Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

plugins

155 pregleda · 11 odgovora · otvorena 19.04.2009. u 17:05

ovako da li mi neko moze pomoci u vezi s pluginovima....koji god plugins ubacim na server pise invalid....kako cu to popravit ili neko da mi napise tocan postupak ubacivanja plugina da provjerim da li pravilno ubacujem :D
ovako..
ubacis plugins u folder "plugins"

onda se vratis nazad , odes u "configs" , tamo nadzes plugins.ini

odes skroz dole i upises imeplugine.amxx (umjesto imeplugina stavis ime tog plugina)

neke plugine moras staviti npr na prvo ili drugo ali vecinu skroz dole moras upisivati

EDIT : ako ti i dalje neradi dodaj me na msn : [email uklonjen] pa cu ti detaljnije objasniti

Btw : pogresan podforum trebao si staviti u serveri....
skines plugin ... kopiras ga u folder amxmodx/plugins
onda odes u amxmodx/config/plugins.ini i skroz na kraj dole dodas ime plugina .amxx

Nadam se da si me razumio ;)
Yanni je napisao/la:
skines plugin ... kopiras ga u folder amxmodx/plugins
onda odes u amxmodx/config/plugins.ini i skroz na kraj dole dodas ime plugina .amxx

Nadam se da si me razumio ;)
pa tako sam i radio alineradi mi opet
Ako ti pise invalid plugin to znaci da nemas potrebne module za odredjeni plugin, recimo fakemeta i tako to, uglavnom kad skidas plugin s nekog site pise ti sta trebas imati uz amx :D
king93 je napisao/la:
pa tako sam i radio alineradi mi opet
provjeri koju verziju amx mod-a imas ... :S
mozda imas amxmod a ne amxmodx pa skidas plugine za amxmodx ili obratno :D ;)
Yanni je napisao/la:
provjeri koju verziju amx mod-a imas ... :s
mozda imas amxmod a ne amxmodx pa skidas plugine za amxmodx ili obratno :d ;)
pa imam amx-0.9.9-won......kako cu npr. da mogu amx_super ili admin_specc_esp ili slicno
king93 je napisao/la:
pa imam amx-0.9.9-won......kako cu npr. da mogu amx_super ili admin_specc_esp ili slicno
lol skini najnoviju 1.80
rcp je napisao/la:
lol skini najnoviju 1.80 :-X
pa i nju sma bio namjestio ali na njoj nije bilo onoog sranja user.ini i nisam mogao dat admina nikome
king93 je napisao/la:
pa i nju sma bio namjestio ali na njoj nije bilo onoog sranja user.ini i nisam mogao dat admina nikome
skines ovde(http://www.amxmodx.org/dl.php?filename=amxmodx-installer-1.8.1.exe) amxmodx 1.8.1 .. sad mi se neda objasnjavat kako da instaliras i sve to ali uglavnom znas ubacivat plugine to je bitno :D
eto pa ce ti sve moci ;)
:P
Yanni je napisao/la:
skines ovde(http://www.amxmodx.org/dl.php?filename=amxmodx-installer-1.8.1.exe) amxmodx 1.8.1 .. sad mi se neda objasnjavat kako da instaliras i sve to ali uglavnom znas ubacivat plugine to je bitno :d
eto pa ce ti sve moci ;)
:p
ali imam ja ut verziju na kompu ali nemogu onda dat admina nikome jer nema user.ini fajla....
pa je li mi niko od ovoliko ljudi na gamers.ba nemozes pomoci:(
Pratio sam sta ste pricali , ali nzm kako da stavim npr kod ad_manager.amxx (say:/forum-i ono izadje neki forum,/headmsn-izadje od head admina msn)

Ako mi neko moze pomoci , unapred hvala:D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.