Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

kupovina preko neta

211 pregleda · 14 odgovora · otvorena 10.03.2009. u 16:31

eh ljudi javljo sam se vec al nisam dobio potreban odgovor pa ako bi ste mi sad mogi dat koji pametan odgovor u vezi sljedeceg
zaradjujem pare preko neta i sad sam ih prebacio na paypal akaunt . i sta sad da ja radim ? nisam ukucao one podatke u vezi kartica . zanima me i to mogu li kupovat preko neta da ne ukucam onu karticu i kako ??? imam 100 dolara na njoj . ko zna moze mi se javit i preko poruka

pozzz
Daj meni acc sve cu ti napravit dici cu pare i tebi licno urucit...
fensy je napisao/la:
Daj meni acc sve cu ti napravit dici cu pare i tebi licno urucit...
haha .... ocu ocu ... evo odma
da ne otvaram temu,moze li mi neko pomoc,danas sam digo debitni racun sa banke i sad ne znam koju vrstu stavim da je(AmEx,Visa i MasterCard samo imaju)kad se registriram,i ovaj sigurnosni kod me malo buni(gdje se nalazi?)

evo slika:

Pa vidi , ako ne upises ime bank accounta ili kreditne kartice , paypal account ti nije verified. To znaci ne mozes ga koristiti dok ne verifikujes , cak moras i tacan broj mobitela staviti prilikom registracije jer ce ti poslati verifikacijski kod na mobitel. A i uzet ce ti 1$ sa kartice. Samo da se provjeri jeli validna , odmah kad se provjeri vratit ce ti to 1$ ..
wohoohohoho je napisao/la:
Pa vidi , ako ne upises ime bank accounta ili kreditne kartice , paypal account ti nije verified. To znaci ne mozes ga koristiti dok ne verifikujes , cak moras i tacan broj mobitela staviti prilikom registracije jer ce ti poslati verifikacijski kod na mobitel. A i uzet ce ti 1$ sa kartice. Samo da se provjeri jeli validna , odmah kad se provjeri vratit ce ti to 1$ ..
pa sta ako stavim karticu i ukucam i to sve ...... ocel ono meni kad ja ne budem para imo na paypal skidat pare sa kartice ??? tj imam 0 para na paypal a na kartici 100$ ocel mi skiniti sa kreditne kartice pare ???
haris__ je napisao/la:
pa sta ako stavim karticu i ukucam i to sve ...... ocel ono meni kad ja ne budem para imo na paypal skidat pare sa kartice ??? tj imam 0 para na paypal a na kartici 100$ ocel mi skiniti sa kreditne kartice pare ???
Nece bolan to ti je jer bi svako djete napravilo paypal i zaradjivalo. npr. ja uzmem od oca karticu i koristim je jer mogu .. kad mi traze da skeniram dokumente , skeniram. jer ih imam , a kad neko phishuje cc preko spam maila , ili vec provali u neki shop. pa nije full cc , onda ti vec ne vrijedi ta cc. Jer nemas sve informacije o vlasniku a i ni dokumente. Pare ti se nece skidat ni sa paypala ni sa kartice. Samo naravno hoce kad dostignes limit na paypal 0$ , a okacio si bank account. Sta god budes kupovao dok ne napunis paypal uzmat ce ti se sa bank accounta.
departed je napisao/la:
da ne otvaram temu,moze li mi neko pomoc,danas sam digo debitni racun sa banke i sad ne znam koju vrstu stavim da je(AmEx,Visa i MasterCard samo imaju)kad se registriram,i ovaj sigurnosni kod me malo buni(gdje se nalazi?)

evo slika:

Pa pise ti na kartici koja je.

A security code su ti zadnja 3 broja, ima neka boja oko tih brojeva .
haris__ je napisao/la:
haha .... ocu ocu ... evo odma
xaxaxa moj Razor
VioleN je napisao/la:
Pa pise ti na kartici koja je.

A security code su ti zadnja 3 broja, ima neka boja oko tih brojeva :).
ja sam dobio papir,nisam karticu..pise mi broj racuna jmbg i TRN na tom papiru i to je to..i uplatio sam 50 km na njeg..
wohoohohoho je napisao/la:
Nece bolan to ti je jer bi svako djete napravilo paypal i zaradjivalo. npr. ja uzmem od oca karticu i koristim je jer mogu .. kad mi traze da skeniram dokumente , skeniram. jer ih imam , a kad neko phishuje cc preko spam maila , ili vec provali u neki shop. pa nije full cc , onda ti vec ne vrijedi ta cc. Jer nemas sve informacije o vlasniku a i ni dokumente. Pare ti se nece skidat ni sa paypala ni sa kartice. Samo naravno hoce kad dostignes limit na paypal 0$ , a okacio si bank account. Sta god budes kupovao dok ne napunis paypal uzmat ce ti se sa bank accounta.
i sta ja sad da a raim ??? ocel mi doci pare na paypal , sa ove stranice ????? ako meni tata da karticu i ja te podatke stavim tamo gdje je potrebno i to ocul onda moc kupovat preko paypala ??? a ja ran mi je reko da cu dobit neki mail sa kodom nekim i da cu preko njega moci kupovat bez tih kartica ???

mogul mi provalit karticu i da mi skinu pare sa nje ??? mozel to ici preko ziro racuna ???
Nije dozvoljeno u Bosni i Hercegovini.

Moras se dogovoriti sa nekim, da mu prebacis te novce a on tebi cash.
haris__ je napisao/la:
i sta ja sad da a raim ??? ocel mi doci pare na paypal , sa ove stranice ????? ako meni tata da karticu i ja te podatke stavim tamo gdje je potrebno i to ocul onda moc kupovat preko paypala ??? a ja ran mi je reko da cu dobit neki mail sa kodom nekim i da cu preko njega moci kupovat bez tih kartica ???

mogul mi provalit karticu i da mi skinu pare sa nje ??? mozel to ici preko ziro racuna ???
i sta ja sad da a raim ??? ocel mi doci pare na paypal , sa ove stranice ?????
Zavisi, jel komapanija seriozna, za sl. stvari se koristi google i čitaju reviewsi.

ako meni tata da karticu i ja te podatke stavim tamo gdje je potrebno i to ocul onda moc kupovat preko paypala ???
U Bosni i Hercegovini je dozvoljava samo Raiffeisen VISA Electron debitna kartica i Zagrebacka Visa Classic (3services) internet transakcije. Prilikom registracije kartice moras pricekat nekih 48 sati da dobijes oznaku paypala (code) koji ces ukucati u 4-code verify number. To dobijas na mjesecnom izvodu, ili mozes nazvati banku i direktno upitati za transakcije paypala da ti procita oznaku. Posle verifikacije mozes kupovat, ako imas para na kartici. Međutim ako imas otvoren paypal account i novac prebacen na njemu sa te stranice mozes normalno kupovati, ali nemas zastitu za revers.

a ja ran mi je reko da cu dobit neki mail sa kodom nekim i da cu preko njega moci kupovat bez tih kartica ???
Nije to p!#kin dim.

mogul mi provalit karticu i da mi skinu pare sa nje ???
naravno, zbog toga te podatke ostavljas samo na serioznim stranicama uz to da si siguran da comp nije pod nekim loggerima.

mozel to ici preko ziro racuna ???
Onda moras raditi sa moneybookers.com, oni dozvoljavaju transakcije preko racuna.

Post dobio aplauz od Struja

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.