Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje

lol cabel VS lol wireless {bip}

418 pregleda · 8 odgovora · otvorena 20.03.2005. u 20:39

ee vak : Sta da uzmem ??

cabel : mislim da je sigurniji od Bip-a jer kako gledam " kad padne snijeg losa konekcija " su cesti komentari za BIp .....33 Km +7+10 HS-a

BIP : drugi mi govore stabilan BIP ,meni je to..nekako opet jebiga sigurno kad je kablo...i prednost mi je to sto nemoram imati HS kablovsku dok za KIP trebam. ..

Zanimaju me komentari (istiniti)korisnika a ne informacije na sajtovima : sta je bolje ..... ...

Kakvo je stanje za tim konekcijama i sta su pojedinosti kod tih konekcija npr (drzati uvijek LOl stranicu otvorenu)....I da li jje dovoljan 2.5 GB Limit
BIP je brz i sve to al stalno problemi ovo ono. ako ti je za neki poso ( da saljes slike na web stranice i sl., mislim ako ti je to placeno naravno ) bolje nemoj uzimat jer nikad neznas kad ti moze past' konekcija. ako je za zajebancije svakakve , pa mozes brate i sacekat da poprave to nabrzaka, gl
biblija slijedi..

Logosoft bip (wireless) imam ja.. kisa snijeg magla konekcija mi je normala.. neznam kod ostalih.. Lol broadband stranicu moras imati otvorenu i kad i uz bip i uz kip.. za bip moras biti na cekanju.. tj. da dodju i provjere teren da vide kakav ti je signall.. al uz kip ( cable ) moras imati kablovsku televiziju i neki prikljucak na toj kablovskoj da bi mogao ukljuciti josh jedan kabal za interent...
uz bip dobijes koliko ja znam .. za 50 km ti postave antenu dobijesh 15 m kabla 2 metra kabla sa usb prikljuckom i adapterom koji ide u komp.. sve ti to lijepo smijeste i namjeste ti na racunarau konekciju.. i otvoris broadband stranicu ukucas username i password i surfaj.
Limit zavisi koji startpaket uzmes imas Apolo i Vojager , apolo m i vojager m
apolo ti kosta 30 mjesecno uz 2 dawnload limita i 2 gb

Vojager 60 km ista brzina upload i dawnload limit 4 gb

Apollo m 2.5 dawnload i upload limit za 30 km mjesecno..

Vojager -m 4 gb upload i dawnload limit za 60 km..

cijena prekoracenja 1. mb za apolo i vojager 0,03 km - 1 mb

za Vojager - m i apolo - m 0.03 km

sad kip cable..

sve isto limit i ostalo samo drugaciji nazivi..

Bip ce prekinuti samo jaci signal od Logosft signnala...

Po meni bip je bolji.. to mi i jarani koji imaju Kip govore..

srry sto sam se raspisao al me nesto prsti bole pa da ih razradim.. a ako te josh sta zanima

https://www.lol.ba/isp/InternetPristup.aspx tu ti pise koje start pakete imas i sta ti sve treba.. sretno

Sljiva je napisao/la:
ja sam imo bip i bip je uzas , preso sam na KIP i kip je betoniran

ajd ba bonen sto onda VR6 meni salje pjesmu da ja tebi saljem ?

to mi je nesto cudno.. sto sa kip na bip sporo sve ide sa bip na bip ide normala... to mi je josh malo cudno
kakve to veze ima ? isto tako ti ne mozes poslat nekome ko je na bipu , to je z*** razloga tako , ja sam vec 2 god sa ovim jacim konekcijama logosofta , ja znam kako je BIP ku***v nisam bezveze prelazio , a to so mi ne moze izmedzu sebe nema nikakve veze (: ..
ne...
vako ide

cable 2 cable je kriza...

bip 2 bip extra...

bip 2 kip extra...

kip 2 bip extra...

to je nesto do njih garant...

a ja ti preporucujem cable
(: ako zivis blizu nekog predajnika i ako tu nema nekih smetnji preporucujem wireless .
jer on postoji vech par godina, i ljudi su shvatili gdje su greske itd..tj. istestirali su ga
a cable ne postoji tako dugo kao wireless i cesto se desavaju prekidanja izmedzu logosofta i hs.a .
ili barem jednom u mjesec dana desi se :] "Radnicka ulica nema cable net , problem se rijeshava ".. il neke druge ulice. cesta su prekidanja.
ja sam na bipu 5 mjeseci bio,pa na cable presao..CABLE betoniran u odnosu na bip

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.