Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

SLIKA

228 pregleda · 7 odgovora · otvorena 21.12.2008. u 16:09

BTW nekontam sta zelis da mi doradimo ? Bidne edit

EDIT : evo ja sam uredio :

Da ti doradimo .. kako mislis? Da napisemo nesto ili?
- edituj temu i napishi shta si hteo?
zanima me kako sad da uradim okvir u psu kako da nadem okvir sad...za sliku naravno
kjkszpj je napisao/la:
zanima me kako sad da uradim okvir u psu kako da nadem okvir sad...za sliku naravno
okvir mozes uraditi na 2 nacina:
1. nacin : napravis novi layer(iznad ove slike), onda kliknes CTRL+A (da selektujes sve) i ides:
Edit-Stroke-stavis sebi okvir koliko hoces pixela.
Ovo mozes raditi nekoliko puta ako hoces da ti okvir bude u nekoliko boja, npr. Stavis prvi put okvir 3 pixela smeđa boja, drugi put selekt sa Magic wand tool samo sredinu onog novog layera i ides ponovo Edit->Stroke-->stavis zutu boju, 2 pixela, centered, pa sve tako, radis po svojoj zelji, biras sebi boje, debljinu okvira itd.

2. nacin: Nadjes na google.com sliku nekog okvira koji ide uz ovaj stil slike, onda spasis tu sliku i u paintu je otvoris i spasis je kao PNG file ili JPG. Onda samo na ovu vec postojecu sliku stavis taj okvir i malo dodaj filter blur da ne bude velike razlike medju okvirom i slike.
Dodavanje okvira na postojecu sliku radis ovako:
File--->Open-->nadjes sliku--->OK , kad ovo uradis, ides na dugme RESTORE u gornjem desnom uglu, i ukljucis opciju Drag tool, onda samo okvir preneses na sliku koju imas(drag and drop).

Nadam se da sam pomogao i da si shvatio kako se radi.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.