Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

e8500

122 pregleda · 20 odgovora · otvorena 20.12.2008. u 15:28

Narucil sam intel e8500 procesor koji ima 6 mb kes memorije . Dali neko zna reci nesto o ovom procesoru??
Imam ga, za igre dusu dao. Bolje za te pare nisi mogao uzeti. Mislim da se nema tu sta puno reci.

PS: Koja ti je maticna? Bila bi steta da ga ne clockas.
nc je napisao/la:
Imam ga, za igre dusu dao. Bolje za te pare nisi mogao uzeti. Mislim da se nema tu sta puno reci.

a koliko je taj procesor :)

edit: sry nisam napiso i koliko para je kostao ?
3.16 GHz,1333 MHz,45 nm,LGA775Socket et ...
to nisam fulao .Dvoumio sam se izmedju q6600 i njega ali kazu da je ovaj bolji puno ima vise kes memorije .DRUG HVALA NA ODGOVORU
Maxim je napisao/la:
3.16 GHz,1333 MHz,45 nm,LGA775Socket et ...
Cuj clock brzina, haha! Clock je 3.16GHz, 3GHz je kod E8400.
adem93 je napisao/la:
to nisam fulao .Dvoumio sam se izmedju q6600 i njega ali kazu da je ovaj bolji puno ima vise kes memorije .DRUG HVALA NA ODGOVORU
Q6600 je dobar za neke druge stvari. E8500 je bolji za igre zbog frekvencije.

A koja ti je maticna?
Maticna je msi p45 neo ,1600 fsb ddr 2 1200, i kako je se e8500 kod tebe NC pokazao ???Koliko si ga ti platio kad si kupovao
The Intel® E8500 chipset is the highest performance, most scalable platform offering in the 64-bit Intel® Xeon® processor family. Intel's sixth-generation four-way MP platform is architected for dual-core CPUs, and it is also compatible with Intel's current single-core processors, giving it an enhanced lifespan and helping to lower Total Cost of Ownership (TCO).In addition, the Intel® E8500 chipset offers enhanced performance, increased bandwidth, and greater flexibility, manageability, and I/O integration than Intel's previous generation MP chipsets. Plus, it is available in a variety of configurations suitable for a wide range of price points and application environments.
nc je napisao/la:

Bolje za te pare nisi mogo nije ni naveo kolko ga je platio ccccc
SuperNova19 je napisao/la:
Bolje za te pare nisi mogo nije ni naveo kolko ga je platio ccccc
Za 400KM ne moze uzeti bolji procesor za igre. Moze ici na E8600 koji kosta 500KM. Cak i za 450KM nema bolji procesor, a sumnjam da je igdje tako skup. Realna cijena je 350KM za BiH.
Intel core 2 duo processor E8500 specifications:
• Product Description: Intel Core 2 Duo E8500 / 3.16 GHz processor
• Product Type: Processor
• Processor Type: Intel Core 2 Duo E8500
• Multi-Core Technology: Dual-Core
• 64-bit Computing: Yes
• Compatible Processor Socket: LGA775 Socket
• Processor Qty: 1
• Clock Speed: 3 GHz
• Bus Speed: 1333 MHz
• Manufacturing Process: 45 nm
• Cache Memory: L2 6 MB
• Compatible Slots: 1 x processor - LGA775 Socket
• Manufacturer Warranty: 3 years warranty

prejak!! netreba ti bolji
ma to si upravu da netreba jaci do juce je bio pc:
2,8 intel celeron
1 gb ddr 400
80 hdd

nc je napisao/la:
Za 400KM ne moze uzeti bolji procesor za igre. Moze ici na E8600 koji kosta 500KM. Cak i za 450KM nema bolji procesor, a sumnjam da je igdje tako skup. Realna cijena je 350KM za BiH.
Ma znam ali gdje je on napiso kolko ga je platio nigdje nepise platio sam ga tolko i tolko :D
skile je napisao/la:
Intel core 2 duo processor E8500 specifications:
• Product Description: Intel Core 2 Duo E8500 / 3.16 GHz processor
• Product Type: Processor
• Processor Type: Intel Core 2 Duo E8500
• Multi-Core Technology: Dual-Core
• 64-bit Computing: Yes
• Compatible Processor Socket: LGA775 Socket
• Processor Qty: 1
• Clock Speed: 3 GHz
• Bus Speed: 1333 MHz
• Manufacturing Process: 45 nm
• Cache Memory: L2 6 MB
• Compatible Slots: 1 x processor - LGA775 Socket
• Manufacturer Warranty: 3 years warranty

prejak!! netreba ti bolji
Clock speed je 3.16GHz.
znam ovoda je glupo pitanje ali cu da pitam.Za E8500 koliko bi trebao realan ram memorija????Posto sam danas kupio dual chanal 2x1gb
adem93 je napisao/la:
znam ovoda je glupo pitanje ali cu da pitam.Za E8500 koliko bi trebao realan ram memorija????Posto sam danas kupio dual chanal 2x1gb
Nista te ja nisam skonto bogami , pojasni !
adem93 je napisao/la:
Imam i ja 2GB i sasvim je dovoljno, a na Visti sam. I nikad mi ne rece koja ti je maticna :D
ma napiosao sam gore u postu al nema veze maticna je MSI P45 NEO FSB 1600 DDR2 1200
adem93 je napisao/la:
ma napiosao sam gore u postu al nema veze maticna je MSI P45 NEO FSB 1600 DDR2 1200
Uh mozes ga onda fino clockati.mogao bi ga dignuti na 3.6GHz bez problema. Jos ako nabavis kakav dobar cooler. Sretno!
Hvala!!!!!Bice i cooler dobar ali necu mu odma podizat frekvenciju malo kad primijetim da neide bas najbolje.HVALA JOS JEDNOM .Mozena lock

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.