pitanje ploca mi podrzava dual CPU, i interesuje me koja je mogucnost da se prikljuci drugi procesor?? ploca je p5vd1 x seriel nema drugi slot za procesor!!
Diskusija
dual CPU??
209 pregleda · 20 odgovora · otvorena 11.09.2008. u 21:35
Ne kontam ... nema drugi slot za procesor ... a podrzava dual cpu ?
ja koliko znam to ne postoji s dva cpu na maticnoj
sc00pex je napisao/la:
ja koliko znam to ne postoji s dva cpu na maticnoj
Ocigledno mu ploca podrzava dual core procesore, a ne da ima 2 socketa za procesore... nije se fino izrazio...
_GiLa_ je napisao/la:
Postoji ... samo je ono ovo nekako objasnio ... rahiticno
Dual CPU, nisu dva procesora jer ne postoje slotovi za dva procesora, ja imam AMD-ov dual cpu od 2.2 Ghz, i radi otprilike kao jedan cpu od 4,5... (mada sumnjam da ovo postoji)... da ne duzim.. dualcore.. ^^
ma to e znaci da mos 2 procesora stavljat nego da mozes dual core procesore stavljat ......valjda je to mislio ...
sc00pex je napisao/la:
ma to e znaci da mos 2 procesora stavljat nego da mozes dual core procesore stavljat ......valjda je to mislio ...
shaadY je napisao/la:
Dual CPU, nisu dva procesora jer ne postoje slotovi za dva procesora, ja imam AMD-ov dual cpu od 2.2 Ghz, i radi otprilike kao jedan cpu od 4,5... (mada sumnjam da ovo postoji)... da ne duzim.. dualcore.. ^^
A sad vezano za temu. Postoje ploce koje imaju 2 socketa, znaci mozes na njih 2 procesora stavit, al to su uglavnom serverske ploce, koje su skupe i bla bla...
Dual core s druge strane su procesori s dvije jezgre, to ne znaci da se brzine jezgre sabiraju, pa da dobijes kao sto je ovaj gore pisao, vec mi je sad mrsko objasnjavati, idi citaj na wikipediji sta je dual core...
pa podrzava ti procesore sa dvije jezgre kao i moja ploca.Nemas ti sta prikljucivati drugi procesor vec kupiti odgovarajuci procesor za tu plocu
suiCidal je napisao/la:
pa podrzava ti procesore sa dvije jezgre kao i moja ploca.Nemas ti sta prikljucivati drugi procesor vec kupiti odgovarajuci procesor za tu plocu
mcill je napisao/la:
Ne laprdaj, ovo za AMD je totalna glupost...
A sad vezano za temu. Postoje ploce koje imaju 2 socketa, znaci mozes na njih 2 procesora stavit, al to su uglavnom serverske ploce, koje su skupe i bla bla...
Dual core s druge strane su procesori s dvije jezgre, to ne znaci da se brzine jezgre sabiraju, pa da dobijes kao sto je ovaj gore pisao, vec mi je sad mrsko objasnjavati, idi citaj na wikipediji sta je dual core...
cannabis4mi0 je napisao/la:
gle ovog imsir juniora
mcill je napisao/la:
Hahahahah, bravo care, Imsir je legenda, ja kod njega maturski radio, beton profesor

Iz DRM-a imao 4
I ja sam, dobio 5, bila tema Analiza savremenih maticnih ploca i karakteristike najpopularniji chipseta danasnjice. 
Iz DRM-a imao 4

Iz DRM-a imao 4
mcill je napisao/la:
Haha, dobar si, ja imao Video interfejs savremenih PC racunara, kad se sjetim samo kolko sam mu puta morao ici u Energoinvest... uh, al svejedno sam na DRM-u mozda i najvise naucio u one 4 godine...
I mene ba vrati 213131231 puta da dodjem, ebo ga EE
to su dva jezgra od JEDNOG procesora znaci rade neki odredzeni posao brze nego onaj sa jednom jezgrom.
i naravno nemozes prikljucit drugi procesor jer nemas toliko para(mozda i imas ko zna) jer takve ploce nabavljaju malo jace firme
i naravno nemozes prikljucit drugi procesor jer nemas toliko para(mozda i imas ko zna) jer takve ploce nabavljaju malo jace firme
Ajde ne laprdajte bezveze. Postoje ploce koje podrzavaju 2 i vise procesora. Ali to se koristi na serverima i razloga sto nama obicnim smrtnicima nije potrebno toliko snage .... isto formula i obicno auto ....
a procitaj u knjizici na od maticne koji ti je socket i koje procesore podrzava i na osnovu toga ces znati sta ti je kupit
a procitaj u knjizici na od maticne koji ti je socket i koje procesore podrzava i na osnovu toga ces znati sta ti je kupit
Dual Core i Dual CPU su potpuno drugacije tehnologije, evo ti primjer tog tvoga Dual CPU-a:
http://uk.asus.com/products.aspx?modelmenu=2&model=2090&l1=3&l2=82&l3=644&l4=0
Znam da je ASUS bio jednom izbacio za gamere Dual CPU maticnu, evo sad sam se sjetio:
http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=136&l3=486&model=1530&modelmenu=1.
http://uk.asus.com/products.aspx?modelmenu=2&model=2090&l1=3&l2=82&l3=644&l4=0
Znam da je ASUS bio jednom izbacio za gamere Dual CPU maticnu, evo sad sam se sjetio:
http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=136&l3=486&model=1530&modelmenu=1.
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.