Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 10 bodova

pitanje

427 pregleda · 7 odgovora · otvorena 23.03.2005. u 08:54

Ko mi kaze kakve su to MUD igre i kaze makar jednu dobice 10 bodova
Rješenje
MUD je skracenica od Multi User Dungeon. Jako je slicno irc-u, sto razlikom sto korisnici/igraci mud-a imaju vise interakcije medjusobno nego prilikom 'ircanja'.

Kako to izgleda?

O: Nema slika ali i to je jako retko. To je kao da igrate interaktivnu textualnu avanturu. Ostali igraci mogu vam biti saborci, neprijatelji ili vec nesto trece. Mozete roleplay-jete ili samo da skupljate expiriance. Sve zavisi od same tematike mud-a. Izgleda na prvi pogled dosadno ali je ustvari jako zarazno. Postoje i graficki mud-ovi ali za njih vam je potreban dobar link i poseban program koji dobijate od ljudi koji odrzavaju doticni mud, za neke pare.

* Da bih igrali MUD treba nam :
Internet i neki telnet program. Postoje i klijenti za igranje mud-ova kao sto su tinyfugue, tintin, zmud, etc. Oni vam omogucavaju da se neke stvari automatizuju.

Dakle predpostavljam da na to mislis..jer je to feneomenalna igra i imao sam priliku igrati je! zaista nesto sto treba da odvuce paznju...!
Kako zarazno!
Sva sreca da sam na vrijeme usao...da odgovorim na ovu temu...uhhh bilo bih mi zao poslije...ali sve je dobro ispalo...
iako to sada nema veze morao sam jos nesto dodati.
ova tema o MUD igrama je bila i u INFO caspopisu....znaci to su igre na text mod i igrali su ih uglavnom unixasi

godfather je napisao/la:
Napokon si se pojavio vilenjak, gdje su moji bodovi?

Lave moj nisam ja zaboravio tvoje bodove ali moram imati 50 komada da ti dam zasluzeno ...nisam nikome ostao duzan pa necu ni tebi vjeruj mi...a posto si dosadan tako zaradio si jos 5 komada i dobijas ukupno 10 bodova...
Sabura niko nije urmo cekajuci uz Allahovu volju!
Sve najbolje!

Vilenjak je napisao/la:

godfather je napisao/la:
Napokon si se pojavio vilenjak, gdje su moji bodovi?

Lave moj nisam ja zaboravio tvoje bodove ali moram imati 50 komada da ti dam zasluzeno ...nisam nikome ostao duzan pa necu ni tebi vjeruj mi...a posto si dosadan tako zaradio si jos 5 komada i dobijas ukupno 10 bodova...
Sabura niko nije urmo cekajuci uz Allahovu volju!
Sve najbolje!

E bash si lud ... majke mi !!!!!!!
Ok nemoj se ljutiti nisam fakat znao da trebas imati 50 bodova nije ba do bodova nego konto da me zavitlavaš...
SORRY

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.