Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

SAMSUNG SGH-E200

86 pregleda · 4 odgovora · otvorena 06.02.2009. u 10:25

Pozdrav

~ Ev' sad tema u CoffyU jer onda znam da nisam fulio podforum !
nego' prije dva dana ja mislim , postavio sam temu trazeci "TEME" i "PROGRAME" za Samsung SGH-E200 i pomogli su mi par njih !
Sad imam problem kada skinem file sa NETa ... JAD il' JAR bude
Bilo koji da prebacim na telefon nemogu ga pokrenut' ... nije da mi izbaci neki error vec uopste nemogu da "kliknem" na njega nema mi uopste opcije pokreni,instaliraj il' sta vec ! ( a na NETu pise da radi "navedeni" program radi na ovom Modelu )...

E sada ak' ko zna kako da rijesim ovo "sranje" neka odgovori ostali zaobidjite!

Hvala , molim MODove i ADMINe da daju "aplauz" onome ko pomogne
ev ja da ne otvaram temu novu ja cu ovdje postaviti:
meni to isto na SE k810i ali meni radi sve osim kada hocu da install operu mini
S obzirom da imas samsung mobitel ,BITNO je jar i jad, znaci kad skines nesta sa neta treba ti oba file ( najboljislucaj ti je da skines sa kompa to "nesh" i prebacis na mob preko samsung pc studia) ,zatim to ce ti biti smjesteno u Other file, i ti kad odes na to izbacit ce ti eror? da! fino ukucas code *#9998*5282# otvorit ce ti meni sa Midnet,nesh lib ugL ti idesh na Midnet, trazit ce ti code ,ti ukucas:235282 pokrenes Jad file i ides instal i uzivas

Edit: kad prebacis u other file to nek stoji tamo i izadji iz tog sada ti je potreban glavni meni jer iz other nemozes nista postici .vidi sve ti je stvar sa ovim codovima a meni se cini da nisi naveo da si to radio
znaci ovaj code *#9998*5282#
kucas u glavni meni: znaci kao da ces nekog nazvat 033 254 275 u (razumijes me : ))

zatim ce ti se otvorit novi meni i ti ces otici na midnet i ukucat 235282 i otici ces na JAD file i pisat ce ti install i to je to ,zatim ides u aplikacije i igras ili neznam sta zelis prebacit

Edit: Evo sad cu ti ja potrazit na youtube
Edit: evo ga http://www.youtube.com/watch?v=WskiOAoJ60o&feature=related
edit: e veci sam ja baksuz pisem post pola kilometra kad puce konekcija ,eh da se vratimo ja mislim da je kod tebe slican problem kao ja LG phone kad ti to izbaci mosh' li ici dalje na ovo midnet da'L ti izbaci? a ima i jos fazona na samsung's neki fileovi jednostavno se nemogu ocitat Btw ako nista od ovoga nepomogne haj razradit cu ja tO kad se vratim odoh sad Iz kuce pa veceras!GL
SheytaNell je napisao/la:
S obzirom da imas samsung mobitel ,BITNO je jar i jad, znaci kad skines nesta sa neta treba ti oba file ( najboljislucaj ti je da skines sa kompa to "nesh" i prebacis na mob preko samsung pc studia) ,zatim to ce ti biti smjesteno u Other file, i ti kad odes na to izbacit ce ti eror? da! fino ukucas code *#9998*5282# otvorit ce ti meni sa Midnet,nesh lib ugL ti idesh na Midnet, trazit ce ti code ,ti ukucas:235282 pokrenes Jad file i ides instal i uzivas

Edit: kad prebacis u other file to nek stoji tamo i izadji iz tog sada ti je potreban glavni meni jer iz other nemozes nista postici .vidi sve ti je stvar sa ovim codovima a meni se cini da nisi naveo da si to radio
znaci ovaj code *#9998*5282#
kucas u glavni meni: znaci kao da ces nekog nazvat 033 254 275 u (razumijes me : ))

zatim ce ti se otvorit novi meni i ti ces otici na midnet i ukucat 235282 i otici ces na JAD file i pisat ce ti install i to je to ,zatim ides u aplikacije i igras ili neznam sta zelis prebacit

Edit: Evo sad cu ti ja potrazit na youtube
Edit: evo ga http://www.youtube.com/watch?v=WskiOAoJ60o&feature=related
edit: e veci sam ja baksuz pisem post pola kilometra kad puce konekcija ,eh da se vratimo ja mislim da je kod tebe slican problem kao ja LG phone kad ti to izbaci mosh' li ici dalje na ovo midnet da'L ti izbaci? a ima i jos fazona na samsung's neki fileovi jednostavno se nemogu ocitat Btw ako nista od ovoga nepomogne haj razradit cu ja tO kad se vratim odoh sad Iz kuce pa veceras!GL
Gledaj ... uradio sam to sve sto si mi rekao...
( skinuo sa neta i JAD i JAR file , prebacio preko PC studia na telefon i da smjesteno je u Other file i sad kad ja kliknem na njega otvori mi se MENI
1 Posalji preko >
2 Premesti na karticu
3 Kopiraj na karticu
4 Obrisi >
5 Promjeni ime
6 Sortiraj po >
7 Bluetooth vidljivost >
8 Bluetooth ispis ( na ovo nemogu kliknut )
9 Zastita
10 Detalji

i to je to nema vise nista ovo mi izbaci il klikno na "Opcije" il' klikno na "dugme" u sredini ono gdje u nekih telefona bude "dzojtik" :)

EDIT : Fuj koji sam ja baksuz :)

Kad' ukucam taj kod i ok pise "Pricekaj postupak mreze" i onda mi izbaci "Nedopusteno" !? sta sad? :D
1)Install Bluesoleil software for your dongle.
2)Insert the bluetooth dongle in USB port.
3)The bluesoleil software should display "BLUETOOTH STARTED" when the dongle is inserted.
4)Enable bluetooth on your phone.
5)Press F5 when the bluesoleil software is opened.
6)The bluesoleil software will start to search your mobile phone.It will hopefully detect your phone.
7)Click on "Bluetooth serial port service" on bluesoleil when your phone is selected.
Accept serial port service from your phone.
9)Install softick PPP and from SETTINGS,go to BLUETOOTH/SERIAL and configure your bluetooth ports.
10)Type *#52828378# on your phone.
11)Go to serial test.
12)Go to PPP UP and select bluetooth.
13)The phone may restart at this point.
14)Open samsung java uploader and add a JAD file to it.
15)Again type *#52828378# on your phone and go to Serial download.
16)Hopefully the phone should start installing the application/game.

This complete process took about 20-30 minutes.

If Softick PPP says" Access is denied for Port (Yada Yada)" then you should
close Bluesoleil and again start it.

If phone restarts, close Softick PPP and again start it.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.