Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Skracenice ispred mapa-objasnjenje

144 pregleda · 14 odgovora · otvorena 04.01.2009. u 11:41

Za veliki broj igraca koji ne znaju sta znaci as,de,cs...evo objasnjenja:

as - assassination - ubistvo,atentat.Cilj na ovakvim mapama jest da CT odvede VIP osobu do mjesta spasavanja ili ubije sve TS,a TS da ubije VIPa.

cs - counter-strike - kontra-napad.Cilj na ovakvim mapama jest da CT oslobodi taoce i izvede ih na mjesto spasavanja ili ubije sve TS,a TS da cuva taoce i ubije sve CT igrace.

de - defense - odbrana,zastita.Cilja na ovakvim mapama jest da CT cuva "BOMB SAJTOVE" ili vazna mjesta koja TS treba da unisti tako sto ce postaviti C4 i cuvati je dok ne pukne,npr. na de_aztec TS treba da unisti 2 arheoloska nalazista a na de_train treba da unisti 2 vagona gde se nalaze nuklearne bojeve glave.

csde - counter-strike & defense - kontra-napad i odbrana,znaci tu imate oba cilja,CT treba da cuva sajtove i oslobodi taoce a TS da cuva taoce i juri da postavlja C4,najbolji primer ovakvih mapa je csde_tropic.

gg - gun game - sama rijec kaze GUN GAME.

fun- funny - smesno.Cilj na ovakvim mapama jeste da se igraci zabave jer su zabavne i smjesne mape i cilj je pobiti sve protivnike ma u kom timu bili.(fun_allinone odlicna mapa)

ka - knives attack - napad nozevima.Cilj ovakvih mapa je zaklati sve protivnike,jer samo imate nozeve i nista ne mozete kupiti niti pokupiti jer to ne postoji.

he - high explosive - jako eksplozivan,HIGH EXPLOSIVE GRANADE-to je ona bomba koju svi koristimo,sto je bacamo i ona puca i ubija protivnike,nekad cak i svoje,a mozete i sebe ubit.Cilja na ovakvim mapama jest da pokupljate bombe sa poda ili nekih kutija i textura i gadjati protivnike preko nekih prepreka,znaci treba ubiti sve protivnike i tada je vas tim pobedio.

aim - aim - nisanjenje,ciljanje.Sama rijec kaze da treba da nadjete protivnika,nanisanite ga dobro i ubijete,znaci treba pobiti sve svoje protivnike da bi pobjedio vas tim.

awp- skill u awpu sama rijec kaze samo se sa awpom igra, nanisanite protivnika ubite ga, trebate ubiti sve protivnike da bi pobjedio vas tim.

BHOP- mapa u kojoj se samo skaze i uci se skakat bunny hop nije lagano trazi se odreden skill

ST-Stupid type- mape su cudne svaka je drukcija ja cu dati 2 primjera: kutije(ili drugi objekti) pobacane na sve strane bit je pobiti se a da nijedna kutija ne eksplodira jer svi lete u zrak, naravno misli se da se previse nepuca u kutije..2 prim..je na svakoj strani je 10 bagera znaci 20 igraca max cilj je skupiti sto vise taoca u bager i odvesti na odredeno mjesto

Trenning-mapa govori ime znaci ima mislim oko 6 ili 7 portala (mape nisu namjenjenje za pub servere) znaci..CT dobije oruzije T nedobije nista...CT ako ude u portal sa SMGom onda ima jos oko 5 portala koji SMG zeli uzet i onda T ulaze bez icega samo sa nozem a on ih mora ubit...NAPOMENA CT moze biti samo 1 igrac a T sve ostalo.

fy-Fight Yard-pokupite oruzje pucate procitajte aim sve ce vam biti jasno

Soccer jam-sj- nogomet sta rec..sa gravityem je fun hh

Climb-penjanje mape su zahtjevne..stisnite gumb napocetku mape popnite se do gore(necete uspjet nvm) i pritisnite gumb i vidjet cete svoje vrijeme koliko vam je trebalo..ove mape traze jako velik skill

Rats Style-de i cs-cini se da si umanjen(takve mape volimo hah) i da si u nekim prostorijama znaci morate ovisi jel je cs ili de napraviti ono sta mapa trazi cs i de sam napiso napocetku

Surf Style-surf-mapa nema posebne radnje skacete u odredene objekte koji vas ispucavaju..

Aplauz (potrudio sam se i nisam kopirao)
Ko ovo nezna nek se kill odma ...
Al et svaka cast na trudu
ovo je vec odavno poznata...
Al moze liku aplauz sto kaze potrudio se
Lijepo si se potrudio za ovo, ali ja mislim da svako ko igra CS zna sta ovo znaci!
pa vidi neki govore vecinu sam znao neki nisu nista a neki razvaljuju ovo kontas ?

hajde moderatori dajte aplauz
Dajte mu aplauz, život mu ovisi o tome.

Ovo većina gamera ovdje zna, al' eto nek se ima štagod procitat.
hahahah spy ne ovisi mi zivot o aplauzu neg eto pisao sam ovo 15 min hahah salim se
ja za ovo st i climb nisam nikako znao da postoje xD
hvala ti malo sam prosirio znanje :D
Sve su skoro 4fun mape sem de_ mapa :S
pa istina da su 4 fun mape skoro sve a ti vudu ja ne zivim od bodova ali volim se takmiciti sa drugima tak da ne trebaju bodovi osim ako neces dobrovoljno dati a da se ja javljam (pls ne spammaj)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.