Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Lektira : Ep o gilgamesu

0 pregleda · 15 odgovora · otvorena 23.11.2005. u 19:18

Treba mi ova lektira hitno evo trazim 10 min nemogu da nadem ...treba mi za sutra ..
Pomozite brzo..

n0 spam psl!!!
EVO:
www.znanje.org/lektire/i22/01/02iv0109/
www.znanje.org/lektire/i22/09/02iv0903/esej.html
bs.wikipedia.org/wiki/Gilgameš
www.zvrk.co.yu/Mskola/Istorija/gilgames/03.htm
www.elitesecurity.org/tema/75602
www.bosnic.com/home.asp?Rubrika=Mistery& Tema=Mitoloska%20bica&Podtema=Divovi&Url_kljuc=596523...
www.knjigice.com
www.lektirice.com

imas tu nesto podataka
to sam radio prije 2 god. moja prva laktira koju sam procitao
On je jedan heroj kojem je zena bolesna i treba umrijeti pa on ti ide da nadje neki lijek za nju kod bo gova et to je sto se ja sjecam
EVO:
www.bosnic.com/home.asp?Rubrika=Mistery& Tema=Mitoloska%20bica&Podtema=Divovi&Url_kljuc=596523...
www.knjigice.com
www.lektirice.com

imas tu nesto podataka
eenthz je napisao/la:
EVO:
www.knjigice.com
www.lektirice.com

imas tu nesto podataka

ej tnx ali si nasao sve kao i ja ... ako ima neki link gdje je sve fino napisao dauc 50 bod nekako
www.ff.unsa.ba/komparativna/plan_anticka_knizevnost.htm
www.elektroskolapd.edu.ba/lat/lektire.html
www.knjigice.com/index.php?sub=fax&fax=203
www.interliber.com/subcatlistdetail.asp?SID=& SearchText=&Subid=133&id=14&Sort=2&Title...
www.gimnazija-prnjavor.rs.ba/osnovci/srpski.htm
mockingbird.creighton.edu/english/ fajardo/teaching/eng120/gilgames.htm

AKO BUDE TREBALO JOSH JAVI BICE
***....lol...najbolja scena...borba izmedu gilgamesa i onog idiota...
eh super treba i meni ta lektira...ali tek za drugo polugodiste , mislio sam da u tal udjemo pa da damo bodove...ali zaboravi , ja sam bio nasao na googlu, samo malo bolje potrazi i probaj staviti vako u google ''Ep o gilgamesu'' ili ''Ep o gilgamešu'' uglavnom sa navodnicima

gl
On je jedan heroj kojem je zena bolesna i treba umrijeti pa on ti ide da nadje neki lijek za nju kod bo gova et to je sto se ja sjecam
RoCkY je napisao/la:

kakve to veze ima s temom pito je znal ko link a ne sta je bilo
Ako ti jos treba javi mi se na msn pa cu ti poslati.
a jesil pomislio na to da je procitas za 3-4 sata, umjesto da sjedis i cekas da ti gameri nadju ? I raz. gimnazije meni je to sljedeca, danas Ilijada
RoCkY je napisao/la:

Vidi se da je nisi kako treba procitao...

Njemu prijatelj umre na rukama pa on ide da trazi eliksir zivota da bi vjecno zivio jer se boji smrti

to je old school ,, davno sam to citao prije 1 godinu i pol
jarane kada se sjetim kada je meni to trebalo ... lolx ...
da vidish smjehova kada sam odgovrao .. kae on meni "karagichu sha si ti prochito" a ja odgovaram "ep o GILGAMUSU " lolx ... da vidish smjeha u razredu -.-
RoCkY je napisao/la:

hehe i meni, jedna i jedina u srednjoj skoli, ali je dobra, ne samo kao ona obicna knjiga vec sto je ep, sto je ustvari pisana na istinitim dogadjanjima u dalekoj istoriji i epovi su jedine knjige koje nam nesto govore iz tih perioda (pored kamenja, koje malo "govori").

Ako malo obratis paznju citajuci, ja bih rekao da se moze osjetit opis Bosanskih predjela na Gilgamesovom putovanju ka "zapadu", kol'ko se ja sjecam, ako je uopste tako . Mada, od svih kracih verzija, ta mi se ucinila najboljom knjigom, i mislim da je vrijedi procitat.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.