Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Mikrofon (meduse 2.1)

130 pregleda · 13 odgovora · otvorena 15.04.2009. u 21:07

Sta da radim, nikako nemogu da pricam na ts - u.
Mikrofon je ispavan ...
Zvuci malo glupo, ali pogledaj da li je ukljucen mic ... na onom za pojacavanje imas to ... A i moze ti biti u TS-u do postavki ...

- Settings ---> Options
- Sound driver: Direct sound
- Compatibility: nek bude deselektovano ono ...
- I dolje input i output device trebalo bi da ti je selektovana zvucna ...
-Imas na teamspeaku ono "Self" pogledaj tamo jesili mozda mute.... P

-Pogledaj tamo i jacinu zvuka mozda ti je skroz smanjeno pa se nemoze pricat...

-Mozda ti je bindano da ti se prica na tipku provjeri to...

Ako ti radi mic 100% onda ti je sigurno do teamspeaka napravi u settings :D
I pogledaj tamo kod sata na volume control, klikni gore na options pa properties, prvo kod playbacka pa kod recording namjesti na advancedu od mica da ti je selektirano samo mic boost a ne mic2 select. Meni kad je to upaljeno ne radi mic :D
Idi u setting i voice activaction stavi tipku koju hoces i nju drzis dok pricas, dok slusas pustis je..

takodjer strelicu pomjeri prema shout ne prema whisper
per031 je napisao/la:
I pogledaj tamo kod sata na volume control, klikni gore na options pa properties, prvo kod playbacka pa kod recording namjesti na advancedu od mica da ti je selektirano samo mic boost a ne mic2 select. Meni kad je to upaljeno ne radi mic :d
pa nemogu na advanced da udjem u tome je problem vidis na slici
dole gdje se pojacava vidi da ti nije na off
imo isti problem
asdf1 je napisao/la:
pa nemogu na advanced da udjem u tome je problem vidis na slici
Vidi, imas tamo gdje pojacavas zvuk mic off/on, pogledaj da nisi tu slucajno stavio off

i pogledaj jel ti mute dole, ako nije onda desni klik > options (na onu ikonicu pored sata) i vidi koliki ti je volume
4rm4n1 je napisao/la:
Vidi, imas tamo gdje pojacavas zvuk mic off/on, pogledaj da nisi tu slucajno stavio off :)

i pogledaj jel ti mute dole, ako nije onda desni klik > options (na onu ikonicu pored sata) i vidi koliki ti je volume ;)
nemogu da udjem u recording sta da radim
asdf1 je napisao/la:
nemogu da udjem u recording sta da radim
Probaj promjenit input iznad toga di biras recording i playback.
ovako ne znam dali ce tebi pomoci ali je meni pomoglo.. isto nisam mogo pricati a radi mic i ja malo carko hahu i proradi.. pa oznaci na ts tamo ovo sa slike... nadam se da ce ti proraditi..

LoCoOo je napisao/la:
ovako ne znam dali ce tebi pomoci ali je meni pomoglo.. isto nisam mogo pricati a radi mic i ja malo carko hahu i proradi.. pa oznaci na ts tamo ovo sa slike... nadam se da ce ti proraditi..

radi meni brate mic, ali kad udjem u ts i npr kazem halo odjekuje kaze jedno 10 puta halo halo halo halo ....
asdf1 je napisao/la:
radi meni brate mic, ali kad udjem u ts i npr kazem halo odjekuje kaze jedno 10 puta halo halo halo halo ....
a imas eho, pokusaj to napravili oko sluski u Realtek HD Sound Effect Manager-u procackaj pa vidi ili na ts smanji whisper i to bi bilo to..ako gdje sta cujemo da raje Editovacu ovde pa ti napisem...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.