Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 30 bodova

Konekcija pomagajte

184 pregleda · 15 odgovora · otvorena 24.11.2008. u 15:36

Eh da krenemo...

Imam svoj bihnet acc i jaran mi da novi ovaj da koristim kad nemam limita na svom accu.. i ja krenem da kreiram konekciju za taj novi i ukucam username i pass i kreiram .. i krenem se konektovan na konekciju i cekam i nista.. (connecting trought miniport ppoe..). ostale konekcije koje imam su: local area connection (ON), ova sto sam kreiro, i nekad mi se pojavi na trenutak internet gateway.. meni kad su pravili net na pc namjestili su da cim upalim komp on se sam konektuje nit pise da udjem u konekciju da se connect nit ja vidim gdje je konekcija :S i sad je prob nemogu da iskljucim ovaj svoj acc novi sto sam dobio jer mi je ukljucena ta konekcija :S jednom mi se pojavilo to internet gateway neznam ni ja kako i ja iso disconnect a on nece kaze da se nemoze disc. jer ima jos neka konekcija sto mu smeta :S ja se ne razumijem u ovo. local area connection mi spaja 2 pc-a koji imaju isti modem. ko mi pomogne nagradicu ga sa bodovima i kreditom 2KM

Sini Komunikator sa bihnetove stranice http://www.bhtelecom.ba/privatni_komunikator.html

ako nece da ti se konektuje imas sa ljeve strane modema rupicu pise reset i cackalicom pritisni unutra da bi resetovo modem i onda probaj

ima jos jedna opcija: start - setings - network conetcions -local area conection - disable pa onda ponovo enable

EDIT : U jarana je bio taj problem samo je resetovo modem, snimi sebi komunikator jako je jednostavan
shoT_ je napisao/la:
Sini Komunikator sa bihnetove stranice http://www.bhtelecom.ba/privatni_komunikator.html

ako nece da ti se konektuje imas sa ljeve strane modema rupicu pise reset i cackalicom pritisni unutra da bi resetovo modem i onda probaj

ima jos jedna opcija: start - setings - network conetcions -local area conection - disable pa onda ponovo enable

EDIT : U jarana je bio taj problem samo je resetovo modem, snimi sebi komunikator jako je jednostavan
insatliro komunikator, konektovo se, i kako sad mogu na internet pomocu ovog cuda?
imas dole u cosku E slovo kliknes desnim i postavke i ukucas username i pw ([email uklonjen])

kad pokreces program pita te oces na internet ili freezonu
kad kliknes na internet konektuje te na net..

EDIT: imas ovdje detaljno sve : http://www.bhtelecom.ba/uputstva_komunikator.html
add me na msn : [email uklonjen]
iskljuci firewall to se i meni desavalo kada sam ga ukljuciovao
Nazovi postu reci da imas problem i reci nece da mi izadje i mozetel mi aktivirat novu konekciju kad je ja napravim to uradi i meni je to bilo!
Windows_5 je napisao/la:
Nazovi postu reci da imas problem i reci nece da mi izadje i mozetel mi aktivirat novu konekciju kad je ja napravim to uradi i meni je to bilo!
ovo mi je spomenulo jos jarana i de mi reci tacno al tacno sta trebam rec kad nazovem postu i ako upali dobijas nagrade
Rješenje
udji na stranicu od modema i tu se konektuj na zeljeni acc,svoj ili od tog tvog jarana
Najednostavnije...
GL
deadlycha je napisao/la:
udji na stranicu od modema i tu se konektuj na zeljeni acc,svoj ili od tog tvog jarana;)
Najednostavnije...
GL ;)
Allah te nagradio.
Eto kredit
cekaj jel tebi nece da se prikljuci konekcija ili nemoze da se napravi nova?? ako ti nemoze da se napravi nova samo nazovi postu i reci meni nemoze da napravim novu konekciju i oni ce ti dat upustva kako i kad je napravis oni ce je odobrit i meni se to desilo i drugu sam tako napravio pa ako ti nemogne to neznam onda :S
Windows_5 je napisao/la:
cekaj jel tebi nece da se prikljuci konekcija ili nemoze da se napravi nova?? ako ti nemoze da se napravi nova samo nazovi postu i reci meni nemoze da napravim novu konekciju i oni ce ti dat upustva kako i kad je napravis oni ce je odobrit i meni se to desilo i drugu sam tako napravio pa ako ti nemogne to neznam onda :S
napravio sam sve reko mi dedly.. trebalo je samo uc na str. od modema i promjenit username i pass

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.