Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Novi Komp se Restartuje

225 pregleda · 20 odgovora · otvorena 03.01.2009. u 15:49

Evo ovako kupio sam novi komp jučer, sljedeca konfiguracija:

PROCESOR : AMD Athlon Dual Core 5000+ X2
GRAFICKA KARTICA: Leadtek nVidia GF PX9800GT
HDD: 320GB
RAM: 4 GB
MONITOR: ViewSonic 22"

Problem sljedeci: Odmah sam instalirao Far Cry 2, Crysis, DiRT, S.T.A.L.K.E.R, Bioshock, NFS: Most Wanted, Assasin's Creed. Bilo koju igricu da igram, na bilo kojoj rezoluciji i bilo kakvim detaljima, komp se stalno restartuje, za 5 min, 10, 20 nekad i pola sata igram pa se onda restartuje. Ajde to, vec se restartuje i kad nesto bezze radim, kad ne igram igrice. Nekad se tako i ugasi. Pls pomagajte, u cemu bi mogao biti problem, komp je nov, kao sto sam rekao juce sam ga kupio. Pomagajte.
:(
Provjeri temperaturu racunara. Mozda se pregrijava.

Edit: kazes napojna 450W, jarane ja mislim da je 550W minimalac za tu grafu i sve ostalo. Ne znam o5, slabo se u to razumijem, najbolje pitaj cannabisa. On je inache hardware master
eckO je napisao/la:
Kakva ti je napojna???
ne znam kako se zove znam da je 450W
eckO je napisao/la:
Kakva ti je napojna???
Ecko je postavio jako dobro pitanje. Budući da je računar nov, u pitanje moze doci jedino kvalitet ili snaga napojne jedinice.

Bitan je proizvođać i mogućnosti te snaga napojne. Nove grafičke kartice, novi procesori, novo sve, kako povećava brzinu svog rada, tako povećava i potrebu za naponom koji će svu tu silnu snagu "pogurati". Bitno je, da se lakše izrazim, koliko si je platio. Imas Codegenove napojne kupit od 500W, 30KM. A imas i OCZ Game Extreme u rasponu od 150-250KM (sa snagom od 450,750,850W). Pošto je računar nov, ne preporučujem ti da išta sam diraš (da ne zezneš garanciju), zovi ih nek dođu ili nosi u servis. Koliko para toliko muzike, a pretpostavljam da si uzeo neku jeftiniju napojnu. Greška !

Odes im u firmu odma sad gdje god da je i je**s im familiju po spisku i das im 2 sata da ti ga naprave ako kae radimo do 5 nista radimo do 5 imate 2 sata da napravite treba im svima je**t familiju.Dao si im svoje pare 1500km (otprilike lupam) nece te niko je**t za tvoje pare ba idi tamo odma i daj im rok 2 sata a ako ne naprave razjebi im sve bombu im baci to ti je moj savjet tako bi ja uradio.Cuj komp juce kupljen restartuje se ccc....
aYo je napisao/la:
Odes im u firmu odma sad gdje god da je i je**s im familiju po spisku i das im 2 sata da ti ga naprave ako kae radimo do 5 nista radimo do 5 imate 2 sata da napravite treba im svima je**t familiju.Dao si im svoje pare 1500km (otprilike lupam) nece te niko je**t za tvoje pare ba idi tamo odma i daj im rok 2 sata a ako ne naprave razjebi im sve bombu im baci to ti je moj savjet tako bi ja uradio.Cuj komp juce kupljen restartuje se ccc....
da...

mislim sto se imas peglati...ako si tek kupio comp ? :S

@btw kad nista neradis, jel se tad restartuje?
Far Cry 2, Crysis, DiRT, S.T.A.L.K.E.R, Bioshock, NFS: Most Wanted, Assasin's Creed

e jesi ga vala nakrcio :S
iggy095 je napisao/la:
Ecko je postavio jako dobro pitanje. Budući da je računar nov, u pitanje moze doci jedino kvalitet ili snaga napojne jedinice.

