Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Photoshop, nekoliko pitanja...

145 pregleda · 10 odgovora · otvorena 18.01.2009. u 23:22

Napočetku bi zamolio admine da ne brišu temu, bar dok ne dobijem odgovore na 98 % od mojih pitanja 9-).

E ovako , volio bi kad bi mi neko odgovorio kakva je razlika izmedju full verzije photoshopa i one portable verzije. Znam da je portable smanjena verzija, al dal su neke opcije ukinute u full verziji ili nešto slično... tražio sam po google-u , našao neke odgovore, ali nije bilo dovoljno...

I da , kolko je cs4 bolji od cs3a? Koje su nove opcije( il nešto drugo :o ) dodate u cs4 i dal je cs4 mnogo bolji od cs3a..

Et bez spama molim!

I da nemoj te govorit probaj cs4 i cs3 i vidječeš šta je dodato(oduzeto) , jer sam probao obadvije verzije(probao sam i predhodne...).
ps3 i ps4 je isti mislim nema sta da mozes uraditi na ovom a da nemoze na onom.ALi cs 2 je najbolji meni
Ja sam skino to portable verziju i nemogu slova da ubacivam ...

tj. nemogu nikako pisat preko PS....Pa kad nesto radim napisem sa nekim drugim programom i prebacim u PS da doradivam sta trebam !
pa da si googlao onda bi i vidio sta je novo u cs4. a i na stranici od adobe-a imash promjene. a sto se portable tice, ja sam imao cs3 portable i nisam mogao spashavat ni u jedan drugi format sem .JPEG, eh sad dal je to jedina mana bila to ne znam. (koristim i dalje cs2)
ja koristim ps4 portbl,i koristio sam cs3 full, nema razlike po portbl i full....

ja sam se sad naviko na ps4,sve je isto kod ta dva adoba tako da ako uzmes bilo koji neces se pokajat

Najbolje ti je ako si pocetnik cs2 i ako ti treba link samo reci na pm ti mogu dat
OutBreak je napisao/la:
Najbolje ti je ako si pocetnik cs2 i ako ti treba link samo reci na pm ti mogu dat
hvala al nisam početnik, nego na jednom od mnogobrojnih tutorijala je jedan lik radio neke dijelove slike(ja sam ga pratio u svakom koraku [potezu i sl {ak neko ne konta}]) koje ja nisam mogao radit na cs4 portable , a on ih je radio u cs3 (vjerovatno full verzija)...
pa logicno je da je full verzija bolja (a vjerojatno negdje se i placha ) dok je owa druga uwjek free !!!

Pa vajda sam znas sta znaci full a sta portable k, "al dal su neke opcije ukinute u full verziji", normalno da jesu, nisu ni oni ludi da ti daju sve isto a da jednu zovu punu verziju a drugu portable

to, da li je cs4 bolji od cs3 svako ima svoje misljenje, ja naprimjer radim jos uvjek na cs2, bio sam preso na cs3 pa se opet vratio na cs2, imas naravno nekih vise opcija u novijim verzijama, no to je uglavnom isto, znanje i vjestina je sto ti treba a ne ak imas bolju verziju bolje radis, zato citaj, trazi tutove umjesto skidanja novijih verzija, kad se naviknes na jednu nije potrebna promjena

- Pitanje si trebo staviti u FanART k
ma 5 KM na pijaci ( al cs2 ) dobijes crack i et ... 20KM je cs3 al dobijes jos nekih adobe programa kao ( adobe illustrator , flash , inDesign itd.. :D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.