Prvo i osnovno sto mnogi neznaju
VHE = Valve Hammer Editor (program za crtanje mapa za cs,wow itd..)
Sigurno se cesto pozeljeli da napravite svoje texture,slike itd ali medutim kada bi napravili dvije-tri datoteke i ubacili ih u VHE one bi se tamo zvale isto tj. {NEW u Hmmeru mozemo inekako to i razlikovati medutim kada mapu pokrenemo cs-u sve ce biti jedna textura a niko nezna koja od te 3,4,5..... da bi rijesili daj problem pratite TuT takode on vazi i za pravljenje svojih wad packova u toku je izrada "Gamers_ba.wad" za sto je Jacky najzasluzniji
-Skinucemo program wally LINK !! i naravno installirati xd
- Naravno prvo i prvo moramo napraviti od zeljene slike wad tip datoteke
- Pokrenemo wally ako ste pucali samo next pri instalaciji on se nalazi u C:\wally

- Odabracemo sliku koju smo predhodno pretvorili u wad fajl !

- Sada dolazi najvazniji dio tj. preimenovanje !,idemo desni klik pored slike pa rename slike govori 1000 rijeci

- Obavezno kod preimenovanja staviti ispred naziva "{" (bez navodnika) !
I jednostavno ce mo izaci i naravno sacuvati "save" i pronaci isti onaj fajl koji smo predhodno pretvorili u .wad!
-Preostalo je jos samo da udemo u VHE-tools-options-textures-add wad !
Eto napravio sam ovaj TuT prvenstveno jer zelim da se pojavi neko ko zna praviti neko ko ima inspiracije otidite na moj profil nacete mnoge TuT-ove o mappingu!
A ni aplauzi nisu nepozeljni ipak sam u -30 xD
VHE = Valve Hammer Editor (program za crtanje mapa za cs,wow itd..)
Sigurno se cesto pozeljeli da napravite svoje texture,slike itd ali medutim kada bi napravili dvije-tri datoteke i ubacili ih u VHE one bi se tamo zvale isto tj. {NEW u Hmmeru mozemo inekako to i razlikovati medutim kada mapu pokrenemo cs-u sve ce biti jedna textura a niko nezna koja od te 3,4,5..... da bi rijesili daj problem pratite TuT takode on vazi i za pravljenje svojih wad packova u toku je izrada "Gamers_ba.wad" za sto je Jacky najzasluzniji

-Skinucemo program wally LINK !! i naravno installirati xd
- Naravno prvo i prvo moramo napraviti od zeljene slike wad tip datoteke

- Pokrenemo wally ako ste pucali samo next pri instalaciji on se nalazi u C:\wally

- Odabracemo sliku koju smo predhodno pretvorili u wad fajl !

- Sada dolazi najvazniji dio tj. preimenovanje !,idemo desni klik pored slike pa rename slike govori 1000 rijeci

- Obavezno kod preimenovanja staviti ispred naziva "{" (bez navodnika) !
I jednostavno ce mo izaci i naravno sacuvati "save" i pronaci isti onaj fajl koji smo predhodno pretvorili u .wad!
-Preostalo je jos samo da udemo u VHE-tools-options-textures-add wad !
Eto napravio sam ovaj TuT prvenstveno jer zelim da se pojavi neko ko zna praviti neko ko ima inspiracije otidite na moj profil nacete mnoge TuT-ove o mappingu!
A ni aplauzi nisu nepozeljni ipak sam u -30 xD