Bitan je proizvođać i mogućnosti te snaga napojne. Nove grafičke kartice, novi procesori, novo sve, kako povećava brzinu svog rada, tako povećava i potrebu za naponom koji će svu tu silnu snagu "pogurati". Bitno je, da se lakše izrazim, koliko si je platio. Imas Codegenove napojne kupit od 500W, 30KM. A imas i OCZ Game Extreme u rasponu od 150-250KM (sa snagom od 450,750,850W). Pošto je računar nov, ne preporučujem ti da išta sam diraš (da ne zezneš garanciju), zovi ih nek dođu ili nosi u servis. Koliko para toliko muzike, a pretpostavljam da si uzeo neku jeftiniju napojnu. Greška !

Brate mislio sam ja to. Al imam jedan problem. Ja u Brckom, a kupio komp u Sarajevu.
gnus je napisao/la:
Far Cry 2, Crysis, DiRT, S.T.A.L.K.E.R, Bioshock, NFS: Most Wanted, Assasin's Creed

e jesi ga vala nakrcio :S
Ima li to veze s temom?
DOLLAR je napisao/la:
da...

mislim sto se imas peglati...ako si tek kupio comp ? :s

@btw kad nista neradis, jel se tad restartuje?
ma ja, sam od sebe se restartuje. i btw: komp mi je dosao tako da sam mogao prikljucit na maticnu direktno i bila mi je integrisana graficka, nisu bili dobro stavili ovu novu graficku, i ja sam je morao namjestiti, tj gurnuti je jos dole, jer nije bila dobro legla, tek je tada mogao da se upali komp..
armin_hu je napisao/la:
ma ja, sam od sebe se restartuje. i btw: komp mi je dosao tako da sam mogao prikljucit na maticnu direktno i bila mi je integrisana graficka, nisu bili dobro stavili ovu novu graficku, i ja sam je morao namjestiti, tj gurnuti je jos dole, jer nije bila dobro legla, tek je tada mogao da se upali komp..
ma do hladjenja je nesto...probaj opet provjeriti...
Odnesi tamo kod njih gdje si i kupi.Nemoj nista cackati da ne zeznes garanciju.To ti je najpametnije
Gdje si kupio u sarajevu ja sam iz sarajeva da im ja je**m familiju ? xD
btw. Imas njihov broj zovi ih !
rexyx je napisao/la:
Gdje si kupio u sarajevu ja sam iz sarajeva da im ja je**m familiju ? xD
btw. Imas njihov broj zovi ih !
Ma u Didakti kupio, a jesi vidio slucajnosti, juce im radio website a danas odjednom ne.,buhahaha, salim se..
Opet ti kazem uradi ko sto sam ti napiso gore i gotovo nema zajebancije sta ce se neko za tvoje pare zajebavat a ti sutit :D....to su tvoje pare nisi ih naso na grani...

eo sta ces uradit i sta sam ti napiso gore

@Edit:aplauz molim najbolji prijedlog :P
aYo je napisao/la:
Opet ti kazem uradi ko sto sam ti napiso gore i gotovo nema zajebancije sta ce se neko za tvoje pare zajebavat a ti sutit :d....to su tvoje pare nisi ih naso na grani...

eo sta ces uradit i sta sam ti napiso gore

@Edit:aplauz molim najbolji prijedlog :p
molim i ja apluaz covjeku..zasluzio je
armin_hu je napisao/la:
molim i ja apluaz covjeku..zasluzio je
ma normala ocam najbolje ti je to xD
riddle je napisao/la:
Ima li to veze s temom?
naravno da ima veze sa temom ...
btw:
haj ti idi spamaj po derneku i po gamersu , pravi spam programe :(
mislis sto si admin , pa ti nesmijem reci ... ama lol.
3 sam godine ovdje pisao dok si ti bio pod bananom.
istina boli :(
aj sad cao ;)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.