Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Krkic ili Moreno ?

406 pregleda · 19 odgovora · otvorena 28.09.2008. u 13:02

Ovako, hajde malo da popričamo ko ljudi na temu SPORT. Svi znamo kako je Bojan Krkić Perez proglašen za najtalentovanije dete pre 2 godine. E sad, jako mlad je ušao u Barseloninu A ekipu i mislim da je to velika greška ... Evo juče sam švrljao po youtubu i naišao na jednog momka koji se zove David Moreno... Dečko je Španac, ima 17 godina. Rodjen je 24 januara 1991 u Madridu gde je igrao sve do 2008 za mladje selekcije Reala i za Špansku U17 selekciju... Visok je 167 i igra na poziciji polu špic i levo - desno krilo ( slično kao Krkić ). Jako je brz, ima sjajnu kontrolu lopte, dribling i već ga zovu drugi Messi.. Ove godine je prešao u Almeriu ali ne znam da li igra za A ekipu ili mladje kategorije ... Sa druge strane, imamo Krkića koji je rodjen 28 augusta 1990 u Linyola ( Španija ). Visok je 170 i napadač je. Jako je mlad ( 16.5 god ) ušao u Barselonu A i odigra bar 20 minuta utakmicu.. Mislim da je to greška ! Zašto ? Pa igrači od 17 pa do 19 godina treba da igraju utakmice i utakmice da bi se tako reći štelili za A selekcije ...

E sad, pošto je Bojanov otac Skaut u Barseloni, i dečko je jako mlad upao u A tim, zašto neki koji igraju BOLJE od nekog ne upadnu u A selekciju REAL MADRIDA, nego idu na kaljanje u manje klubove kao Almeria ?

Ja iskreno mislim da je doba za jednog fudbalera da počne sa A selekcijom sa 18.5 - 19 godina ... Ipak je veliki pritisak sa 16-17...

E sad pitam vas, da li se slažete sa ovim tekstom ili ne, i šta mislite, da li je David Moreno bolji od Krkica ili ne ?

David Moreno

http://www.youtube.com/watch?v=MqldzJduLNM

Bojan Krkic

http://www.youtube.com/watch?v=oquOwhYG1p4

vs

e sad, kada kayete Krkić, recite razloge zasto on i tako
ipak krkic
ryL je napisao/la:
ipak krkic
Zašto ?

Navedi razloge zašto on da nebi ispalo da spamate
http://www.youtube.com/watch?v=RcImzl11c7Y&feature=related
MORENO Vs MESSI
REAL JE VELIKI KLUB :D :)
vLexinho je napisao/la:
Zašto ?

Navedi razloge zašto on da nebi ispalo da spamate
jednostavno se bolje snalazi u pozicijama 2v1 i 1v1
bgm obadvojica su tu negdje
udaraju nogama druge
sta im rade nije humano tako da ja kazem da su skoro isti
krkic je sa 11 godina poceo za barcu igrat, nije tek dosho tako dosho i poceo igrat za A tim, + osvaju je u17 i druge turnire...

igrao za u21 sa 16 godina , u finalu u17 turnira dao gol za pobjedu protiv engleza, postao najmadji igrac u barci, najmladji "goalscorer", prije negos to je preso u A tim i igrao je za B team u 2. ligi gdje je bio topscorer. itd itd. oces josh ?

rodjen 28 aurgusta '90, za samo jednu sezonu iz djecije lige se popeo u B selekciju gdje je igrao drugo polovinu sezone u B selekciju barce, za barcu je poceo igrat 1999 i postao clan one Benjamin Boys-a, dok je igrao za B selekciju u 2. ligi dao je 10 godlova com je bio najbolji strijelac tima, 2007 je poceo igrat za u17 team spanije i sa njima osvojio evropsko prvensvto zadavajuci gol za pobjedu, prvi but je igrao za barcelonu u A timu u prijateljsom mecu u egiptu, a za u21 zaigrao sa 16 godina !
U barceloni je postavio mnoge rekorde (one gore), i 2. najmladji strijelac u ligi prva - kada je protiv schalkea dao gol.
u 07-08 sezoni igraoje za A tim i dao 10 godolova i bio u pcetnom sastavu 14 puta.....

cura mu --

moj sig--

moj ava--

GL ! :)Més que un club -/- More than a Club -
n4m3 je napisao/la:
krkic je sa 11 godina poceo za barcu igrat, nije tek dosho tako dosho i poceo igrat za A tim, + osvaju je u17 i druge turnire...

