Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Debitna Kartica

238 pregleda · 17 odgovora · otvorena 16.04.2009. u 10:26

Pozzz
Znali ko u kojoj banci se moze dobiti DEBITNA kartica kojom mogu placati na netu preko paypal ... imam debitnu karticu od hypo banke ali nece da mi prihvati ,kreditnu oce ali nebi da placam kreditnom da mi neko opuha 5k u minus

Pa ako ko ima u nekoj banci debitnu da radi preko neta nek se izjasni gdje i kako je dobio :)
rajfajzen , bbi
Pa dace ti u bilo kojoj banci bolan. Samo moras donijeti potvrde o skolovanju, studiranju itd. Najbolje ti je otic u banku i pitati. Cini mi se da moras naglasiti da ti treba za tu internet kupovinu tj za paypel.
Vidi, odes u bilo koju banku (sto kaze lav "rajfajzen" il koju god) i pitas mogul' napravit karticu. Uplatis pare i ti uzmes karticu sa sobom (naravno, das pin od kartice, licnu bla bla .. ne znas sta sve treba ) i onda na paypalu samo oznacis koju ces metodu placanja, stavis pare sa kartice na paypal i kupujes sta god hoces preko paypal-a 
Ja koliko znam ne mozes sa debitnom karticom placati preko neta. Ja imam Visa i Maestro debitne kartice i nigdje mi ne prihvata.
Kada sam otisao u banku, oni su mi rekli da se preko neta moze samo sa kreditnom karticom placati.

Kreditnom karticom ne mozes otici u minus. Isto sranje kao debitna kartica, samo sto sa njom mozes e-bankion obavljati.
Uz dodatno potpisan ugovor i zahtjev, mozes mozda dobiti odobrenje da ides u minus u iznosu od 3 plate, koje moras minimalno 6 mjeseci primati..
Imam i ja povezanu debitnu od raifaizen banke sa paypal-om i moze se koristiti.

To sto pricaju da ne moze, pusti to. Vadio sam i od hypo isto debitnu i nije moglo. I otisao kod njih, pitao zasto ne moze, i ona debilna gospođa mi prospe tu pricu da se ne moze sa debitnom kupovati na netu.Zasto jednostavno ne kaze da su jadni i da se s njihovom karticom ne moze kupovati?! I odem u raifaizen, lijepo popricam s njima. I covjek mi sve objasni. Sta ces bolan, gospoda je to a ko u hypo, zaposle zenu nema 4 razreda osnovne i ona mi prica moze li ili ne. :@

Dakle samo odi u raifaizen i pitaj. I ipak naglasi da hoces da kupujes na netu. Jer ima dosta kako sam ja vadio pa se ne sjecam bas sta sam im govorio.
StealtH je napisao/la:

To sto pricaju da ne moze, pusti to. Vadio sam i od hypo isto debitnu i nije moglo. I otisao kod njih, pitao zasto ne moze, i ona debilna gospođa mi prospe tu pricu da se ne moze sa debitnom kupovati na netu.Zasto jednostavno ne kaze da su jadni i da se s njihovom karticom ne moze kupovati?! I odem u raifaizen, lijepo popricam s njima. I covjek mi sve objasni. Sta ces bolan, gospoda je to a ko u hypo, zaposle zenu nema 4 razreda osnovne i ona mi prica moze li ili ne. :@

Dakle samo odi u raifaizen i pitaj. I ipak naglasi da hoces da kupujes na netu. Jer ima dosta kako sam ja vadio pa se ne sjecam bas sta sam im govorio.
ok idem odma sad do raifaisen pa cu tamo da vidim
znam i ja da se moze kupovati sa debitnom ali sam jbg izabrao losu banku otiso u hyspo jos mjeseca dana ceko karticu ... i na kraju nemoze jos me pita imam li zaposlenje skim se druzim skim spavam kakva mi je cura dali su mi spure na gumama rasklimane itd...
_St3altH_ je napisao/la:

To sto pricaju da ne moze, pusti to. Vadio sam i od hypo isto debitnu i nije moglo. I otisao kod njih, pitao zasto ne moze, i ona debilna gospođa mi prospe tu pricu da se ne moze sa debitnom kupovati na netu.Zasto jednostavno ne kaze da su jadni i da se s njihovom karticom ne moze kupovati?! I odem u raifaizen, lijepo popricam s njima. I covjek mi sve objasni. Sta ces bolan, gospoda je to a ko u hypo, zaposle zenu nema 4 razreda osnovne i ona mi prica moze li ili ne. :@

PayPal ima mogucnost direktnog skidanja sa racuna, bez kartice.
Ukoliko ti je banka to odobrila, onda mozes i bez kreditne kartice, ondnosno samo sa debitnom. To je kao dovoljno dokaz da je tvoj racun.

