Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Pomoc porodici iz Kaknja

212 pregleda · 18 odgovora · otvorena 28.11.2008. u 15:36

Sinoc gledam emisiju "Ispuni mi želju" i prikazuje se jedna porodica iz Kaknja kojoj je potrebna pomoć za život.U kući u kojoj oni žive je samohrana majka i 2 kćerke,jedna 18 godina druga 16 ja mislim.Oni nemaju struju uvedenu u kuću.
Gledajući realno mi svi imamo računare i internet hvala Bogu dok kćerke od navedene gospođe kada dođu naveče kući ne mogu da uče jer nemaju struje.
Citiram riječi gospođe "a mi je samo struja da moja djeca mogu da uče naveče i da bar imaju televiziju ..."

Ova tema nije napisana tek tako,sto mi je dosadno ili da vas upoznam sa ovom porodicom nego sljedeće:

1. svaki od vas dnevno za užinu dobije minimalno 3KM a neki Boga mi i više
2. većina vas fura neke miševe,slušalice,tastature i slično od silnih para...

Moje pitanje glasi ...

Zar nemožemo odvojiti svaki od nas po 2KM iz džepa što skupljate da bi kupili neki miš kako bi bili "pr0" ,pa da damo ovoj porodici da sebi uvedu struju i da kupe televiziju?

Kada bi skupili ove pare ( a znam da bi mnogi od nas dali ) odnjeli bi ovoj porodici u Kakanj...

Eto toliko od mene... na vama je samo da se dogovorite kome da idu pare i ko ce to nositi ispred gamers.ba portala

Hvala...

@ Kostaman

stvarno ne znam kako bi mogao poslati,mozda preko poste a mozda preko autobusa.Odakle si ?
Zanimljivo

Mozemo al vecina nece jer kao sto kazu " sto bi im pomogao kad ih neznam " ?
Vecina ce nastawit furat mx , razer i slicno jer su sebicni :S

poZ
Kostaman je napisao/la:
poslacu ja.

ja nisam iz SA pa kako da posaljem?
Ajde slanje nije nikakav problem , neka jedna lik ( taj koji misli predavat novac , pozeljno bi bilo da zivi u Kaknju ili negdje blizu ) otvori ziro racun il ako vec ima dadne broj ; nek uplati ko misli uplatit i gotovo. Samo uvijek postoji velika sansa da taj neko novac uopce ne preda nego ga ostavi sebi ...al jbg ja bi opet riskiro.
HAjmo u kakanj et mene iz nl

ako se bude ovo radilo kaka daj za mene :$

btw nice tema
nikola89 je napisao/la:
Ajde slanje nije nikakav problem , neka jedna lik ( taj koji misli predavat novac , pozeljno bi bilo da zivi u Kaknju ili negdje blizu ) otvori ziro racun il ako vec ima dadne broj ; nek uplati ko misli uplatit i gotovo. Samo uvijek postoji velika sansa da taj neko novac uopce ne preda nego ga ostavi sebi ...al jbg ja bi opet riskiro.
Najbolje je da admini otvore ziro racun pa neka oni odnesu!!!
Mislim da je ovo ozbiljna stvar... Kao sto je autor teme rekao, svi mi kupujemo neke misheve, tastature i ne znam ni ja sta... I sam sam takav... Radim skupljam pare pa mi je drago kad kupim sebi neki novi hardware za comp, ili ne znam ni ja sta... Tako da mogu valah i dati nesto apra za tu porodicu... Nije bitno kako ce se organizovati, samo organizujte i od mene imate sigurno pomoc...!
Molim ako se svi slazu da se otvorui kad se skonta kako ce se, da se otvori tema ili me pm obavijestite kako da uplatim neke novce... Hvala!
Ovako, da pocnem. Ako vec nemate nikoga u kaknju (a ja imam, i to ne mali broj) nemoj te davati nekome koga ne znate. Ako mene pitate to ce te uraditi na slijedeci nacin.

1. Naci odgovornog koji ce skupiti pare ispred "gamers.ba" portala. Kada se skupi odredjeni novac (sto-dvijesto ili vise stotina KM) taj odgovorni ode do Hayat-a, i kaze da je portal Gamers.ba skupio "x KM" za taj i taj slucaj. Onda ce oni uzeti te pare i odnijeti, 100%.

Eh sad treba neko od povjerenja i odgovoran. Iskreni ja bih to mogao raditi, samo treba povjerenja. Ziro racun nije problem nikakav, samo ako ce se skupiti 10-20KM ne bih to da radim, jer necu ko cigan bas nek da nosim u hayat 20Km. Et skontajte pa javite.
VioleN je napisao/la:
Ovako, da pocnem. Ako vec nemate nikoga u kaknju (a ja imam, i to ne mali broj) nemoj te davati nekome koga ne znate. Ako mene pitate to ce te uraditi na slijedeci nacin.

1. Naci odgovornog koji ce skupiti pare ispred "gamers.ba" portala. Kada se skupi odredjeni novac (sto-dvijesto ili vise stotina KM) taj odgovorni ode do Hayat-a, i kaze da je portal Gamers.ba skupio "x KM" za taj i taj slucaj. Onda ce oni uzeti te pare i odnijeti, 100%.

Eh sad treba neko od povjerenja i odgovoran. Iskreni ja bih to mogao raditi, samo treba povjerenja. Ziro racun nije problem nikakav, samo ako ce se skupiti 10-20KM ne bih to da radim, jer necu ko cigan bas nek da nosim u hayat 20Km. Et skontajte pa javite.
Brao :)

Uprawu si:D
Fino je pomoci onome ko nema,mislim da bi neko od starijih trebao kontaktirati NTV "HAYAT" ( administracija g.ba portala ) ili da vidimo ako ima neki broj preko kojega bi mogli npr : 096 --- ---,uspjesno ste donirali 3KM ili nes sl...Toliko od mene nadam se da ovo nece biti uzaludno..Na koji god nacin rado bi pomogli.

by dyemsonii & sirkO-.
Ako se bude moglo donirat putem poziva sa mobitela. Halalit cu 15 KM. Ionako mi ne treba.

GL
VioleN je napisao/la:

Ovako je najbolje, a taj neko odgovorni bi mogao biti admin sa gamersa ili vise osoba.
nema nas ovdje toliko da napravimo jednu kvalitetnu donaciju za tu porodicu, gledao sam i ja emisiju, radi se o zeni koja je uselila ilegalno u jednu kucu sa dvoje djece bez marke u džepu, ovo se trebalo postaviti na dernek.ba jer da se svi odvoje od premiuma jednog mjeseca onda bi se i mogla skupiti jedna dobra donacija, da min.300 korisnika da 3 km 900 KM xd
Ja bih odma donirao,npr.pozivom na broj telefona ili neznam na šta već....Dobra ideja
svaka cast za ovu temu..svaka cast...ja sam tu ak treba nekako poslat pozvat ...to treba uvjek treba pomoc...
VioleN je napisao/la:

Haj ti napravi ZIRO racun ako si punoljetan u bilo kojoj banci...i na PM mi posalji svoj broj mobitela i msn

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.