nasu jetru. Dokazano je da konstantno konzumiranje Cole moze ostetiti jetru vise nego alkohol.

U Americi, Coca-Cola se vec 20 godina koristi kao sredstvo za ciscenje motora. Koristi se kao sredstvo za ispiranje krvi u saobracajnim nesrecama. Vjerovatno znate da se pomocu Cole moze otkloniti kamenac u WC-u i kuhinji.

Fosforna kiselina moze da nagrize ekser, sirov odrezak ce potpuno nestati ako se ostavi par sati u Coli. Pored sirovih materija Coca-Cola moze rastopiti i nokat, iako to traje malo duze, oko 4 dana, ipak moze.

Zakljucak : Coca-Cola je veoma stetna za nas organizam i nije bas preporucljivo cesto konzumiranje, al et ja licno ne mogu bez Cole. Svako ima neki porok hehe ^^

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.