Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

molba za pomoc

73 pregleda · 5 odgovora · otvorena 14.03.2009. u 11:13

Pozdrav
kupio sam PS3 konzolu.
Moze li mi neko reci kako da je "natjeram" da igram npr. Motorsorm na netu (imam ADSL pristup) i kako da se najlakse ociste ventilatori od prasine?

Unaprijed Vam zahvaljujem
Dobro, znam za usisivac, ali neko mi rece, da se ventilatori mogu natjerati (ali samo za konzole sa hdd od 40 gb), da se okrecu u obrnutom smjeru, pa ako neko moze da mi objasni dali je to stvarno izvodljivo.

Hvala jos jednom!
petarpan je napisao/la:
Dobro, znam za usisivac, ali neko mi rece, da se ventilatori mogu natjerati (ali samo za konzole sa hdd od 40 gb), da se okrecu u obrnutom smjeru, pa ako neko moze da mi objasni dali je to stvarno izvodljivo.

Hvala jos jednom!
Normalno, najlogičnije bi rješenje bilo obrnuti polove na statoru motora ventilatora. Ak' ne kontaš o čem' pričam, znači, one dvije žice (crvena i crna) koje vire iz venta, su negdje i konektovane, ne? E, ti im moraš jednostavno zamijeniti mjesta na pinovima na koje su spojene. Ako su žice direktno zalemljene na ploču, bolje ne diraj sam. A ako imaju svoj "jack", samo ih zamijeniš (crnu stavi na mjesto crvene, crvenu na mjesto crne), i voila, propeler se vrti u suprotnom smijeru.
Samo se pazi mutiranih morskih pasa i zombija!
petarpan je napisao/la:

Hvala jos jednom!
jeste izvodljivo je, imas snimke na youtube, koliko sam ja skonto, ugasis na prekidacu sa zadnje strane i upalis a pri tome drzis onaj trokutic za izbacivanje diska!!!
a ukoliko se prikljucus na internet, dodaj me
psn
naneljube

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.