Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Pitanje ?

59 pregleda · 3 odgovora · otvorena 31.08.2008. u 01:39

Eh ovako ljudi ..znaci zanima me dali opera sakriva IP na forumima..mislim znam da preko internet explorera i mozille nesakriva...

Eh a cuo sam da opera sakriva IP..pa jel istina ?
IP je vidljiv, bilo koji browser da koristis..
cuo sam za neki program koji sakriva skroz IP, tako da je nevidjljiv ali nije free..
moras se regat, a registracija se LOGICNO placa...
eto toliko
...
ne sakriva..
Ajd kreni logicno razmisljati molim te..

Evo, recimo da si na nekoj internet stranici i kliknesh na neki link, tvoj komp posalje zahtjev serveru da ti posalje podatke na koje taj link upucuje (konkretno: dodjesh na gamers ba pocetnu stranicu i hoces da vidish sliku dana), eh kad bi ti sakrio svoj ip u potpunosti, server ti ne bi mogao poslati to sto trazish.. to otprilike tako hoda, skrooz pojednostavljeno..

Otidji na google, informisi se sta su "proxy serveri" i kako se koriste.. odredjene stvari bi ti trebale biti jasne..

Post dobio aplauz od FataL

CloudStrife je napisao/la:
Ajd kreni logicno razmisljati molim te..

Evo, recimo da si na nekoj internet stranici i kliknesh na neki link, tvoj komp posalje zahtjev serveru da ti posalje podatke na koje taj link upucuje (konkretno: dodjesh na gamers ba pocetnu stranicu i hoces da vidish sliku dana), eh kad bi ti sakrio svoj ip u potpunosti, server ti ne bi mogao poslati to sto trazish.. to otprilike tako hoda, skrooz pojednostavljeno..

Otidji na google, informisi se sta su "proxy serveri" i kako se koriste.. odredjene stvari bi ti trebale biti jasne..
to jest al nez kad maskiras svoj IP nekim drugim IP server ce ce dat informaciju da je taj drugi bio tu, pokusaj sa ovim programom Vidalia Tor

http://photos.blogger.ba/arhiva/2008/06/06/1595500

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.