Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Virus u usb

114 pregleda · 13 odgovora · otvorena 24.02.2009. u 19:08

ko zna kako da ocistim usb od virusa ima u njemu neki virus kad ubacim u komp totalno zablokira,a tad mi je bio nod32 antivirus medjutim on prepozna virus i ja ga izbrisem ali nakon minut dva ikona noda32 u dnu monitora pocrveni i sve zablokira i moram sistem reinstal. pa ga nesmijem ukljuciti sve sam sa usb izbriso samo je ostalo nekoliko slika ali opet se pojavljuje virus probo sam sa nekoliko antivirusa ukloniti virus al nista'''''??????'''''''
1. skeniras sa antivirusom i obrises
2. formatiras usb
3. tools>folder options >view > show hiden files and folders i obrises one "nevidjive" fajlove..
Prvo obrises nod32
Skines kaspersky
Instaliras kaspersky
Skeniras sa kaspersky stick i comp
Obrises viruse koji se sami prebacuju na pokretne stanice podataka
Formatiras stick

i to je to

Post dobio aplauz od bushidO.

xE0N je napisao/la:
Prvo obrises nod32
Skines kaspersky
Instaliras kaspersky
Skeniras sa kaspersky stick i comp
Obrises viruse koji se sami prebacuju na pokretne stanice podataka
Formatiras stick

i to je to

ili das prijatelju koji ima kaspersky i postedis se patnje i mogucnosti da ti virusi bas sj*** komp
suiCidal je napisao/la:
ili das prijatelju koji ima kaspersky i postedis se patnje i mogucnosti da ti virusi bas sj*** komp:)
Djaba kad ti se virusi na sve sami prebacuju , uradis 10puta format i oopet ostane , bilo sta sa snimis sa compa na stik ili na cd ostane virus na njemu , zato mora prvo izbrisat virus sa compa pa onda tek stick.
Preporučujem ti da u buduće koristiš program koji se zove Trojan Remover pazi on ti nije antivirus i sistem ga ne prepoznaje kao takvog imao sam sličnih problema kao i pomoću njega sam se riješio mnogih virusa a moja preporuka je da pored njega imaš i neki drugi antivirus ne brini se o konfliktu ta dva programa jer svaki antivirus će trojan remover očitati kao neki konvencionalni toolkit program Trojan Remover možeš naći na torentima ili na nekim drugim stranicama koje neću navodit
još jedan dodatak iako mu je ime trojan remover on čisti sistem od svih vrsta malware-a i još jedan dodatak da takođe ima opciju da svaki virus preimenuje u safe file pa ga možeš iskoristiti al jedna druga stvar je da mu nemožeš mijenjat ekstenziju koju mu on da i tako on postaje beskoristan
xE0N je napisao/la:
Djaba kad ti se virusi na sve sami prebacuju , uradis 10puta format i oopet ostane , bilo sta sa snimis sa compa na stik ili na cd ostane virus na njemu , zato mora prvo izbrisat virus sa compa pa onda tek stick.
Tacno tako, njemu je najvjerovatnije racunar zarazen pa kad ubaci USB virus se sa racunara nakoti na USB. Moze on USB 16 puta cistit i formatirat, nema efekta.
slažem se sa svima vama ali nekad vrijedi pokušati i druge tehnike a još dodatak o trojan removeru je da on čisti i check-a samo registry-e tako da nije baš sasvim perfektan program
eh a sad moj jedan pametan dodatak u vezi Trojan removera a to je da prilikom startup-a windows kao i većina OS-ova prilikom startanje se zatvori u jedan dio rama i zaključa ga od svih programa. Eh tu tek nastaje problem jer svaki DLL fajl ili system fajl koji windows ili neki drugi OS (neznam za Linuxe i sl) postaje nedostupan antivirusnim programima tako da da bi oslobodio se tog virusa ili zaraženog file-a moraš isključiti explorer i bez njega obrisati zaraženi fajl ili pokrenuti windows u safe mode ali to ti je obično dug proces ako imaš Trojan remover i ako ti on uspješno pronađe virus tražiće od tebe da resetuješ PC jer prlilikom njegeovo reseta windows oslobodi zaključani RAM i trojan remover ima totalan pristupo da obriše virus
P.S. Primjetit ćeš blago usporenje pri startup-u prilikom ovog procesa.
But to do it manually:
1. Go to Tools>Folder Options. If Folder Options isn't displayed, then proceed to step 7**
2. Go to the View tab, then enable "Show hidden files and folders", and uncheck "Hide extensions for known file types" and "Hide protected operating files" (click yes on this part)
3. Apply and Ok
4. Click the address bar
5. Type the drive letter of your USB device (example - F:\)
6. Look for suspicious files... like EXE files that has the icon of a folder, and named after the folder it is in... or VBS files in the root folder... or krag.exe and other unnecessary executables, or the folder RECYCLER. Delete those.
7. Run Notepad
8. Go to File>Save As, go to any folder you want to save.
9. Name it as "autorun.inf", then save.
10. Copy autorun.inf
11. Paste it on the root folder of the USB drive (example - F:\)
12.Confirm file overwrite.
13. Reconnect your USB device.
14. Finished. No more Autoplay.

Nasao na GOOGLE-u!!!
Sve ti je objasnjeno. Tema, kanteraj

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.