Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Umrežavanje-problem

51 pregled · 3 odgovora · otvorena 05.04.2009. u 00:47

Znam da je bilo 100 tema, znam da ima na google-u, ali ja sam newb u ovoj oblasti, tako da mi svi ti postovi nisu nista pomogli. Dakle imamo 2 kompa, na oba XP. Imamo i mrezni kabal i kartice i sve drivere...
Samo hocemo da igramo 1 na 1 cs-a. Ako bi neko mogao u korak po korak da nam objasni kako, sta gdje, bio bih zahvalan.

Nemam bodova, a da imam dao bih. Tako da onaj ko pomogne, zamolio bih admina da mu dadne aplauz.

Unaprijed zahvalan.
Na oba instaliraš isti kanter.Ukljčiš mrežni kabal u jednu i drugu mrežnu karticu.Umjesto dva kompjutera i križića će ti sa nako minute pojavit jedan za žutim upozorenjem.Ako imaš na jednom internet, nemoj djeliti konekciju sa drugim jer nemaš potrebe i sigurnije ti je.(Ako budeš podjelio konekciju onda ti se neće pojaviti ovo predhodno već dva kompjutera ali predpostavljam da ti je internet preko mrežne i da ćešisključiti kada budeš ovo radio)Kad ti se pojavi ovo navedeno, na jednom kompjuteru ideš na new game i izabereš stazu.Kad sve odrediš start game.Na drugom uključiš kanter i server i tu klikni na LAN.Treba da ti se pojavi jedan server.Klikni na njega i connect.Možeš kasnije dodavat botove i da igraš sa njima.Ako budeš imao ikakvih problema javi se.
lako je to.

1.Spojis znaci kablom oba kompa.
2.Provjeris da li pise connected tamo u my connection "Local Area Connection" mora ispod pisad da je konektovano
3. Desni klik na to i properties
4. Ides Internet protocol TCP/IP properties
5.Stavis tackicu na "Use the following ip addres:
6.Kucas na "glavmom kompu" (kojem god)
7.Gdje pise ip addrese kucaj : 192.168.1.2 (na prvom kompu) a na drugom stavljas 192.168.1.3
8. Subnet mask 255.255.255.0
9. Default gateway 192.168.1.1

i kreiras na "glavinm" mapu i sve onda na drugi ides local find i trebo bi biti server ako nema kucas
connect 192.168.1.2

to je to GL ^^

Post dobio aplauz od bak1r

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.