Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Riješeno 50 bodova

kingston 64GB

183 pregleda · 12 odgovora · otvorena 11.04.2009. u 12:42

Imam mali problemcic sa USB stickom.

Kada ga ukljucim na XP operativni sistem i probam uci na njega kaze da se treba formatirati medjutim kada pokrenem format samo prikaze kapacitet usb sticka (63,6GB) a file system i allocation unit size je prazno i nemoze se nista odabrati i sam format se nemoze izvrsiti. A kada ga ukljucim na VISTA operativni sistem takodjer kaze da se treba formatirati i kada na visti pokrenem format ispise kapacitet, pod file system sada ispise exFAT i NTFS sto kod XPa nije bilo i mogu odabrati allocation unit size. Sada kada pokrenem format na visti pod NTFS file systemom format se nemoze izvrsiti a pod exFAT se izvrsi i stick savrseno radi na VISTI dok kada ga ukljucim na XP opet isto bude, nemogu uci na njega trazi da se formatira a format se nemoze napraviti jer nema da se odabere file system itd.

O ovakvom sticku je rijec

64gb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mislis 16gb!

Post dobio šamar od cannabis4posho

Rješenje
CSMAN je napisao/la:
mislis 16gb!
Moguche da je fulio, nevazno .

Skini "HP USB Disk Storage Format Tool" i formatiraj.

Post dobio aplauz od cannabis4posho

CSMAN je napisao/la:
mislis 16gb!
Ne mislim 16GB vec 64GB
CSMAN je napisao/la:
mislis 16gb!
citaj malo bolje !
nenznam brate jeli mguce za takvu jacinu usb-a trebaju drajveri da bi ga mogo otvoritti

dali si ikada pokreno taj usb .....

probaj ga pokrenuti preko explore ....
RzA je napisao/la:
nenznam brate jeli mguce za takvu jacinu usb-a trebaju drajveri da bi ga mogo otvoritti

dali si ikada pokreno taj usb .....

probaj ga pokrenuti preko explore ....
Na visti radi normalno sve, sa XPom je problem.
abasi je napisao/la:
vjerojtno treba neki drajver od njega sto ima vista na sebi ...
jesi li probao da instaliras drajvere..... daj informacije
od njega da probam naci drajvere :)
mozda na XP nemoze tolika jacina usb ili neki drajver nisi install
Pomogao je programcic od ovog momka.

Sada radi i na XPu.

Hvala mnogo.

A za ovog sto je rekao da je od 16GB sto misli da mislim na 16GB izvoli pikcr.

abasi je napisao/la:
Dje si uzeo usb ocat ?
vako ustekaj usb pricekaj da ga ocita zatim udi u dos i ukucas format i ime usba ime moze bit F: ili G: uglavnom vidis u my computer onda ti se pojavi insert new disk for drive u mom slucaju je G: i ispod toga pise press enter when ready... i ti stisnes enter i onda ce ti pisat tipe of file system pisace ti koliki kapacitet ima usb i pisace ti nakraju koliko posto ga je formatiro samo se moras malo strpit jer sporo formatira eo ti jos slika da ti bude jasnije

Post dobio aplauz od cannabis4posho

lichedy je napisao/la:
vako ustekaj usb pricekaj da ga ocita zatim udi u dos i ukucas format i ime usba ime moze bit F: ili G: uglavnom vidis u my computer onda ti se pojavi insert new disk for drive u mom slucaju je G: i ispod toga pise press enter when ready... i ti stisnes enter i onda ce ti pisat tipe of file system pisace ti koliki kapacitet ima usb i pisace ti nakraju koliko posto ga je formatiro samo se moras malo strpit jer sporo formatira eo ti jos slika da ti bude jasnije

Hvala ali uspjeo sam sa ovim programom "HP USB Disk Storage Format Tool"

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.