igrao za u21 sa 16 godina , u finalu u17 turnira dao gol za pobjedu protiv engleza, postao najmadji igrac u barci, najmladji "goalscorer", prije negos to je preso u A tim i igrao je za B team u 2. ligi gdje je bio topscorer. itd itd. oces josh ?

rodjen 28 aurgusta '90, za samo jednu sezonu iz djecije lige se popeo u B selekciju gdje je igrao drugo polovinu sezone u B selekciju barce, za barcu je poceo igrat 1999 i postao clan one Benjamin Boys-a, dok je igrao za B selekciju u 2. ligi dao je 10 godlova com je bio najbolji strijelac tima, 2007 je poceo igrat za u17 team spanije i sa njima osvojio evropsko prvensvto zadavajuci gol za pobjedu, prvi but je igrao za barcelonu u A timu u prijateljsom mecu u egiptu, a za u21 zaigrao sa 16 godina !
U barceloni je postavio mnoge rekorde (one gore), i 2. najmladji strijelac u ligi prva - kada je protiv schalkea dao gol.
u 07-08 sezoni igraoje za A tim i dao 10 godolova i bio u pcetnom sastavu 14 puta.....

cura mu --

moj sig--

moj ava--

GL ! Més que un club -/- More than a Club -
Hotju sve podatke
Moreno - bolje driblinge od krkica, dosta daje passove,assistira,brz...
Krkic - dobar ali oce sve sam...

zoomzomm je napisao/la:
Moreno - bolje driblinge od krkica, dosta daje passove,assistira,brz...
Krkic - dobar ali oce sve sam...

I dosta je brži koliko sam ja primetio na youtubu xD.. Piči ko da ima propelere u guzici
vLexinho je napisao/la:
I dosta je brži koliko sam ja primetio na youtubu xD.. Piči ko da ima propelere u guzici
vidim kad god neko napise da je krkic bolji trazis razlog a kad je ovaj drugi u pitanju samo podrzis, znaci da si real fan :S ili mozda sto je odbio poziv za reprezentaciju srbije ?
ryL je napisao/la:
vidim kad god neko napise da je krkic bolji trazis razlog a kad je ovaj drugi u pitanju samo podrzis, znaci da si real fan :S ili mozda sto je odbio poziv za reprezentaciju srbije ?
On je barca fan XD (gay)

Nisam nikada cuo za ovoga Morena.. Momak pravo dobro igra.. Brz, lijepi driblinzi.. A Krkic :S hmmm.. Nesto mi nije poseban.. Bolji je Santos od njega.. (neznam zašto su ga prodali totenhemu :S)..

Odoh potrazit jos podataka o Morenu..

GG Moreno..

HALA MADRID!
HM, i jedani drugi su dobri, samo sto su Krkica rano nazvali zvjezdom,on je jos decko u razvoju i on i Moreno,Moreno je brzi , ima dobre driblinge , ali Krkic je golgeter dobar i fino ubacuje, i jedan i drugi imaju svoje dobre i lose strane ,jedan je dobar u ovom , a drugi u necem drugom i tako dalje , nikad neznas sta moze bit' s njima, mogu se sad povrjedit i zadobit' neku tesku povredu
Glupo ti je to ko je bolji, neam pojma ko je bolji samo mogu rec svoje misljenje o oba igraca, prednosti jednog i prednosti drugog.

Moreno sigurno bolje drzi loptu u nogama, izvrstan je tehnicar, mora biti jer ce tesko nizak igrac bez tehnike ista postic. Mana mi je iskreno ta visina, iako ni Krkic nije nesto puno veci al hae

Krkic isto tako jako dobar tehnicar, ima malu visinsku prednost i mislim da je malo snazniji od Morena..

Oba jaka igraca, imaju slicne kvalitete al igraju drugaciju poziciju, neam pojma ko je bolji al nek oni igraju sto bolje mogli da imamo sta gledat.

Gluposti valjam al stacu xD:..

GL obojici, tema mi nekako bezze xD
pogledajte momka iz mostara =)

http://www.youtube.com/watch?v=V0cBFltoiAY
gnus je napisao/la:
pogledajte momka iz mostara =)

http://www.youtube.com/watch?v=V0cBFltoiAY
sasvim nidje veze, ja i ti se kladimo u 200 p da mogu sve ponovit i dodat jos 4-5 poteza
pato ?

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.