Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje 5 bodova

pomoc oko b.neta

318 pregleda · 9 odgovora · otvorena 08.11.2005. u 10:08

Imam jedan problem !

Kada igram wc3 na battle.net-u od kuce (imam org key) uvijek mi lagga i komanda kasni skoro secundu !
Nakon 10-ak minuta igre pocne jako da laga i skroz stane i onaj drugi igrac me dropa !

Imam kablovsku konekciju i kada igram cs ili nesto drugo ping je uvjek ispod 60 a na b.netu me dropa svaku igru !

Ima li neko da zna sta je to ??

A u zadnje vrijeme sam primjetio da mi konekcija pravi probleme sljedece :

kada sam je tek prikljucio nije nikakve probleme pravila a sad nakon mjesec-dva koristenja :

Connectujem se i sve je u redu ali nakon mozda 15-20 minuta konekcije pocne da se nekakao gubi i izbacime i kaze : connection to epn failed
I tako svaki put nakon otprilike istog vremena connekcije na internet ?

Ko mi objasni barem jedno od ova dva problema kako da rijeshim dobice bodove !

Sorry sto nemam vishe bodova da ponudim ali imam sad samo 10 a kupljam za shopa !

i ja isto koristim epn cable

i u zadnje vrijeme je oslabila konekcija pravo

nije vise kao sto je prije bilo ...valjda sad se svi prikljucili i opteretili mrezu

po meni je zasada u bih josh uvijek najisplatnija LOL cable ili bip .. 7GB limita 1024/512kbps 44km mjesecno s tim da ...
mozete imati 3.5gb download
3.5gb upload .... to je 1 paket
a mozete imati sve spojeno kao kod mene ... opet je limit 7gb ali mozesh imati 6gb download a 1gb upload
taj lag bi ti bio normalan samo ako igras na 3 servera koja ne bi trebao izabrati (AZEROTH, KALIMDOR I LORDAERON)...
btw, uradi kompletan scan (za viruse, crve, dialere) moguce je da ti oni guse konekciju.
GL
               srljator je napisao/la:
i ja dok sam igrao na Evropi mi je lgalo pravo i nisam mogao vise od 7 levela dogurat , a kad sam presao na East America sve je u redu i sad sam 16

pa eto i ti to probaj.Nadam se da ce pomoc

ti nisi dobro pa sto ti je dalji server to ti vishe laga a najachi server je telia ionako pa europe roxor all other suxxor ... !!
ak imas jos cd-keyeve svoje, re-instaliraj wc3, nista te ne kosta, a replaye sacuvaj, ako i poslije toga bude lagalo, pregledaj komp za virusima
CIME DA SKENIRAM KOMP ZA VIRUSE ??

KOJI MI JE PROGRAM NAJBOLJI (NEMAM NORTONA) SVE OSIM NORTONA ??

skini si Nod32, AVG ali Kaspersky.. sve imas na www.downloads.com samo sto ti nod32 nakon mjesec trial-a nece vise update ali ce raditi, AVG ti je free kao i kaspersky ( mislim da jeste) a ako ti treba serial javi mi se
Virusi vjerovatno i spyware ... skini ad-aware s neta pa fino ih obrisi.
meni se tako nesto slicno desavalo sa kanterom poslije nekog vremena ping skoci....u pitanju je mozda win xp sp2 i kada upalim windows firewall zajedno sa zone alarmom radi fino....poenta je da upalis windows firewall zajedno sa svojim firewallom koji koristis pa vidi palil...inace ADSL rulezzzz

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.