Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

8800GT(S) (G92) vs. 9800 GT, GTX , GTX+

132 pregleda · 10 odgovora · otvorena 11.09.2008. u 19:07

Daklem ovako....Mene vec ovo boljka jedno duze vrijeme :) .

Znaci svi mi koji volimo igrat igrice imamo vecino 8800 graficke i ja vjerujem da ce se vecina ljudi slozit da je 8800GT(S) (G92) serija grafickih kartica jedna od najboljih, ako ne i najbolja, odma poslje GF2 i ATI 9800 :) . E sad meni nije jasno zasto bi nVidia izdala gore navedene graficke kartice kad su isto brze ko i ove nase...To je mene tolko izzivciralo da sam isao radit test...Npr. stranica guru3d (koju vjerujem da svi znamo) provodi razno razne testove....Ja imam skoro identican komp ko i oni sto imaju za testiranje grafickih kartica...neka 8800GT je bila bolja u svakom testu, osim Crysisu od gore navedenih kartica (9800 GT,GTX,GTX+) i to BEZ diranja taktova memorija,proca i shadera...Ako treba postat cu i slike pa da vidit da ne pricam gluposti...Daklem, zasto su isla na ovu soluciju ?? Koje su u biti predonosti tih 9800 kartica ?? To sto imaju podrsku za 3-Way-SLi ??

Evo mene zanimaju vasa misljenja
dakle ja imam 9800GTX i ovo me zanima jer mislim da sam besmisleno bacio novac ?
haha, procitaj topic, dobro su prodiskutovali
http://forum.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/8800gts-g92-vs-9800-gt-gtx-gtx/8276.aspx?sort=asc&view=flat
Pa po mom misljenji i jesi.Prije svega zato sto su trenutne generacije grafickih kartica od Nvidije uglavnom bazirana na cipu G92.Nvidija vec ima tradiciju da prodaje iste cipove samo sa drugim imenom.Npr. 8800GT ti je u osnovi 9800GT samo sa nesto vecim taktovima memorije/cipa/shadera
suiCidal je napisao/la:
haha, procitaj topic, dobro su prodiskutovali
http://forum.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/8800gts-g92-vs-9800-gt-gtx-gtx/8276.aspx?sort=asc&view=flat
Pa po mom misljenji i jesi.Prije svega zato sto su trenutne generacije grafickih kartica od Nvidije uglavnom bazirana na cipu G92.Nvidija vec ima tradiciju da prodaje iste cipove samo sa drugim imenom.Npr. 8800GT ti je u osnovi 9800GT samo sa nesto vecim taktovima memorije/cipa/shadera
a sta je sa 9800GTX svi pricate o 9800gt ona me ne zanima za nju znam da je bazirana na 8800gt
Nvidia faila samo tako. 4850 300KM a hladno owna sve te grafe koje si nabrojao.

@ scoopex

Failas i ti.
Souren je napisao/la:
Nvidia faila samo tako. 4850 300KM a hladno owna sve te grafe koje si nabrojao.

@ scoopex

Failas i ti.
owna owna ..... samo sto se grije na 110 stepeni C pa se restartuje sama ako nemas bolje hladjenje ......ili cak vodeno !
sc00pex je napisao/la:
owna owna ..... samo sto se grije na 110 stepeni C pa se restartuje sama ako nemas bolje hladjenje ......ili cak vodeno !
noup
napravis propuh u kucistu, to ti je jedno 30-50 KM i nece se grijati, mada i onaj kuler na njima je dovoljan....
btw. 4870 ubjedljivo najjaca grafa.... gledajuci cijenu.... nadji bolju grafu od ove za iste pare svaka cast :D
Mnogo gluposti, cuj graficka se restartuje sama... ccc

Elem, ovo mi lici na neko kurchenje, pa admini lockajte ovo... a ako nije tako, onda si budala sto si bacio tolike pare...

Post dobio aplauz od bak1r

cega 110?krvnih zrnaca?daj da vidim to!ona je napravljena da se grije dosta cak i preko 90C.ako ona crkne zbog pregrijavanja onda si ti kriv sto nisi napravio cirkulaciju vazduha u kucistu, sto se podrazumijeva kod novijig graf, kartica.sto se tice 9800GTX vs. 8800GT vidi na googlu da su razlike u arhitekturi minimalne
mcill je napisao/la:
Mnogo gluposti, cuj graficka se restartuje sama... ccc

Elem, ovo mi lici na neko kurchenje, pa admini lockajte ovo... a ako nije tako, onda si budala sto si bacio tolike pare...
jbte nemoj spamat bezze kurchis se koda niko nema tu grafu pa naso ja da se kurcim ....lijpo pitam u cemu je fazon jer svi govore da su iste snage ?

Post dobio šamar od bak1r

Znas li u cemu je fazon 9xxx serije grafa ? Procitaj malo o CUDA technology, to ce se sada uvest i za 8xxx seriju grafa i jos mala prednost u odnosu na 8xxx seriju grafa je dx 10.1 tj podrska za njega. Sto se tice nVidie i ATia, ATi ostvaruje bolje rezultate ali kada skontaju kako napravit drivere kako treba onda ce biti bolji od nvidie do tada su tu negdje 

Post dobio aplauz od bak1r

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.