Eh ovako , da bi poceo igrati na original serverima prva stvar je https://signup.wow-europe.com/ - napravis sebi trial account gdje dobijes 10 dana , onda kad ti istekne moras otici pronaci neki shop u sarajevu gdje je obican wow dostupan , tbc i wotlk (ntchs , media market etc). Nakon 10 dana igranja (kad si na trial accountu ne mozes whispati , prodavati u ah , pricati na trade , general etc), kad istekne 10 dana , kad nabijes odredjeni lvl chara , onda fino samo kupis wow original , gdje ces dobiti wow eu account key ( sto je najvaznija stvar ako ti je hackan account , jer bez njega ne mozes nista). Nakon toga u svom account managmentu upises taj cd key koji si dobio u kutiji na trial account i usput se preporucuje da se kupi i game card naravno.Za pocetak nemoras uzeti ni wotlk ni tbc , tbc mozes uzeti kad dingas 60 lvl , tada odlucis da ga uzmes (jer bi to bilo najpametnije , jer vec kad ti dingas 60 lvl , on ce spasti na 10km ako je sad 30 km ). Nakon toga sto dingas 60 , kupis tbc i dobices key i onda samo " upgrade wow to tbc". Nakon toga lvlujes dalje od 60 - 70. Kada dingas 70 , u stanju da opet nastavis da lvlujes , tako sto ces upgrade account sa wotlkom. Kao inace , odes u neko od ponudjenih shopova koje sam vec naveo ( ali bolje ako mozes nadji neciji cc i plati sa njim online , jer ce te tako jeftinije doci , bar mozes dobiti wotlk za 50km , a ovako u shopu 100 km kosta). Kada kupis wotlk , opet odes u account managment , upgrade sa tbca na wotlk i nastavis lvlovati u wotlk. Pametno bi bilo kad bi nasao patcheve na cdu od nekoga , jer ako ih budes sam skidao , neces zaigrati wow do sljedece expanzije.I to bi predstavljalo bukvalan pocetak igranja wowa. Sto se tice gdje ce ko igrati , tvoj je izbor. Ja inace biram servere gdje mogu sam da igram , ili bar ako bude nasih da ih bude 2 - 3 da ih nebude 100 kao na Tarren Millu , jer si onda overfloodan whisperima i sl stvarima i jedino sto ti preostaje je da se migrate na drugi realm , ili da ignoreas 100 likova koji dolaze sa nasih podrucija. Uglavnom kada balkanska populacija pocne na serverima gdje ih je mnogo , traze boostove i slicno , gold kao i svi. Izbor je samo tvoj gdje ces poceti... gl anyway :p
Post dobio aplauz od bushidO.