Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

konekcija

106 pregleda · 8 odgovora · otvorena 19.02.2009. u 19:45

selam , pozz , dobro vece

imam problem veliki , kad upalim komp prodje nekoliko min pojavi mi se nesto vhost.exe tako nesto :S par puta se to pojavi i izbaci me sa neta , ja krenem da connect ADSL nece , onda moram cekati 5 min da se opet connect
btw. ako je neko imao ovakav problem , neka mi pomogne
(konekcija ADSL )
HVALA
to sam ja isto imao problem...samo mene nije izbacivalo sa konekcije...i instalirao sam avast i uzeo puunu verziju sa Bh-tlecom stranice,i ono pošalješ im e-mail i oni ti pošalju kod za punu verziju i to ukucas i onda skeniraš komp...:D
Koliko znam, vhost ti je worm (ili Trojan, ne sjecam se). Nije za'eban, obicni *.bat. Samo ga nadji i brisi. Ali najprije ce ti biti da ces ga morati brisati iz safe moda, jer ti se on automatski pali sa net servisima. Nadji ga u \System ili \System32 I pokusaj ga obrisati. Ali vjerovatno neces moci pa idi ipak u Safe mode bez Network supporta. Vhost ti se pokrece znaci sa nekim od servisa i, normalno, napravio si je i entry u registry-u pa ga i tamo obrisi (Start-run>regedit). Ako si dezorijentisan sto se regedita tice, idi edit pa find pa ukucaj vhost ili vhosts. Nemoj sam brisati nego javi sta si nasao ili posalji screenshot.

Mozes i probati i skenirati komp k'o sto ciko iznad mene navodi, ali sumnjam da ces ga naci tako jer je to toliko jednostavno napisan bat i sastoji se od nekih standardnih Windows komandi pa ga zato mozda i neces uspjeti identificirati kao nekakav malware.
DruGaBrieL je napisao/la:
Koliko znam, vhost ti je worm (ili Trojan, ne sjecam se). Nije za'eban, obicni *.bat. Samo ga nadji i brisi. Ali najprije ce ti biti da ces ga morati brisati iz safe moda, jer ti se on automatski pali sa net servisima. Nadji ga u \System ili \System32 I pokusaj ga obrisati. Ali vjerovatno neces moci pa idi ipak u Safe mode bez Network supporta. Vhost ti se pokrece znaci sa nekim od servisa i, normalno, napravio si je i entry u registry-u pa ga i tamo obrisi (Start-run>regedit). Ako si dezorijentisan sto se regedita tice, idi edit pa find pa ukucaj vhost ili vhosts. Nemoj sam brisati nego javi sta si nasao ili posalji screenshot.

Mozes i probati i skenirati komp k'o sto ciko iznad mene navodi, ali sumnjam da ces ga naci tako jer je to toliko jednostavno napisan bat i sastoji se od nekih standardnih Windows komandi pa ga zato mozda i neces uspjeti identificirati kao nekakav malware.
evo izbrisao 52 kb ima , al se opet pojavljuje nesto vhosts.exe has enceountaered a problem and needs to close.We are sorry for the inconvenience. :S
marvaa je napisao/la:
evo izbrisao 52 kb ima , al se opet pojavljuje nesto vhosts.exe has enceountaered a problem and needs to close.We are sorry for the inconvenience. :S
jesi probao bez firewalla tj da ga iskljucish
E sada moras uci u regedit i naci tamo entryse i obrisati ih. Sada javlja gresku jer Win misli da ga treba pokrenuti, jer mu registry tako govori, a ti ga vec obrisao.
DruGaBrieL je napisao/la:
E sada moras uci u regedit i naci tamo entryse i obrisati ih. Sada javlja gresku jer Win misli da ga treba pokrenuti, jer mu registry tako govori, a ti ga vec obrisao.
gdje se nalazi to entryse :S system 32 ?
Ides na Start pa Run. Tu ukucaj regedit. Kada se otvori, idi gore na Edit i odaberi Find. Tu kucaj vhosts i klikni na Find next. Brisi svaku stavku koju nadje a da ima veze izricito sa vhosts. Pazi da nesto ne za'ebes jer ima stavki sa slicnim imenom. Znaci brisi samo VHOSTS entrye.
(Brises tako sto na nadjenu stavku kliknes desnim i DELETE)

Aha jos nesto. Kada prvi put kliknes na Find next i obrises prvo govno ne moras ponavljati sve iz pocetka sa trazenjem. Samo opet klikni find next i brisi, on ce ti reci da nema vise nista slicno kada sve pobrises. Logicno, ne?

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.