Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Igre na MAC

135 pregleda · 6 odgovora · otvorena 10.11.2008. u 21:39

...Zanjima me kako ide sa MAC.ovima i dali mogu da na njima rade ove standarne PC igre...
cuo sam da Mekintosi imaju dobru grafiku..i da se moze lako pokrenuti Xp na njima kao aplikacija pa me zanjima..dali mogu oWnat ove ..igre sto rade na Xp.u i Visti...
p0zzzzzzz

ja mislim da bi trebalo da moze posto su mac racunari dobri
sto ti kazes imaju dobru grafiku...
pa eto sa srecom :D
i mene zanima ocel moc CS na applu 14 ichi dsply ^^
Nije do racunara vec do OPERATIVNOG SISTEMA, mozes ti umjesto MAC OS-a podic XP i sve 5.
Sto se tice kvalitete applea i samog mac-a, toliko su kvalitetni da im monitori nisu mogli prikazat 16miliona boja i raja ih tuzila. Apple jedino sto ima dobro je zvuk zato sto ga radi Harman Kardon a ovo ostalo je shit, placas brand a ne toliku kvalitet kakvom je oni predstavljaju. Sto se tice grafike, pa i njima grafiku isporucuju nvidia i ati samo posebno namjenjenu za njihove racunare jer su oni kao jedan od naj. brandova na trzistu, tako ako ti se pokvari sta popusio si foru...
Ja koliko znam ove "nase obicne" igre za PC ti nece moci na Mac OS. Postoje igre koje se specijalizirano prave za njega.
Evo nekih poznatijih igara koje su izasle za Mac :

-NFS Carbon
-Battlefield 2142
-C&C 3: Tiberium Wars
-NFL 08
-Tiger Woods PGA Tour 08

Generalno gledajuci, to ti se ne isplati instalirati, nema puno igara za njega i nije namjenjen za to. Mac se veoma cesto koristi za profesionalnu upotrebu, tj. podrzava razne programe koji su namjenjeni profesionalnoj upotrebi npr. za video montazu dugometraznih emisija, filmova i sl.
Na Mac OS X ne mozes igrati igre koje su napravljene za Windows jer je to potpuno drugi operativni sistem. Na novijim Macovima mozes instalirati Windows i igrati sve igre bez problema. Nadam se da ne uzimas Mac da bi igrao igre na njemu.

@cannabis4mi0: Nemoj pricati o Macovima kad ne znas ni kako izgledaju ;)
idealan za obradu slike i,adobove programe i ostale stvari...ništa igre i ostale windows gluposti...moj slj. laptop macbook Air .....vise zbog izgleda,mobilnosti nego zbog macos X OS-a

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.