Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

PARTICIJA

159 pregleda · 12 odgovora · otvorena 06.09.2008. u 23:08

eh ovako lagano pitanje kako da prosirim malo particiju bez onog magica sta ja znam kako se zove program uglavnom nemogu nista instalirat na particiji gdje mi je sistem eh kako da ja to sad prosirim malo imam jos dvije particije i na njima imam slobode memorije jel to moguce :D ako nije ko ga .... :D
Vidi nemoguce je povecat kapacitet HDDa sam oga je moguce mal opreuredit , tj. podjelit ga u particije.
Sa partiton magicom to mozes uradit i mozes to uradit kad dizes sistem. Nikako drugacije.
KRYSTAL je napisao/la:
Vidi nemoguce je povecat kapacitet HDDa sam oga je moguce mal opreuredit , tj. podjelit ga u particije.
Sa partiton magicom to mozes uradit i mozes to uradit kad dizes sistem. Nikako drugacije.
imam ja prostora na HD nego particija na kojoj mi je sistem puna je pa bih sad ja malo da to prosirim ako me kontas a nemogu na njoj da instaliram partiton magic a neznam dal neko zna iz comp menager tu sta da se uradi :)
Nemozes prosirit particiju ako je puna :\
KRYSTAL je napisao/la:
Nemozes prosirit particiju ako je puna :\
ma reko jel moguce sa druge uzet stavit na ovu xD
Omg pa instaliraj na drugu particiju Partitoin Magic i napravi preraspodjelu memorije tj. particija , ccc
KRYSTAL je napisao/la:
Omg pa instaliraj na drugu particiju Partitoin Magic i napravi preraspodjelu memorije tj. particija , ccc :D
a nemoze moras ga instalirat tamo gdje je sistem bar tako kazu nema koristi ako nije tamo :D
W3rToN je napisao/la:
ma reko jel moguce sa druge uzet stavit na ovu xD
sto jednostavno sve ono igre bla bla ili sta vec prebacis na D a tako oslobodis i prostor na c

to imam i ja imam 125 GB isto tolko na D i sad mi je C skoro pun i sacu fino sve da prebacim na D :D i to je to
Savage je napisao/la:
sto jednostavno sve ono igre bla bla ili sta vec prebacis na D a tako oslobodis i prostor na c

to imam i ja imam 125 GB isto tolko na D i sad mi je C skoro pun i sacu fino sve da prebacim na D :D i to je to
a nisu mi tamo igre a i nemam ih imam samo cs al on je na posebnoj particji a sto se tice ostalih gluposti imam neke programe za koje nemogu naci instalaciju nigdje pa ako ih izbrisem donji sam :D
pa jednostavno ti je.
Ili instaliraj Partition Magic na drugu particiju ili nesto izbrisi sa C:\ particije pa onda instaliraj Partition Magic.
Ako na drugoj particiji imas prostora, pomocu PM(Partition Magic) smanji tu particiju, a onda povecaj C:\.
Ali moj prijedlog ti je da napravis 3 particije.
C:\ neka ima oko 10 GB
Ove druge dvije kako ti odgovaraju.
Na C:\ instaliraj samo Windows i one sistemske programe.
Na D:\ instaliraj programe, a na E:\ svoje dokumente.
Na taj nacin ces, ako moras reinstalirati sistem imati manje posla jer ne moras raditi Backup nicega. Samo Format C:\ i nova instalacija.
Cak i vecina programa ne zahtjeva novu instalaciju jer im nije potreban unos u registry bazi.
je napisao/la:
sve je to podjeljeno kod mene samo sto mi je C pun ko sibica i sad kad instaliram neki program ako treba da ide na sistem neda mu da ga tamo snimi i tako to a podjeljen mi je HD imam particije za sve imam 400 giga HD :D
nemojte govoriti kad nemate blage sjebaste covjeka bezze, pogotovo ti requell. slusaj, mozes to sve lagano odradit, skini Hiren's BootCD, sprzi na CD, bootas sa njega, ides Partition Tools, odaberes neki od programa, uradis Resize particije koju oces i to je to...
IceWolf je napisao/la:
nemojte govoriti kad nemate blage sjebaste covjeka bezze, pogotovo ti requell. slusaj, mozes to sve lagano odradit, skini Hiren's BootCD, sprzi na CD, bootas sa njega, ides Partition Tools, odaberes neki od programa, uradis Resize particije koju oces i to je to...
tnx

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.