Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Graficka problem

120 pregleda · 8 odgovora · otvorena 18.02.2009. u 19:01

Ljudi pomagajte.U skoli sam formatiro komp i instal windows xp.Prije tog je bio 98.E sad ja sam installo xp ko i na svakom kompu dosad al mi se pojavio problem.Upalim komp windows radi ali grafika 0 .Odem u graficke postavke rezolucija 640x480,a kvaliteta boje 4 bita.Graficki drajveri nisu instalirani :(.Sad je problem sto ja neznam koja je u njih graficka ,a kuciste nemogu otvorit jer su kompovi neki od donacije iz ministarstva pa kuciste zakljucano nekim kljucem :SImal kakav software da prepozna grafu pa da znam koje drajvere.Ak sutra nesredim ubice me ,ito bas komp od ucionice matematike :D

edit : upravio sam skino atijev driver za sve radeon verzije i onaj od nvidie za sve iz 4 serije.Ako i to neuspije jbg..
btw. instaliran je SP3
- ccleaner.com
Velika pogreska je sto si uopste i pokusao instalirati XP na takve masine. Iz donacije su, bivsi sistem je Win98, monitori idu u minus s bojama cak i do 4bita. Kompovi su bice toliko stari da ih eto ni XP ne moze skontati. Inace, sto se tice XP-a, pogotovo sa SP-om 2, on bi trebao i sam da ima neke drivere za bilo koju graficku u zadnjih 7-8 pa do unazad 3 godine. Najbolje vrati ti to na Win98, a ak' su kompovi samo za skolske aktivnosti, pogotovo vezane za matematiku ili fiziku razmotri i WindowsNT (po mogucnosti Workstation 4.0, nikako server izdanje). A ako su masine ipak novije, 'ebi ga, kombinuj malo. Sta ti fali instalirati Catalyst ili NVIDIA Forceware packove. Treca opcija ti je jedino integrirani Intelov GPU.
Jaoo nisam dugo napisao post :D

To mozes naci sa everestom skini sebi trial verziju sa googlea vidi koja je grafa i et 9-)
odes fino control panel pa display i imas opciju settings pa nadjes advanced kliknes i kad udjes vidis pise opcija adapter opek udjes i vidis koja ti je grafa
MuRdEr_KinG je napisao/la:
odes fino control panel pa display i imas opciju settings pa nadjes advanced kliknes i kad udjes vidis pise opcija adapter opek udjes i vidis koja ti je grafa
potti nisam toliki hajvan da to neznam :Sodem to i pise unkown .. i ime grafe i kolicina memorije i sve unkown :SMene zanima neki software koji more otkriti koja je grafa a da driveri nisu install.ako postoji ikakav...

edit : ˇ@ nestabilan
ok fala ti brate dugujem ti.Samo sto cu OPET ja morat skidat drajvere nema neta u skoli :S al nea veze nek znam koje skinut !
*morel everest ultimate imam ga ja na pcu full verzija ?

edit 2 : @drugabriel
tako mi i pise .... :S
hunt3r_ je napisao/la:
potti nisam toliki hajvan da to neznam :sodem to i pise unkown .. i ime grafe i kolicina memorije i sve unkown :sMene zanima neki software koji more otkriti koja je grafa a da driveri nisu install.ako postoji ikakav...

edit : ˇ@ nestabilan
ok fala ti brate dugujem ti.Samo sto cu OPET ja morat skidat drajvere nema neta u skoli :s al nea veze nek znam koje skinut !
*morel everest ultimate imam ga ja na pcu full verzija ?

edit 2 : @drugabriel
tako mi i pise .... :s
ma samo kucaj download everest i kod infa o grafickoj pisat ce ti i link odakle da skines drivere ;)
Zar niste procitali da covjek nije ni instalirao drivere za graficku. To znaci da ce i Everest a i Windows display pokazati i windows-ov Standard VGA Graphic Adapter i nista vise. Pokusaj jos provjeriti pre-BIOS dijalog. Ak je chip flashiran AWARD-ovim BIOS-om, prvo ce ti postati BIOS graficke, pa tu pogledaj.
skini everest....i evo ti slika kako ces skinuti drivere za grafu-

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.