Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana U kanti

Pomoc oko RAMA!

108 pregleda · 14 odgovora · otvorena 12.12.2008. u 19:15

E vako , maloprije sam kupio 2x po 512mb ram memorije ddr1 , eh sada ne mogu da ih ugradim nikako , otvorim pc i sada treba da ih stavim , ne mogu se staviti , posto imam vec 2x po 512 stavljena u PC , ova jos 2 ne mogu da stavim , jel onaj utikac kako vec je veci nego na ram memoriji. Sta da radim ? Dali da guram na silu ili ... xD
- prvo pritisni one male cepice, prema dole gurni, onda ubaci ram i vrati prema gore
- moze bit da je ovo sto je nestabilan napiso, al nevjerujem da bi kupio pogresan ram xD
pa drukcij slotovi FTW nemozes ti gurat ddr1 ram u slot za sdram ili za ddr2
Ma ne kontate :p , imam vec u 2 slota dole po 512mb , i imam jos 2 slota sto su prazna , al ne mogu da stavim ovo , ne odgovara mi

@a kada izvadim svoje sto su u PCu vec bili 2x po 512mb i stavim nove umjesto njih sve je ok. Znaci ne mogu sve 4 da stavim :/(
arnautovicemil je napisao/la:
Ma ne kontate :p , imam vec u 2 slota dole po 512mb , i imam jos 2 slota sto su prazna , al ne mogu da stavim ovo , ne odgovara mi

@a kada izvadim svoje sto su u PCu vec bili 2x po 512mb i stavim nove umjesto njih sve je ok. Znaci ne mogu sve 4 da stavim :/(
Nadam se da ces skontati sam.

nc je napisao/la:
Nadam se da ces skontati sam.

eh brate , vidis na sredini ta 2 mala prostora ko polukrug , eh oni mi ne odgovaraju u ova dva druga slota
eh brate , vidis na sredini ta 2 mala prostora ko polukrug , eh oni mi ne odgovaraju u ova dva druga slota
Znaci da si uzeo pogresan RAM. Mozda si dobio DDR2 umjesto DDR.
nc je napisao/la:
Znaci da si uzeo pogresan RAM. Mozda si dobio DDR2 umjesto DDR.
Ne ne , cuj kada izvadim svoja 2 iz PCa i zamjenim ih sa novim , sve radi ok , al sva 4 ne mogu da ubacim u 4 slota , jel , 2 slota su ista a druga 2 razlicita na PCu.
Ne ne , cuj kada izvadim svoja 2 iz PCa i zamjenim ih sa novim , sve radi ok , al sva 4 ne mogu da ubacim u 4 slota , jel , 2 slota su ista a druga 2 razlicita na PCu.
Onda ti maticna ima DDR i DDR2 combo. Znaci mozes koristiti samo dva slota, 2x DDR ili 2x DDR2.

Za svaki slucaj, koja ti je maticna?
Mozda je starija maticna ploca pa 2 slota ddr1 a 2 sdrm ...tako je kod mene stavim ddr1 u druga 2 pocne da "pisti" kompjuter.
nc je napisao/la:
Onda ti maticna ima DDR i DDR2 combo. Znaci mozes koristiti samo dva slota, 2x DDR ili 2x DDR2.

Za svaki slucaj, koja ti je maticna?
Intel Pentium 4 , 3.00ghz,...
Intel Pentium 4 , 3.00ghz,...
E jebiga. Ovo je maticna:

nc je napisao/la:
E jebiga. Ovo je maticna:

P5VDC-MX neam pojma brate , slab sam u tome :=)
P5VDC-MX neam pojma brate , slab sam u tome :=)
Ma ja, imas DDR i DDR2 combo. Idi zamijeni RAM, reci treba ti DDR2 a ne DDR. Uzmi 2x 1GB. Ubacis DDR2 a DDR prodas.
nc je napisao/la:
Ma ja, imas DDR i DDR2 combo. Idi zamijeni RAM, reci treba ti DDR2 a ne DDR. Uzmi 2x 1GB. Ubacis DDR2 a DDR prodas.
Ok hvala care , tek sutra cu to sada su zatvoreni ^^

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.