Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

iPhone

73 pregleda · 5 odgovora · otvorena 03.09.2008. u 20:02

Interesuje me nekolkiko stvari u vezi iPhonea....
Doso je novi iPhone 3G koji je duplo skupji od prethodnika.Razlika je u tome sto on ima podrzan 3G standard, GPS i ima novi operativni sistem (2.0) koji (izmedju ostalog?) omogucuje online kupnju putem App Storea i iTunesa. Moguca je nadogradnja starog iPhonea novim softverom koji omogucuje sve osim glavnih odlika novog iPhonea, a to su 3G i GPS.Posto su te opcije kod nas ionako (gotovo) neupotrebljive poceo sam razmisljat da kupim "stari" iPhone. E sad, ono sto neznam je:
-Kako se vrsi update softvera? Jel mora online preko mobitela (a to je kod nas nemoguce jer ga mozes kupit samo otkljucanog na crnom trzistu) ili moze i pomocu racunara i sta sve ustvari dobivam udateom softvera? Ako je samo online kupovina onda ga nemam potrebe ni updateovat.
-Dodatne aplikacije za njega se skidaju opet online preko mobitela, a za to opet moram imat registrovan mob. Da li je moguce skidat aplikacije s neta i onda ih preko racunara prebacivat na iPhone?

Ako se neko razumije u ovo bio bih mu jako zahvalan da mi objasni. Evo dajem i ovih 8 bodova sto imam ako ko pomogne.
a zasto ce ti onda taj Iphone,kad neces moc ni kupovati snjim ni ici na net itd.

bolje uzime sebi KU9090 i budi miran.Iphone ima 2 mp,a ovaj 5.Cijena LG je 900 KM
Bez uvrede al nisam trazio savjet koji mobitel da uzmem nego sam postavio nekoliko pitanja vezanih za iPhone.
ja mislim da se poprilicno razumijem jer ga i ja uzimam soon iz njemacke ... dakle kod nas ti je iskreno nekoristan iz razloga zato sto kod nas mobile surfing tj. net preko moba josh uvijek u kamenom dobu.

Da .. da bi skidao applikacije moras preko moba ne moze se koliko barem ja znam preko racunara stavljati aplikacije na mob osim naravno multimedija sadrzaja (video,audio i pics), a da bi skidao aplikacije s neta na mob iPhone ti treba biti registrovan.
Eh sada ima jedna caka .. ti kada ga dekodiras tj. das 100km da ga mozes ovde koristiti ili ga kupis vec dekodiranog jer ga nema na nasem trzistu ti ga ne mozes ni register jer je potpuno novi sistem u njemu jedina caka ti je da zamolis nekog da ti uzme vani skine aplikacije sve (sto sam ja zamolio starog) i onda imas na netu kako da ga sam dekodiras bez ostecenja sistema toliko sam ja cuo i toliko ja znam i meni su ljudi sve ovo isto rekli + sam se malo sam raspitao

cheerz nadam se da ti je nesto pomoglo
coya je napisao/la:
ja mislim da se poprilicno razumijem jer ga i ja uzimam soon iz njemacke ... dakle kod nas ti je iskreno nekoristan iz razloga zato sto kod nas mobile surfing tj. net preko moba josh uvijek u kamenom dobu.

Da .. da bi skidao applikacije moras preko moba ne moze se koliko barem ja znam preko racunara stavljati aplikacije na mob osim naravno multimedija sadrzaja (video,audio i pics), a da bi skidao aplikacije s neta na mob iPhone ti treba biti registrovan.
Eh sada ima jedna caka .. ti kada ga dekodiras tj. das 100km da ga mozes ovde koristiti ili ga kupis vec dekodiranog jer ga nema na nasem trzistu ti ga ne mozes ni register jer je potpuno novi sistem u njemu jedina caka ti je da zamolis nekog da ti uzme vani skine aplikacije sve (sto sam ja zamolio starog) i onda imas na netu kako da ga sam dekodiras bez ostecenja sistema toliko sam ja cuo i toliko ja znam i meni su ljudi sve ovo isto rekli + sam se malo sam raspitao

cheerz nadam se da ti je nesto pomoglo
Hvala, pomogo si. Evo ako hoces ove bodove samo reci kako da ti ih posaljem
ma j**o bodove

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.