Danas mi dosli rodjaku da prikuljuce ADSL i fino sve povezu, i nemoze.. kazu oni sto su postavljali da je zakljucana mrezna karta? e kako da to otkljuca il sta ja znam vec.. kupio je komp prije mjesec dana nov
Diskusija
Mrezna karta
185 pregleda · 19 odgovora · otvorena 27.04.2009. u 19:44
Za sve informacije nazvati Podršku korisnicima 1422
Znaš da jesu instalirali SPY.... Veze nemaju .. Isto mi se desilo kad je kod mene priključivao... Kaže neće nešto internet... Frajer ima 40 godina... Smijem se u sebi i kažem mu da pokuša restartovati MODEM... A ne bi da spominjem kako se zajebavao 20 minuta zovući baš ovu istu podršku 1422. I još frajer zarađuje ko lud a dvije čiste nema.. Kladims e da nosi SLIKOVNICU sa sobom da skonta koja žica ide gdje. cccc
Znaš da jesu instalirali SPY.... Veze nemaju .. Isto mi se desilo kad je kod mene priključivao... Kaže neće nešto internet... Frajer ima 40 godina... Smijem se u sebi i kažem mu da pokuša restartovati MODEM... A ne bi da spominjem kako se zajebavao 20 minuta zovući baš ovu istu podršku 1422. I još frajer zarađuje ko lud a dvije čiste nema.. Kladims e da nosi SLIKOVNICU sa sobom da skonta koja žica ide gdje. cccc
Ovi iz bh telecoma su pravi 'stručnjaci'.
Jesu li instalirani drajveri za lan? (:
Ja kad sam prikljucio adsl, bila mi instalirana vista. Došao stručnjak iz BH Telecoma i sjebo se. Nema pojma šta je. :/
Ja kad sam prikljucio adsl, bila mi instalirana vista. Došao stručnjak iz BH Telecoma i sjebo se. Nema pojma šta je. :/
Vilenjak je napisao/la:
Za sve informacije nazvati Podršku korisnicima 1422

sLLayeer je napisao/la:
pa bio lik tu i rekao da nije do njih:r
vLexinho je napisao/la:
A ko bi onda trebao da ukljuci internet ako oni ne znaju?
sLLayeer je napisao/la:
pitam vas
Ne shvatate da ako sami ne znate i ako ne učite o svojoj najomiljenijoj stvarčici kao oni koji vole dobro auto i u šaraf znaju svaki dio, tako ni oni neće mrdnuti mudima da Vam pomognu sve dok ih ne nabušite riječima... Nema izaći iz kuće kad dođe priključiti sve dok ne proradi google.ba
Post dobio aplauz od vLexinho
Ja znam, da sam morao kupovat novu mreznu
, isto mi tako rekli ....
, isto mi tako rekli ....
Ja sam svom skino merdovine dok mi ne napravi signal da fercera perfektno ; pomoglo mi je to sto zivim na 3. katu...
Moram li rec da otad net radi odlicno...
Moram li rec da otad net radi odlicno...
Mozda firewall blokira. Idi u Control Panel --> Network and Internet Connections --> Change Windows Firewall Settings --> u Advanced tabu provjeri je li oznacena LAN i ADSL konekcija.
A za to sto majstor kaze da je zakljucana kartica nikad nisam cuo. Jedino da nisu driveri instalirani, provjeri to u device manageru.
A za to sto majstor kaze da je zakljucana kartica nikad nisam cuo. Jedino da nisu driveri instalirani, provjeri to u device manageru.
Nazovi ih o5, ne verujem da je zakljucana lupaju da se kupi nova, nek kupi ako mu novac nije problem al kad dodju nek mu sve lepo naprave kao sto je Vilenjak rekao dok google ne proradi !
Vilenjak je napisao/la:
Ne shvatate da ako sami ne znate i ako ne učite o svojoj najomiljenijoj stvarčici kao oni koji vole dobro auto i u šaraf znaju svaki dio, tako ni oni neće mrdnuti mudima da Vam pomognu sve dok ih ne nabušite riječima... Nema izaći iz kuće kad dođe priključiti sve dok ne proradi google.ba
pa nije znala reci jer veze nema sa kompjuterom
Počinjem sumnjati da uopšte nije zaključana mrežna kako je rekao... Mislim da je zaboravio SLIKOVNICU sa naslovom:Kako u 10 načina prikopčati internet vezu.
Cuj ADSL prikljucio, a trazi ti otkljucavanje mrezne karte ? Nisam znao da se to uopste moze zakljucat, btw. ADSL ne koristi nikakve je***e mrezne kartice, nego LAN, modeme, WAN Miniport, TCP/IP ..
Ako sam negdje pogrijesio, nek me isprave pametniji
Btw. tako je i meni lik kad je doso prikljucivat, salje mi sms u skolu, i pita " Kako pokreces WindoVs "
O boze
xD

Btw. tako je i meni lik kad je doso prikljucivat, salje mi sms u skolu, i pita " Kako pokreces WindoVs "
O boze
xD
spY je napisao/la:
Ovi iz bh telecoma su pravi 'stručnjaci'.
nista ti netreba osim da instaliras driver za mreznu kartu
program EVEREST download
vidi koja ti je mrezna i nadji driver .. prikopacaj UTP kabal i to je to
napravi si sam broadband konekciju
program EVEREST download
vidi koja ti je mrezna i nadji driver .. prikopacaj UTP kabal i to je to

napravi si sam broadband konekciju
Desni klik na LAN ikonu i imaš opciju "ENABLE"
to vecina "adsl crew-a" ne zna .....
to vecina "adsl crew-a" ne zna .....
iwdnplay je napisao/la:
Cuj ADSL prikljucio, a trazi ti otkljucavanje mrezne karte ? Nisam znao da se to uopste moze zakljucat, btw. ADSL ne koristi nikakve je***e mrezne kartice, nego LAN, modeme, WAN Miniport, TCP/IP ..
O boze
xD

O boze
xD
Ako je integrirana, pogledaj da nije disable-ovana u BIOS-u.
Instaliraj drivere.
Ako ti na ADSL modemu gori lampica sa brojem u koji ti je ukljucen kabl, vjerovatno ti je ispravna mrezna te je stvar nekih postavki. Rekoh vjerovatno, ali ne mora znaciti.
Instaliraj drivere.
Ako ti na ADSL modemu gori lampica sa brojem u koji ti je ukljucen kabl, vjerovatno ti je ispravna mrezna te je stvar nekih postavki. Rekoh vjerovatno, ali ne mora znaciti.
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.