Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Spajanje racunara sa lan kablom

80 pregleda · 6 odgovora · otvorena 02.03.2009. u 10:19

Eh treba da mi neko objasni sta sve trebam da uradim kako bi spojio 2 kompa sa jednim kablom. Treba mi da igram preko lana i da mogu slat fajlove sa jednog na drugi

Trazi sam po google nis nisam naso :(

hvala unaprijed
treba ti lan kablo i mrezna kartica u obadva racunara
Pa imam to ali sta dalje ukopcam i nis nezz kako ove fajlove slat sa jednog na drugi
N3sTabilaN je napisao/la:
Pa imam to ali sta dalje ukopcam i nis nezz kako ove fajlove slat sa jednog na drugi
otvoris my network places i tu namjestis
neznam kako se tacno namjesta ali pokusaj
SaltCityBoy je napisao/la:
otvoris my network places i tu namjestis
neznam kako se tacno namjesta ali pokusaj
Omg jesi pametan u pm to je isto kad nekom objasnjajes kako formatirat, "ubaci windows xp u cdrom i probaj nezz kako se to radi" :S
Pazi kad ubaciš te dvfije mrežen kartice i instaliraš sve potrebne drajvere. Upali oba računara i otvor Control Panel
i zatim otvori Network Connections. Pored tamou prozoru koji ti se ptvori lijevo ćeš imati ponuđenu opciju create a new conection klikni na nju i sačekaj da ti se otvori.
Imaćeš klikni jednom next i imaćeš ponuđenu sljedeću opciju a to je da napraviš konekciju za internet i small ofice or home network označi small ofice or Home network i klikni next.
Ostavi označeno ono da ti se računar spaja na internet preko residental gateway-a i klikni next.klikni još jednom next da pređeš preko onog imena tvop računara i kad dobiješ prozor u kojem je označeno das ukucaš ime tvog workgroup-a ti upiši željeno ime i next.kada ti se nova mreža kreira moraš to isto ponovoiti i sa drugim računarom. eh bitno ti je sljedeće da ta dva pc-ja imaju različite IP adresse, a iste subnet maske i iste Def gateway-e, i da su oba konektovana na tu kreiranu mrežu ali lakše ti je da konekciju kreiraš na jednom a da na drugom samo klikneš na search i network connections toliko ti ja mogu reći. Slobodno me ispravite ako sam gdje pogriješio.
Thx svima ali evo doso je borat na msn pa objasnio radi sve oke thx :D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.