Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje 50 bodova

K800i Camera PROBLEM

250 pregleda · 21 odgovor · otvorena 04.08.2008. u 21:39

Znam da nije forum za mobitele da pojedini mentoli ( ovih 80% ) ne bi morili

Ovako, danas sam kupio koristen SonyEricsson k800i. Dosla mi je garancija ( znacio kupio sam u IT Computersu, skladiste polovne robe, nebitno ), sve treba da radi kao i nov aparat. Problem je u tome sto nemogu podesiti ( ili ne radi ) Blic, xenon flash ili kako vec. Bilo koju opciju da upalim kada slikam samo se pali nekakvo narandzasto svijetlo. Uradio sam reset uredjaja i nije pomoglo.

Sad pitanje, dali se mora nesto posebno uraditi da to pokrenem, koliko je mogucnost da je blic crko i dali neko nesto zna o flashovanju telefona jer sam cuo da to moze rijesiti probleme i koliko je to opasno da sprzis mob. Google sam koristio citav je***i dan i nisam nasho rjesenje. Ajde ako neko nesto vise zna nek pishe, ako ne sutra vracam.

btw. Samo nemojte odgovarati vrati ti to najbolje ti je i sl. MOLIM VAS sve koji spadate u ove mentole
znas sta ja mislim da je sto se kazu do "operativnog sistema" da ne reaguje, npr kao da nije instalirano to odi do skenderije, bilo koja prodavnica i nek pogledaju sigurno je do toga
Odi do obliznjeg mobile shopa (techno shop se to jos zove) i neka ti pogledaju. Imao sam k800i i sve mi je super radilo :S
od mog brrata je tako crveno i onda kasnije se upali obicni BLIC drzi to gore kada slikas znaci drzi se dok ne blicne et
imao isti problem , proklet mobitel starno , nesecam se bas ali bila je neka glupost kao imas postavke svjetlosti za plazu ( i neke slicne gluposti ) stavi to na auto i trebalo bi radit , ja mislim da je to to ako nije jbga
BRAVO SADA SVI IMATE PO JEDAN POST VISHE.

PA NE VJERUJEM STVARNO, MENTOLI
znas sta ja mislim da je sto se kazu do "operativnog sistema" da ne reaguje, npr kao da nije instalirano to odi do skenderije, bilo koja prodavnica i nek pogledaju sigurno je do toga

edit : TEK SAM SAD SKONTO DA JE OVO MOCNO POSTAVILO 2 ISTA POSTA SRY JOS JEDNOM
4m1r je napisao/la:

Pa ti si zatrazio odgovor i svatko ti je odgovorio ono sto zna. Potrudi se, jedan dan uzmi bicikl/romobil i odi do obliznjeg computer/mobile shopa.
eh buraz ja ti imam k800i vako.... imas senzor na njemu koji kad ima prirodnog svijetla nepali blic a kad je mrak normalno pali. ako tebi nece da upali po mraku ides vako udjes u cameru i kliknes opcije imas tamo flash i stavish automatic i to je to gl.
K800i nema xenon flash. Ima samo diodu koju možeš upaliti da posvijetliš sliku, a kada uslikaš na trenutak bude jača svjetlost (ovo NIJE blic).

Može biti da ti je ta dioda otišla (što je vrlo lahko moguće). Da provjeriš da li je do diode, idi na meni, i izaberi organizer. Zavisno od jezika, odaberi Leuchte ili Lamp :) Ako tu ne radi onda je dioda pokvarena. Može se lahko zamijeniti u servisu. Ako radi onda je softverski problem, trebaš preflešati mobitel. To ti mogu ja uraditi, ako imaš data kabal. Ako nemaš imam ja :)
Sequnix je napisao/la:
K800i nema xenon flash. Ima samo diodu koju možeš upaliti da posvijetliš sliku, a kada uslikaš na trenutak bude jača svjetlost (ovo NIJE blic).

Može biti da ti je ta dioda otišla (što je vrlo lahko moguće). Da provjeriš da li je do diode, idi na meni, i izaberi organizer. Zavisno od jezika, odaberi Leuchte ili Lamp :) Ako tu ne radi onda je dioda pokvarena. Može se lahko zamijeniti u servisu. Ako radi onda je softverski problem, trebaš preflešati mobitel. To ti mogu ja uraditi, ako imaš data kabal. Ako nemaš imam ja :)
sta ti je klocu kakva dioda hahahha
spOOnBA je napisao/la:
sta ti je klocu kakva dioda hahahha
Svijetleća izrode... svijetleća

L E D
Sequnix je napisao/la:
Svijetleća izrode... svijetleća

L E D
LOL na k800 je xenon blic ...
Idi pod jorgan i pokusaj uslikati ?

ako nece znaci jednostavno NE RADI !

logicno !
spOOnBA je napisao/la:
LOL na k800 je xenon blic ...
Diodu koristi za lampu, odnosno osvjetljenje prije nego što uslika, Xenon je u akciji samo 2 mikrosekunde.
Ja mislim da ti je najbolje znaci da se ti nezezas i igras.........

Da odneses u neki mobyshop.........samo da vidis u cemu je problem ako popravak bude jeftin.....plati ako ne radi sta hoces
4m1r je napisao/la:

ae sada pokusaj ovo , udji u servisni meni zaci pomocu kombinacije tipki desno , ljevo i * ( ovo pritiskaj zaredom ) -> * -> -> * <- * ( -><- je pomicanje josticka ljevo i desno ) i sada idi na isprazni bljeskalicu
jesil probo da slikas u tamnijoj prostoriji(Sa manje svjetla..)??? Moguce da ti se samo blic pali automatski...
eh ovako imam ja K810i pa je to isto....kad slikas to gore dugme pritisnes i upali ti se crveno svjetlo i onda ne pustas nego samo jos jednom ga gurnes prema dole i onda on uslika,...a ako oces da upalis blic da ti blica jednom ili 2 puta imas dole na dugme gdje je resetka na to namjestis oces bez blica, da ti jednom blicne, ili namjestis da ti dvaput blicne....ako ti ne bude nista od tog radilo onda odnesi mob na servis..
aYo je napisao/la:
eh ovako imam ja K810i pa je to isto....kad slikas to gore dugme pritisnes i upali ti se crveno svjetlo i onda ne pustas nego samo jos jednom ga gurnes prema dole i onda on uslika,...a ako oces da upalis blic da ti blica jednom ili 2 puta imas dole na dugme gdje je resetka na to namjestis oces bez blica, da ti jednom blicne, ili namjestis da ti dvaput blicne....ako ti ne bude nista od tog radilo onda odnesi mob na servis..

Momak hvala na pomoci ali ja nisam mutavac je***i da ne provjerim sve to. Stvarno ne bi skonto gdje se sve pali da mi niste rekli.

One post more

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.