Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Kompjuter problem

107 pregleda · 5 odgovora · otvorena 28.03.2009. u 09:20

Naime, jedno vece sam igrao wowa kad najednom comp se sam ugasio bez ikakvog razloga. Pokusao sam da ocistim cpu od prasine , nije to jer se i dalje gasi. Pokusao sam takodjer da zamijenim slot za memoriju i opet neradi. Mislim da je napojna , ali sam pokusao da iskacim cd rom ali opet se gasi. Nakon sto sam u safe modeu tj. bolje receno u msconfigu stavio "diagnostic" , poceo je da se restartuje. Ali nakon fixanja i skeniranja , uspio sam da se vratim na staro i da ulazim opet u operativni ali i dalje se resetuje. Nadam se da neko ima neku ideju , jer stvarno odustajem od svega , i da btw scan sam racunar sa virusima , i cak se gasi u safe modeu tako da nisu virusi.
Nemoj ti jarane puno experimentisat nego odnesi u neki PC centar gdje se ljudi razumiju u to i bez brige si
Ako se ugasi bez restarta, onda je napojna, provjeri kabal od napojne, a ako se gasi sa restartom, onda može biti i zagrijavanje , matična općenito...
probaj sa my computer - propertis - advenced i dole imas start up & recovery i klikni na settings i iskljuci ono automatically restart.

sanjin1991 je napisao/la:
Ako se ugasi bez restarta, onda je napojna, provjeri kabal od napojne, a ako se gasi sa restartom, onda može biti i zagrijavanje , matična općenito...
slažem se vjerovatno procesor ili matičma.
Desilo mi se to dva puta:
Prvi put crkla matična pa se sam resetovao.
Drugi put procesor se pregrijavao i probio sam maksimum FSB-a pa sam ga morao declockati jer sam ga pretjodno bio clockovao.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.