Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Za Početnike

348 pregleda · 21 odgovor · otvorena 04.01.2009. u 21:16

Evo odlučih i ja da malo podučimo mi sto smo godinama ovdje ja skoro dvije godine ove početnike pa počnimo od osnovnog.

Šta je Gamers.ba ?

GAMERS.ba je najveća gaming zajednica na Balkanu sa preko 26,000 članova željnih više znanja o najboljim igrama današnjice i dobrog druženja u međuvremenu

Prioritet sajta su oduvijek bile PC igre ali se ipak nađe i mjesta za konzolaše. Ono što nas čini unikatnim je potpuno custom-made cms koji je iz godine u godinu rastao i težio ka perfekciji, jedinstveni način bodovanja korisnika i sajt shop, mjesto na kojem možete kupiti nove dodatke za vaš account.

Ovaj sajt je nastao još davne 2001. godine u vidu Counter-Strike orjentisane stranice (csbih.com) i vremenom se razvio u ovo što danas vidite tj. najveću domaću gaming zajednicu koju dnevno posjeti preko 10,000 ljudi. Ovdje možete pročitati redovne novosti iz gaming i it svijeta te recenzije igara, učestvovati u vrlo aktivnom forumu, te upoznati najbolju raju na svijetu :)

U prevodu; sve što jednom gameru može zatrebati !

---------------------------------------------------------------------------------------
Kako koristiti forum ?

Prva stvar je da pročitate pravila pa čemu preći na ostalo :

1. Ako nemaš šta pametno za reći, ne provaljuj se.
2. Dobro je da uopšte čitaš drugo pravilo, zadivljeni smo.
3. U slučaju da te prenese pa počneš kršiti slijedeća pravila, bilo to u vidu pretjeranih smajlija, pretjeranim formatiranjem teksta, reklamiranjem sajtova bez dozvole vlasnika stranice, postanjem warez i adult sadržaja, bilo kakvim -izmima, vjeruj nam, pokajati ćeš se.
4. Pročitaj treće pravilo, ako je dugo nema potrebe da ga preskačeš.
5. Ako ipak nisi pročit'o treće pravilo, velika je šansa da ćeš uskoro saznati kako izgleda GAMERS.ba 'banovan si' stranica.
6. GAMERS.ba od 'hackera' brani Chuck Norris, ne testiraj svoje script kiddie fazone.

Sada možemo preći na rad na forumu. Kao što vidite, klikom na forum pojavila je se velika lista podforuma. Prvo dobro pregledajte listu i razmislite koja kategorija najbolje odgovara vašoj temi. Za sve teme koje nemaju veze sa igrama a ne znate gdje ih staviti, tu je podforum Offtopic.

Ako imate neko pitanje ili problem, prvo koristite opciju traži.

--------------------------------------------------------------------------

Kako editovati profil ?

Pored svake stavke na vašem profilu vidjeti ćete opciju Edit. Poželjno je da popunite sve informacije ako mislite imate ličnost na forumu.

Upamtite, info profila pokazuje kakav karakter vi imate. Potrudite se oko toga ;)

---------------------------------------------------------------------------------
Kako do medalja u profilu ?

Sve medalje korisnici dobiju zasluživši ih i zalažući se za ovaj sajt i domaću gaming scenu. Jedna od rijetkih medalja koje svi mogu imati jeste medalja starosti profila, tj. za vrijeme provedeno ovdje.

Tu su također i medalje za povjerljive tj. provjerene igrače, učešća na raznim turnirima, zalaganje za sajt te one rijetke za već sada „legendarne“ članove.

--------------------------------------------------------------------------------------

Vidim da neki još ne znaju da registruju klan pa da objasnimo :

U desnom gornjem kutu pored POMOĆ piše KLANOVA(BR)
kliknute će te na to i nadam se da vidite Napravi klan :) Onda
ukucajte ime klana i ispunite tu anketu kada završite kliknite Napravi i vaš klan je napravljen !

------------------------------------------------------------------------------------
Šta su bodovi i kako ih dobiti ?

