Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Riješeno 100 bodova

Prepisi i dobij bodove :)

548 pregleda · 4 odgovora · otvorena 10.03.2009. u 20:52

Pozdrav,

Evo jos jedan nacin da se neko od vas obraduje i dobije koji bod, a i meni olaksanje da ja ne moram raditi.

Naime, ovo mi je curi za skolu. Kao sto vidite ovdje, imate tri skenirana dokumenta, a na njima je lista od 311 engleskih rijeci pored kojih je prijevod na nas jezik.

E sad, sta mi treba?

ZADATAK !

Prvo prepisite sa svih ovih listova sve engleske rijeci, ali rasporedite ih po abecedi, vec su rasporedjene na listovima pojedinacno, ali treba joj da budu sa sve tri lista sve rijeci sa istim pocetnim slovima zajedno. A onda pored njih, napisite prevod na nas jezik. Pored engleske rijeci odvojite po jednom i onda stavite crticu pa opet odvojite i onda tek prevod.

Ko prvi uradi, dobije 100 bodova!, a ona dva iza njega po aplauz. Provjerit cu sve i jednu rijec da li ste sta izostavili ili pogrijesili

Ukoliko nesto ne mozete procitati, ako nesto ne vidite, pitajte me na PP pa cu vam reci sta je to nesto. A mozete i sami potraziti u rjecniku

Bacite se na rad i tipkajte

btw, lave javi se da ti dam aplauz za ono !

EDIT: Mojne ba "Krisis pravila" ! Mogao sam ovo sam napisat za 15-20 min, nije fazon u tome sto ce neko to napisati, nego je fazon da se podijeli koji bod nekome. A da im bodovi ne bibili cisti poklon, ovo im je zadatak
Dokumenti slijede za koji sekund Uploaduje ih, puno teze xD

EDIT: Evo ih!!!

Ko napise "RADIM" da bi kasnije editovao post, ja ga osamarim i nema pravo ucesca Necemo mutljaze..
Rješenje
evo al mi nekako ne lici da sam puno napiso al vjeruj mi zuji mi sve u mozgu koliko sam se mucio :S
http://rapidshare.com/files/207692167/rijeci.rar.html
evo riddle ko sto si reko popravio sam de vidi jeli u redu

http://rapidshare.com/files/207698026/za_riddle.doc.html
Ovako, trojica dobivaju po 100 bodova posto su svi radili zasebno, provjereno

StoRm, socA, AjdE ...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.