Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

PHP?

216 pregleda · 6 odgovora · otvorena 21.11.2008. u 20:49

Dobro vece, za pocetak.

Dakle, nastavljam se obrazovati, i poceti uciti PHP. Nakon mjesec dana je******a, ja ne mogu instalirati na comp, MySQL bazu, PHP5, i Apache, niti zelim vise pokusavati. Ono sto mene zanima je, da li moram imati na compu instaliran PHP ako sve sto napisem odnosno 'isprogramiram' u php-u i uploadujem na site. Odnosno da ne pokrecem skripte na local hostu nego na site-u. Site ima MySQL bazu i PHP5 enabled.

Unaprijed hvala.
xampp wamp
php instaliran (XAMPP, WAMP) moras imati ako zelis testirati na localhostu, ako host ima sql i php podrsku, moci ce.

nisi onda dobro naucio xD

najlakse ti je uzet free host server na kome ti sve dodje instalirano, mysql etc etc etc. tvoje je samo da uploadas tvoj "php" work preko FTP-A na server, i da kreiras bazu. (bazu mozes kreirat sve preko control panela , koristeci browser, naravno uz to imas i fantastico type installer preko kojeg mozes instalirati sve moguce pakete , napr dupral, joomlu, phpbb3, i mnogo toga) , ja licno koristim

www.xtreemhost.com jer daju 800 mb hostinga, 20 gb bandwitha, prilicno dosta za moje potrebe i za vjezbanje.

et nadam se da ces skontat oko ovoga, a sto se tice podizanja na local hostu tih sranja, nepreporucujem ti, jer ces samo gubit vrijeme na te stvari koje su jednostavne, a zahtjevaju vremena. dakle, uzmi free hosting i vjezbaj
Vertazzar je napisao/la:

nisi onda dobro naucio xD

najlakse ti je uzet free host server na kome ti sve dodje instalirano, mysql etc etc etc. tvoje je samo da uploadas tvoj "php" work preko FTP-A na server, i da kreiras bazu. (bazu mozes kreirat sve preko control panela , koristeci browser, naravno uz to imas i fantastico type installer preko kojeg mozes instalirati sve moguce pakete , napr dupral, joomlu, phpbb3, i mnogo toga) , ja licno koristim

www.xtreemhost.com jer daju 800 mb hostinga, 20 gb bandwitha, prilicno dosta za moje potrebe i za vjezbanje.

et nadam se da ces skontat oko ovoga, a sto se tice podizanja na local hostu tih sranja, nepreporucujem ti, jer ces samo gubit vrijeme na te stvari koje su jednostavne, a zahtjevaju vremena. dakle, uzmi free hosting i vjezbaj ;)
pa vise ce vremena izgubili uploadovanjem fajlova i samom prijavom za taj free hosting...
ash je napisao/la:
pa vise ce vremena izgubili uploadovanjem fajlova i samom prijavom za taj free hosting...
pa sam covjek kaze da ne moze install mysql, tako da cak i ako installira wamp (il nesto drugo) nikakve promjene jer za php mu uglavnom treba mysql dok mysql i sve zajebancije imas na freehostingu, a sto se tice uploadovanja , nece valjda uploadat stvari teske po 200 mb :/ nego svega nekih 10 mb il vise

dakle

"Ono sto mene zanima je, da li moram imati na compu instaliran PHP ako sve sto napisem odnosno 'isprogramiram' u php-u i uploadujem na site. Odnosno da ne pokrecem skripte na local hostu nego na site-u. Site ima MySQL bazu i PHP5 enabled."

jedini nacin da vidis tvoj uradjeni PHP koji sadrzi MYSQL i PHP5 je da imas installiran prije svega MYSQL pa xamap (ili , apache, wamp il sta vec jos ima) na SVOJ komp, to se tice LOCALHOSTA , a ti to nezelis kao sto sam kazes. dakle , jedina solucija ti je da koristis ovo gore navedeno u mom proslom postu, dakle FTP i nista drugo ti nepreostaje

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.