Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Rješenje zadatka

246 pregleda · 9 odgovora · otvorena 19.04.2009. u 13:49

Budite ljubazni da ne zatvarate odmah ovu temu.
Zna li iko kako ide rješenje ovog zadatka u Qbasicu.

U datoteci „MREZA.DAT“ se nalazi 10 redova slova. U svakom redu se nalazi po 10 slova.
Medu tim slovima skriveno je upisano nekoliko bosanskohercegovackih gradova. Imena
gradova se mogu nalaziti upisana samo horizontalno ili samo vertikalno.
U datoteci „GRAD.DAT“ nalaze se imena gradova koje treba pronaci u mreži.
U datoteku „IZLAZ.DAT“ treba upisati ime pronadenog grada i pozicije pocetnog i krajnjeg
slova imena grada iz datoteke „MREZA.DAT“ .
A M O S T A R A M I
B I H A R G A I O K
I T A R A V N I K U
V C V A V A A D R P
I T A J N S E S A R
S U R E I D O R P E
O Z E V K S T T O S
K L C O N A I V I S
I A T O E C L I H D
B V I O S R B K N I
Rezultate ispisati u obliku : Grad, pozicija reda 1 znak, pozicija kolone 1 znak,
pozicija reda krajnjeg slova, pozicija kolone krajnjeg slova, npr:
SARAJEVO 1,4,8,4
TUZLA 5,2,9,2
MOSTAR 1,2,1,7
Travnik 3, 2, 3, 9
Vidi ba, lahko je pravo, moraš naći ime grada, red u kojem počinje (vertukalno ili horizontalno), onda broj slova od kojeg grad počinje, red u kojem se završava i broj slova u kojem se završava, malo je nepregledno pa ne vidim fino, ali zadatak je pravo lagan

Primjer : Kupres -
Počinje iz drugog reda - 2;
Počine od zadnjeg slova - 10;
Završava se u sedmom redu - 7:
Zadnje slovo je u 10 redu - 10;

Znači Kupres - 2, 10, 7, 10!

@ovi wannabe pomoćnici iznad (songy i Fusher): Udarajte se mokrom kiflom
savaloralino je napisao/la:
Ne zna niko jel?
Postavio si temu i želis odma da ti neko odgori.Čekaj da prođe određeno vrijeme i onda refrešuj stranicu pa vidi jeli ti iko pomogao nemože se u sekundi pojaviti odgovor.Dok se neki drugi korisnik ne uloguje na g.ba koji zna odgovor onda ces ga dobiti do tada čekaj.Nije ovo masina da postavis pitanje on ti izbaci odgovor.

Sretno
mirofa je napisao/la:
Postavio si temu i želis odma da ti neko odgori.Čekaj da prođe određeno vrijeme i onda refrešuj stranicu pa vidi jeli ti iko pomogao nemože se u sekundi pojaviti odgovor.Dok se neki drugi korisnik ne uloguje na g.ba koji zna odgovor onda ces ga dobiti do tada čekaj.Nije ovo masina da postavis pitanje on ti izbaci odgovor.

Sretno :-[
Gledaj kao zeleno, jbg :D : Post dobio aplauz od: iwdnplay
ma brate ti si lood ocm boli me glava sto za skolu citam da se za ovo muchim by by:*
Ja nisam pronasao vise , sto sam pogledao 5 minuta ovo sam nasao , potrudi se sam nisi retardiran da ovo ne mozes skontati kako ide...
Travnik 1 5 7 5
Kupres 2 10 7 10
Mostar 1 2 1 7
Tuzla 5,2,9,2
Sarajevo 1,4,8,4

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.