Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Subtitl ?

159 pregleda · 17 odgovora · otvorena 16.03.2009. u 16:32

Zna li neko zasto mi kasni subtitl na filmu ? Da li je to zato sto se format nepodudara ili nesto drugo ? Juce sam skinuo film i subtitl i gledao normalno .. danas sam skinuo dva filma i na obadva kasni prevod !

Btw korsitim GOM player , zanima me da li ima jos neki player koji je dobar za gledanje filmova ??
zato sto taj prevod ne odgovara filmu, skini drugi.. btw. ha gom ha vlc
n3xu5 je napisao/la:
zato sto taj prevod ne odgovara filmu, skini drugi.. btw. ha gom ha vlc :D
Skinuo sam dva prevoda i oba sa istim formatom " imo_int " ...
Skines subtitle editor i editujes sebi prevod kako treba, vjerovatno kasni ili brza. A mozes i na lakse nacin, skines BS player , pokrenes film i sa CTRL + strelica ljevo i strelica desno namjestas prevod, tj. ubrzavas ili vracas.
Boozywoozy je napisao/la:
Skinuo sam dva prevoda i oba sa istim formatom " imo_int " ...
divx-titlovi.com
ima svaki titl
Ja gledam preko BS playera.. Nekako mi najbolji.. Neznam kako na GOM playeru, al na BS-u mozes ubrzat i usporit titlove..

Post dobio aplauz od FataL

Jarane dzabe ti ako ti snimak kasni ili zuri u odnosu na subtitle !

Koliko ih god skines takvi nece ti ni jedan moc , mora bas odgovarat vremenu filma ako me kontas !?
Pleasure je napisao/la:
Jarane dzabe ti ako ti snimak kasni ili zuri u odnosu na subtitle !

Koliko ih god skines takvi nece ti ni jedan moc , mora bas odgovarat vremenu filma ako me kontas !?
To znaci da film i subtitl moraju biti istog formata kao sto sam i rekao ! :)
To znaci da film i subtitl moraju biti istog formata kao sto sam i rekao !
Ne moze ti film i subtitl biti istog formata nikako.

btw. probaj ako ti je film "link uklonjen" stavi "link uklonjen" stavio sam .sub sto nemora da znaci da je taj.

PozZ
Grind.2003.DVDRip.XviD-iMO_iNT
Probaj druge titlove.Ja sam pokusava naci za Beowolf i nisam nikako nasao odgovarajuci
I meni se to uvijek desava, i sam sebi podesim prevod.

Imash kad ides subtitle pa nadjes tamo ono da ga podesis +, - 0,5 sec.. tj mosh na tipke pored M slova zarez i tacka pa deri dok sebi ne ustimas
Ma kako i film i subtitle mogu biti istog formata, to je isto ko da kazes da je isto mp3 i jpg, sve sto trebas uraditi je skinuti title sa pravim tajmingom u odnosu na tvoj film, ja sam za film 300 skinuo 100 titlova i od toga samo jedva nasao jedan sa pravim tajmingom, sam skidaj dalje . . . . :@
nigel92 je napisao/la:
Ma kako i film i subtitle mogu biti istog formata, to je isto ko da kazes da je isto mp3 i jpg, sve sto trebas uraditi je skinuti title sa pravim tajmingom u odnosu na tvoj film, ja sam za film 300 skinuo 100 titlova i od toga samo jedva nasao jedan sa pravim tajmingom, sam skidaj dalje . . . . :@
Fight.Club-DVDRip-Axxo.avi onda i subtitl mora biti axxo formata .... mozda se nisam dobro izrazio ali eto primjer
Fight.Club-DVDRip-Axxo.avi onda i subtitl mora biti axxo formata .... mozda se nisam dobro izrazio ali eto primjer
Ma ti si lud :S:S:S
Rekao sam ti, skini 100 prevoda jedan od njih ce biti "tajmingovan" prema tvom filmu. . .ako neces to uzmi neki editor i sam pisi title. . .joj Boze zar mozete jos zakomplikovati :S:S:
nigel92 je napisao/la:
Ma ti si lud :S:S:S
Rekao sam ti, skini 100 prevoda jedan od njih ce biti "tajmingovan" prema tvom filmu. . .ako neces to uzmi neki editor i sam pisi title. . .joj Boze zar mozete jos zakomplikovati :S:S:
Nemoj da ti dodjem u BL pa ti usi istajmingujem ! Balonja jedan !
Mislim da na neke teme odgavaraju osobe koje imaju malo ili nimalo pojma o nekom pitanju pa im preostaje da se samo "saspu".
Problem je u tome a mislim da ga niko nije spomenuo a u piitanju je FPS.Svaki divix fil ima frame rate pa zbog toga trebate imati i pravi subtittle a obično na tom subtittlu piše koji je frame rate u pitanju pa nekad treba prilagoditi brzinu filma prevodu.Ako koristiš bs player onda to radiš tako što ćeš promjeniti frame rate tog filma.Obično je 25 fps za divix ali može biti 29 0.Ispod toga nemože da ide jer bi filmovi bili isuviše spori(kao igrice) a zvuk i glasovi bi bili previše duboki.Ako već neznaš koji je u pitanju frame rate od subtittlsa onda štimaj i vidi kolko ti kasni.Nesjećam se koja je opcija jer sam ga koristio davno ali ima zavisno od verzije.Ako ne uspiješ da nađeš riješenje anda ti slijedi pomalo neugodno riješenje a to je konverter program u kojem možeš podesiti ovu opciju iako vjerujem da postoje drugi lakši programi.

Šta još moram uraditi da dobijem aplauz.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.