Ali neces moci, barem na vecini site-ova, placati tom karticom.
Meni neke stranice prihvate, ali vecina kaze da ne moze debitna kartica vec mora kreditna. Nije problem u kartici, da li je ona u mogucnosti ili ne. Problem je u stranicama koje ne prihvataju debitne.
aplauz !

potrudio se stvarno ..valjalo je napisati ovo ( ne salim se )
Pr0j3cT je napisao/la:
aplauz !

potrudio se stvarno ..valjalo je napisati ovo ( ne salim se )
Sta ti seres ?
sta je bolan lijepo kazem covjek se potrudio ako je znao napisao , pomogao je nadam se covjeku i zasluzio aplauz .............sto se ti mijesas ???'''
mozda dizes broj postova ????

spammers die!
Pr0j3cT je napisao/la:
sta je bolan lijepo kazem covjek se potrudio ako je znao napisao , pomogao je nadam se covjeku i zasluzio aplauz .............sto se ti mijesas '''
mozda dizes broj postova ?

spammers die!
Spamers are everywhere like you !
:(
getiN je napisao/la:
Spamers are everywhere like you !
:(
RaZaRaCev engleski na nivou 
hrmpalija je napisao/la:
ok idem odma sad do raifaisen pa cu tamo da vidim
znam i ja da se moze kupovati sa debitnom ali sam jbg izabrao losu banku otiso u hyspo jos mjeseca dana ceko karticu ... i na kraju nemoze jos me pita imam li zaposlenje skim se druzim skim spavam kakva mi je cura dali su mi spure na gumama rasklimane itd...
Što se tiče kartica, debitnu može svako izvaditi ali ima par caka...
Debitna ti služi samo za dizanje para sa bankomata, i za plaćanje karticom u prodavnicama itd...
Nju vadiš u bilo kojoj banci (savjet UniCredit jer ih ima najviše) samo sa Cipsovom potvrdom o adresi stanovanja i kopijom lične karte. Sa debitnom NE MOŽEŠ ništa kupovati preko interneta, i nema ulaska u minus.
Što se tiče kreditnih kartica, možeš dobiti kreditnu samo ako imaš stalno zaposlenje, ili eventualno ako si student pa da dobiješ studentsku karticu. Sa njom se može kupovait preko interneta,paypala i možeš ući u minus (zavisno od dogovora sa bankom).
wickY je napisao/la:
Debitna ti služi samo za dizanje para sa bankomata, i za plaćanje karticom u prodavnicama itd...
Nju vadiš u bilo kojoj banci (savjet UniCredit jer ih ima najviše) samo sa Cipsovom potvrdom o adresi stanovanja i kopijom lične karte. Sa debitnom NE MOŽEŠ ništa kupovati preko interneta, i nema ulaska u minus.
Što se tiče kreditnih kartica, možeš dobiti kreditnu samo ako imaš stalno zaposlenje, ili eventualno ako si student pa da dobiješ studentsku karticu. Sa njom se može kupovait preko interneta,paypala i možeš ući u minus (zavisno od dogovora sa bankom).
ovo sam i ja htio napisati :P

:$
ali wic ima visa electron debitna kartica koju ja imam iz rajfajzen banke i stavljam preko nje na netteler i onda mogu i kupovat i slat dje ja ocu pare preko nje....
wickY je napisao/la:
Danas bio u raifajzen kaze meni moze se kupovat sa njihovom visa electron debitnom ja popunio zahtjev predo papire kaze doce za 10-15 dana
2x ga pitam mozel se kupovat preko neta kaze moze
procito sam i na par foruma da se moze sa debitnom od rajfajzen kupovat .D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.