Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

WC3 Problem

126 pregleda · 9 odgovora · otvorena 16.12.2008. u 23:17

Prvo - izvnite sto ne dajem bodove, cuvam ih za smajlije i plavi skin, jer nisam lud da trosim 2km kredita za premium..

Eh sada moj problem:

Moj komp:
2.66 GhZ Intel Celeron
ATI Radeon 9250 128 MB
512 MB RAM
hard disk nije vazan

Znam da mi je komp masina (sarkazam), prolazi HIGH na www.systemrequirementslab.com na War3: TFT, ali problem je sto ja moram smanjiti apsolutno sve na LOW, a rezoluciju na 640x480 ili tako nesto da bi igrao normalno.

Znam da je problem u grafickoj, ali kaze da sve prolazi na high.
Mislim da bi barem na Medium mogao igrati i na vecoj rezoluciji. Kuler necu mjenjati, tako da nemojte pisati nista o njemu.
to je dovoljna konfiguracija za wc3....da igras na medium/high posto wc3 uopce nije zahtjevan...
tako da preporucujem scan antivirusom i provjeri memoriju i vidi vuce li ti ram sta..itd itd.
nezz stvarno da ti driveri za grafu nisu uredu mozd ??

ja sam igro na komp sa 16MB grafom processorom 400 MHz
i ramom 256 nako morao sam smanjiti detalje samo al o5 islo je :S
Imao istu graficku na starom kompu, radilo sve normalno na high ...
Mozda ti je do virusa ili do igrice :r
Pokusaj scan, reinstall..
imao tu graficku ,zamjeno je sa radeon 9600
ali mi je moglo
instaliraj nove drivere ako vec nemas
http://ati.amd.com/support/drivers/xp/radeon-prer300-xp.html
i tu pritisni : catalist control suite
i instaliraj ih i napisi jel uspjelo
ako nije javi pa cemo nesto drugo probat =)
prvo da ti kazem nije ti uposte do grafe nego do rama...i mozda na racunaru imas hrpu smeca....i pri waru pokrenes winamp i josh nesto i mora da laga jer ti memorija se ne dodjeljuje procesu wara tj ne fokusira se svim 512 rama na to nego ti se nesh djeli na winamp i ako ti je mozila upaljena....
ja sam sa integrisanom grafom na high i nesto medium igro i nije lagalo jer sam imo 1gb rama...tako da...
Nyte je napisao/la:
prvo da ti kazem nije ti uposte do grafe nego do rama...i mozda na racunaru imas hrpu smeca....i pri waru pokrenes winamp i josh nesto i mora da laga jer ti memorija se ne dodjeljuje procesu wara tj ne fokusira se svim 512 rama na to nego ti se nesh djeli na winamp i ako ti je mozila upaljena....
ja sam sa integrisanom grafom na high i nesto medium igro i nije lagalo jer sam imo 1gb rama...tako da...
gasio sam sve u task manageru, explorer.exe, winamp, firefox, msnmsgr. Znaci sve osim osnovnih procesa.. Do verzije nije, pokusavao sam 3 razlicite. Skinut cu nekoliko antivirusa, svaki probati, skinut cu najnovije drivere. Znaci ovo je vise nego dovoljno?

btw. pokusat cu sa TuneUp osloboditi RAM-a, pa cu ti poslati PM ako bude radilo.
riSk je napisao/la:
gasio sam sve u task manageru, explorer.exe, winamp, firefox, msnmsgr. Znaci sve osim osnovnih procesa.. Do verzije nije, pokusavao sam 3 razlicite. Skinut cu nekoliko antivirusa, svaki probati, skinut cu najnovije drivere. Znaci ovo je vise nego dovoljno?

btw. pokusat cu sa TuneUp osloboditi RAM-a, pa cu ti poslati PM ako bude radilo.
imas malo rama i samo zato ti na vecim performancama koci....a jel kad igras offline ili online...
Nyte je napisao/la:
imas malo rama i samo zato ti na vecim performancama koci....a jel kad igras offline ili online...
oboje

daj msn da rijesimo ovo preko msna, da djabe ne spamamo ovdje
PROBLEM RIJESEN:

imao sam pogresno oznacenu opciju, background devices imali su prioritet umjesto programa. Ovo je objasnjenje za moje probleme :)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.