ev ovo je jedini pravi nacin ubrzavanja interneta koji je i dokazan.....najprije idite na stranicu http://www.speakeasy.net/speedtest/ i odaberite grad jedan(najbolje je uzeti new york ili washinkton jer se odatle i podaci skidaju najvise TJ download sa stranih drzava)kada izmjerite download i upload speed....idi te u run i ukucajte gpedit.msc...nakon sto vam se otvori prozor group policy....vi idite na pod opciju administrative templates....zatim network....a zatim Qos Packet Scheduler....kada ste to odabrali idi te jos samo *limit reservable bandwith...kada ste to otvorili sigurno vam je bilo enable i pisalo je 20%....(kod 90% je tako)vi idte samo na disable....nakon toga ja mislim da je restart potreban...ako nije vi ga opet restartujte.....kada se ponovo logujete....udjite u taskmanager i iskljucite sve programe koje imaju ulaz sa internetom(veoma bitno i to samo prvi put)zatim jos idi te na prethodnu stranicu...i izmijerite brzinu...brzina se kod mene znatno promijenila dobijam 10-30kb/ps brzine na downloadu a stranice otvara iste sekunde........sretno
Diskusija
kako zaista ubr internet
201 pregled · 9 odgovora · otvorena 25.09.2008. u 10:48
udjite u taskmanager i iskljucite sve programe koje imaju ulaz sa internetom(veoma bitno i to samo prvi put)zatim jos idi te na prethodnu stranicu...i izmijerite brzinu...brzina se kod mene znatno promijenila dobijam 10-30kb/ps brzine na downloadu a stranice otvara iste sekunde........sretno
da ti se brzina nije promjenila jer si ugasio te programe?..
ne kontam sta prvi put?
drugi put kad podjetim stranicu netrebam gasit? wtf?
-.-
da ti se brzina nije promjenila jer si ugasio te programe?..
ne kontam sta prvi put?
drugi put kad podjetim stranicu netrebam gasit? wtf?
-.-
to je nacin da sto prije ode limit XD (: al' dobro je radi !
nek polako skida
(: duze limit traje XD
nek polako skida
(: duze limit traje XD
a kako znam koji programi imaju ulaz sa internetom?
nije bas tako....taskmanager iskljucite samo taj put samo jednom(znate koji programi ulaze u int tj traue update ili ostalo...)download speed je puno brzi
Fkt brze tvara stranice
Kod mene je isto.Imam ZONU internet.
Radio sam ovo davno i nije pomoglo....hvala,cao.
udjem u network i nema ovoga Qos Packet Scheduler
Nista mi se nije promjenilo sve isto !
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.