GAMERS.ba ima jedinstven sistem bodovanja korisnika, omogućujući im stalnu želju za gradnjom accounta i natjecanjem sa ostalim članovima. Postoji bezbroj načina na koje možete doći do bodova, pisanjem vijesti, recenzija, pomažući drugim članovima, itd. Ono što je bodove do sada činilo jedinstvenim jeste i G.ba shop u kojem se može kupiti kojekakve dodatke za vaš account.

----------------------------------------------------------------------------------------
Zabrane Gamers.ba Portala

Naravno, kao i na svakom drugom sajtu, i na GAMERS.ba postoje neka pravila i zabrane. - sve što asocira na nacionalizam i bilo kakve druge diskriminacije će biti sankcionisano - nepoštivanje i vrijeđanje drugih članova komune - warez je strogo zabranjen ( mp3, cijele igre, programi, filmovi, cd-keyevi, crackovi, itd. ) - spam tj. floodanje je također strogo zabranjeno. Iako su tu neke protekcije, ne mislite da administracija sajta ne prati vaše postove. Ukoliko ne budete poštivali pravila dobivate privremenu ili trajnu zabranu foruma

---------------------------------------------------------------------------------------
Eto nadam se da sam pomogao početnicima.Ovo nisam radio radi bodova samo da pomognem :) et zZ i pozdrav G.ba Timu

EDIT : Ne bi ja ovo piso da oni hoce otvorit POMOĆ
Hwala mada sam ovo sve prekuco :D

pomoce Pocetnicima :D
http://www.gamers.ba/pomoc

lol?

dejoget: botu, lik je napravio onaj edit nakon mog posta..
i svejedno, imas pomoc, I ZOVE SE POMOC!
Hehe super napisano i svaka čast za trud isplatio se a bgm po meni bi tema trebala u zanimljive mada ja o tome ne odlučujem tu je naša draga administracija....:D
Sve si ti super napisao, al dzabe kad ce sad za 5-10 min izletiti neki levat koji nezna malo procackati po googlu
Treba ovo otvoriti vecina njih ne otvori pomoc pa pogleda, a vjerujem i da brisu poruke kad im admin posalje o zabranama i sl.
Ovako ce pogledat temu
3xit je napisao/la:
Treba ovo otvoriti vecina njih ne otvori pomoc pa pogleda, a vjerujem i da brisu poruke kad im admin posalje o zabranama i sl.
Ovako ce pogledat temu
ne pogleda pomoc ? ova tema ce se izgubiti u roku od pola sata, tako da mislis da ce pogledati na opciji trazi mozda ? :]
Melaghi je napisao/la:
ne pogleda pomoc ? ova tema ce se izgubiti u roku od pola sata, tako da mislis da ce pogledati na opciji trazi mozda ? :]
Pa mozda nekom koristi u roku tih pola sata.
A 90% kojih se tek rega ne pogleda pomoc.
3xit je napisao/la:
Pa mozda nekom koristi u roku tih pola sata.
A 90% kojih se tek rega ne pogleda pomoc.
upravu si trebala bi tema u zanimljive.
Da al ovo niko nece procitat xD i to ima u POMOC tako da mislim da je beskorisna tema ispravite ako grijesim.
Sve je ovo super jarane sto si napisao, ali vidjeces sljedeca tema nekog napa "Kako editovati profil", ili "Sta su bodovi" :/ etc.

ugl svaka cast sto si napisao
rexyx je napisao/la:
upravu si trebala bi tema u zanimljive.
ma ne ba treba je okaciti iznad vijesti ili slike dana,pa ce valjda nekad novajlije procitat i smanjiti dozu izivljavanja po gamers-u.
copy paste ?
Prekucao davno al ajd

Svaka cast za trud ako mozemo to tako nazvati, posto je pola stvari kopirano al neka vrijedi pokusati!
rulF je napisao/la:
http://www.gamers.ba/pomoc

lol?

dejoget: botu, lik je napravio onaj edit nakon mog posta..
i svejedno, imas pomoc, I ZOVE SE POMOC!
Pa jel ti rekao da nebi otvorao ovu temu
da oni hoce
da otvore POMOC ?
Ma ovo je svima vec odavno poznato...
Samo se ima rtd osoba pa to kvare
i ti si pocetnik, ne brini :)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.