Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

TV i Racunar

145 pregleda · 15 odgovora · otvorena 12.08.2008. u 15:37

znaci ocu da imam sliku umjesto na monitoru na Televiziji sliku eh jel ja sad trebam kupit neki kabal ili to dodje......
i mozetel i to malo objasnit kako ide
Nemojte spamat i govorit opcija trazi trazio sam....
ja mislim tv kartu kupis- ustekas kabl od kablovske i to je to..

opet kazem ja mislim
Kupis TV out,imas program i gledas
r3L0aded je napisao/la:
Kupis TV out,imas program i gledas
kolko to otprilike kosta i gdje ima da se uzme..
ja msilim da ti to dode ..
znaci nemoras uzimat jel moj hawer je kupio plazmu i cim dobio odma prikljucio ^^
evo ovako ja to imam potreban ti je scart izlaz koji se nalazi od pozadi tva i na njega se prikljucii tri in ulaza koja se na kraju pretvaraju u dva kabla i ta dva kabla trebs da spojis jedan umesto zvucnika a drugi tamo blizu gde se stavlja monitor nadam se da sam ti pomogao I pozdrav
rekao sam u svom prvom postu kako da to uradis^^

video karta sa tv izlazom ili tv karta + kabl = sve sto ti treba..

gl;)
Hahahah, vise debilnih odgovora na jednom mjestu odavno nisam vidio (od juce, al ovdje je to vjecnost)...

Elem, svaka modernija graficka karta ima tv-out izlaz, s-video ili cinch, dakle taj kabl i trebas, ovisno koji prikljucak imas, odi u BILO KOJI electronic centar, Mercator, lokalni granap, na sve strane imas tih kablova, kupis, spojis, upalis tv, restart komp, uzivas u gledanju divx-a na tvu.
mcill je napisao/la:
Hahahah, vise debilnih odgovora na jednom mjestu odavno nisam vidio (od juce, al ovdje je to vjecnost)...

Elem, svaka modernija graficka karta ima tv-out izlaz, s-video ili cinch, dakle taj kabl i trebas, ovisno koji prikljucak imas, odi u BILO KOJI electronic centar, Mercator, lokalni granap, na sve strane imas tih kablova, kupis, spojis, upalis tv, restart komp, uzivas u gledanju divx-a na tvu.
Kako graficka tako i TV.

Sledece sto trebaš je prebaciti na PAL sistem, jer NTSC ce pravit probleme tipa no sound, no color, etc u najgorem slucaju neces imati ni sliku ni zvuk
allsvenskan je napisao/la:
Kako graficka tako i TV.

Sledece sto trebaš je prebaciti na PAL sistem, jer NTSC ce pravit probleme tipa no sound, no color, etc u najgorem slucaju neces imati ni sliku ni zvuk
Mah, za pocetak je vazno da dobije sliku, pa kakvu takvu, sa NTSC (koji je cesto po defaultu nastiman) slika npr nece biti u boji, al samo prebaci na PAL-B i sve ce biti u dure... a zvuk ionako ne ide preko graficke, vec sa zvucne treba spojit kabl s tv-om...
mcill je napisao/la:
Mah, za pocetak je vazno da dobije sliku, pa kakvu takvu, sa NTSC (koji je cesto po defaultu nastiman) slika npr nece biti u boji, al samo prebaci na PAL-B i sve ce biti u dure... a zvuk ionako ne ide preko graficke, vec sa zvucne treba spojit kabl s tv-om...
hajd mi reci nesto mozda ti znas

kako najbolje snimit (burn) DVD filmove? evo skidam ove 300mb .mkv HD-DVD ripove ili recimo obicne ~700mb avi i ubacim u VSOXtoDVD converter (tako nekako;) i pise "odlicno" i kad spzim opet nije skroz cisto jos vise nisam uopste zadovoljan. do fajlova ne moze biti, nego do nacina...radi se o CRT monitoru i sony dvd player..a siguran sam da moze bolji kvalitet jer kad ubacim orginal film (iz iraka:;))) ide dobro i eto isti vrag sa tv kanalima extra slika. a jebote ako je ovo HD-dvd treba moci?
allsvenskan je napisao/la:
hajd mi reci nesto mozda ti znas

kako najbolje snimit (burn) DVD filmove? evo skidam ove 300mb .mkv HD-DVD ripove ili recimo obicne ~700mb avi i ubacim u VSOXtoDVD converter (tako nekako;) i pise "odlicno" i kad spzim opet nije skroz cisto jos vise nisam uopste zadovoljan. do fajlova ne moze biti, nego do nacina...radi se o CRT monitoru i sony dvd player..a siguran sam da moze bolji kvalitet jer kad ubacim orginal film (iz iraka:;))) ide dobro i eto isti vrag sa tv kanalima extra slika. a jebote ako je ovo HD-dvd treba moci?
Ah, i ja snimam te, kvalitet jest dobar, ali ako ga snimis na dvd, on se nece popraviti, instaliraj fino sve codece, i igraj se malo sa postavkama programa koji koristis i radice, ja sam koristio jedan program u tu svrhu i super je radio, al da me ubijes sad se ne mogu sjetit naziva, kad skontam PM cu te...
kupis TV kartu .. al neku kvalitetnu ... ubacis u centralnu dole...tv karta ti je npr. isto ko graficka (izgled,velicina) kad ubacis ... ukljucis kabal od kablovske u nju i imat ces sliku .. ima jos neka stvarcica da stavis na ekran pa da mozes daljinskim listati ... GL ;)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.