Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje 200 bodova

Win XP Org

207 pregleda · 9 odgovora · otvorena 28.07.2008. u 11:45

Ovako , imam orginal windows xp profesional i sada treba da ga aktiviram . Problem je sto kada odaberem da online aktiviram nemoze da kao pronadje konekciju a manualno imam da mu ja zadam adresu i port proxya koji ja neznam (bihnet adsl) a kada odaberem putem telefona da aktiviram za Bosnu i Hercegovinu kada nazovem kaze da broj ne postoji.

Kako sada da aktiviram jer nemogu uopste logovati se na PC dok ne aktiviram.
1. Click on Start and then Run.

2. In the text box in the Run window, type regedit and click OK. This will open the Registry Editor program.

3. Locate the HKEY_LOCAL_MACHINE folder under My Computer and click on the (+) sign next the folder name to expand the folder.

4.Continue to expand folders until you reach the HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\WindowsNT\Current Version\WPAEvents registry key.

5.Click on the WPAEvents folder.

6.In the results that appear in the window on the right, locate OOBETimer.

7.Right-click on the OOBETimer entry and choose Modify from the resulting menu.

8. Change at least one digit in the Value data text box and click OK. This will deactivate Windows XP.

9. Click on Start and then Run.

10. In the text box in the Run window, type the following command and click OK.
%systemroot%\system32\oobe\msoobe.exe /a

12. When the Windows Product Activation window appears, choose Yes, I want to telephone a customer service representative to activate Windows and then click Next.

13.Click Change Product Key.

14.Type your new, valid Windows XP product key in the New key text boxes and then click Update.

15. If you’re taken back to the previous screen and prompted, choose Remind me later.

16. Restart your PC.
Proxy: 195.222.056.041
Port: 9201 ili 8080

Edit:

pogledao sam u svom registry-u, aktiviran windows preko te adrese i radi bez problema
sve bi to bilo divno Zuma kada bi ja mogao doci do toga.

Ne ulogujem se na account na PCu uopste.

Znaci moram aktivirati prvo da bi dosao do desktopai ostalog , na start screenu mi odma trazi aktivaciju
abasi je napisao/la:
sve bi to bilo divno Zuma kada bi ja mogao doci do toga.

Ne ulogujem se na account na PCu uopste.

Znaci moram aktivirati prvo da bi dosao do desktopai ostalog , na start screenu mi odma trazi aktivaciju
a probas uci preko safe moda???
meni je bilo to par puta ali kad da znak da nije registrovan probaj par puta isti proces uraditi za reg. preko neta...tako sam ja uspjeo jednom
0cam nekontam i ja imam original Windows XP Home Edition isti je proces aktiviranja imas 30 dana da aktiviras .. i ja sam zvao taj broj isti dan nije moglo skinuo sam patch windows aktiviran i registrovan na moje ime . znaci sad sljedeci put kad budes instalirao isti dan pokreni patch i bice sve uredu brate
http://rapidshare.com/files/122379394/AWPA_reu.rar
nemoze da pronade konekciju zato sto se nisi log na comp .
jedino rijesenje : Ako imas kucni telefon i naravno DIAL-UP modem u racunaru ( moze i integrisani ) samo povezi racunar i telefon . Nastimaj Dial up konekciju i ovo ti je dial up broj : 081 294000 BHTELECOM ( neregistrovani korisnik ) Ja sam to kod jarana radio i u 4 minute sve zavrsio ! Ako ti nesto nije jasno pitaj !
je napisao/la:
drug sta je http://rapidshare.com/files/122379394/AWPA_reu.rar iii koji je pass ?
PeniK je napisao/la:
drug sta je http://rapidshare.com/files/122379394/AWPA_reu.rar iii koji je pass ?
ddl-warez.cc

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.