Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

MSN Eror code: 80048820

103 pregleda · 4 odgovora · otvorena 29.12.2008. u 15:33

Oprostite šta otvaram novu temu al nisam stigla odgovoriti malo prije.. Već mi je glupo da svaka druga tema za taj error code pa sam s msn-ove stranice skinula ovo i kopirala..

Pogreška 80048820: Ne možete se prijaviti na Windows Live Messenger
Možda se ne možete prijaviti uslijed problema s povezivanjem na Internet, vašim vatrozid (Sigurnosna značajka namijenjena zaštiti računala od neovlaštenog pristupa izvana. Može biti u obliku hardvera, softvera ili oboje.) , postavkama datuma i vremena, postavkama proxy poslužitelja, sigurnosnim postavkama ili SSL sigurnosti. Poslužitelj može isto tako biti privremeno nedostupan. Kako biste riješili ovaj problem, pokušajte sljedeće:

Kliknite kako biste proširili:
Provjerite svoju internetsku vezu
Posjetite druga web-mjesta kako biste provjerili jeste li spojeni na internet. Ako se ne možete povezati na web-mjesto, obratite se svojem ISP (Davatelj internetske usluge. Tvrtka koja omogućuje pristup Internetu.) ili administratoru lokalne mreže.
Provjerite postavke vatrozida

1. Otiđite na web-mjesto MSN Web Messenger.
2.

Kliknite Start MSN Web Messenger, a zatim se pokušajte prijaviti.

Ako se možete prijaviti na MSN Web Messenger, no Windows Live Messenger još uvijek ne može pristupiti Internetu, Windows Live Messenger je možda blokiran vatrozidom. Možda ćete trebati dodati MSNmsgr.exe vašem vatrozidnom popisu dopuštenih kontakata. Za više informacija, pogledajte vašu vatrozidnu dokumentaciju ili web-mjesto.

Provjerite Windows Live Messenger stanje mreže
Usluga Windows Live Messenger možda je privremeno nedostupna. Provjerite stanje mreže Windows Live Messenger na web-mjestu Windows Live Messenger Stanje mreže, a zatim se kasnije pokušajte ponovno prijaviti.
Provjerite postavke Windows Internet Explorer proxy poslužitelja

Ako se ne možete povezati na Internet, provjerite jesu li postavke proxy poslužitelja u Internet Explorer pravilne. Možda ćete morati kontaktirati svojeg ISP (Davatelj internetske usluge. Tvrtka koja omogućuje pristup Internetu.) ili mrežnog administratora kako biste doznali pravilne postavke. Kako biste očistili postavke proxy poslužitelja u Internet Explorer:

1. Pokrenite Internet Explorer.
2. Na izborniku Alati kliknite Internetske mogućnosti .
3. Na kartici Veze, a zatim kliknite Postavke LAN-a.
4. Isključite potvrdni okvir Odredi postavke automatski.
5. Kliknite U redu, a zatim ponovno kliknite U redu.

Očistite postavke Messenger proxy poslužitelja

1. Pokrenite Messenger.
2. Na izborniku Alati, kliknite Mogućnosti.
3. U lijevom oknu kliknite Veza.
4. Pod Veza, kliknite Napredne postavke.
5. Izbrišite unose pod SOCKS.
6. Kliknite U redu, a zatim ponovno kliknite U redu.

Provjerite Internet Explorer sigurnosne postavke

1. Pokrenite Internet Explorer.
2. Na izborniku Alati kliknite Internetske mogućnosti .
3. Na kartici Napredno, u odjeljku Sigurnost, provjerite je li isključen potvrdni okvir Provjeri opoziv potvrde poslužitelja i jesu li označeni potvrdni okviri Koristi SSL 2.0 i Koristi SSL 3.0.
4. Kliknite U redu.

Provjerite postavke datuma i vremena

1.

Za Windows XP, na programskoj traci kliknite Start, a zatim kliknite Pokreni.

— ili —

Za Windows Vista, na alatnoj traci kliknite gumb Start, a zatim kliknite okvir Pokreni pretraživanje.
2. Upišite control timedate.cpl i pritisnite ENTER.
3. U dijaloškom okviru Svojstva datuma i vremena, potvrdite da su postavke za datum i vrijeme na vašem računalu ispravne, a zatim kliknite U redu.

Ponovno registrirajte SSL sigurnosne knjižnice

1.

U operacijskom sustavu Windows XP kliknite Start, kliknite Pokreni, unesite cmd i zatim pritisnite ENTER.

— ili —

U operacijskom sustavu Windows Vista kliknite Start, kliknite okvir Pokreni pretraživanje i zatim unesite naredbeni redak. Pod Programi desnom tipkom miša kliknite Command Prompt i zatim kliknite Pokreni kao administrator.
2. Upišite sljedeće naredbe, a zatim pritisnite ENTER nakon svake.

Napomena

Nakon svake naredbe vidjet ćete poruku u kojoj piše da je naredba bila uspješna. Pričekajte da primite tu poruku prije nego upišete sljedeću naredbu. Neke od sljedećih DLL datoteka nisu uključene u sustav Windows Vista. Ako primite poruku u kojoj piše da nije moguće pronaći određeni modul, pređite na sljedeću naredbu.
* regsvr32 softpub.dll
* regsvr32 wintrust.dll
* regsvr32 rsaenh.dll
* regsvr32 mssip32.dll
* regsvr32 cryptdlg.dll
* regsvr32 dssenh.dll
* regsvr32 gpkcsp.dll
* regsvr32 slbcsp.dll
* regsvr32 sccbase.dll
* regsvr32 initpki.dll

Nadam se da sad više neće biti ovakvih problema :)
Sve probao, ne pomaze

Post dobio šamar od xE0N

zoomzomm je napisao/la:
Sve probao, ne pomaze
e onda fakat neznam.. ovo je kopirano od riječi do riječi s msn-ove stranice.. i ne vjerujem da bi to bzvz napisali da ne pomaze.. :S

Post dobio aplauz od xE0N

Rya je napisao/la:
e onda fakat neznam.. ovo je kopirano od riječi do riječi s msn-ove stranice.. i ne vjerujem da bi to bzvz napisali da ne pomaze.. :s
Imao ja davno isti eror vishe puta mi se pojavljivao
xE0N je napisao/la:
Imao ja davno isti eror vishe puta mi se pojavljivao
Kloc ? Zasto me samaras, idi ubij se noliferu.
Samo da jos nadodam, jos jedan od problema bi mogao biti temp. files,cookies,cache iz IE, koje treba obrisati. Kthxbai

Post dobio šamar od xE0N

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.