Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 6 bodova

Sretan 8 mart svim gamericama!!!

606 pregleda · 16 odgovora · otvorena 07.03.2005. u 21:45

Sretan 8 mart svim gamericama i gamerima . Fino se provedite i gameri nemoj te puno para potrositi oko gamerica

Za ovo pitanje dajem velikih 6 bodova

Kako je nastala tradicija DanaZena (8 Marta)

Na ovo pitanje bi bozo trebo imati odg..
hehehe
u Bostonu su se zene borile za svoja prava...
I onda su dobile 8 mart kao dan zena...
u istanbulu su se zene borile za svoja prava...

I onda su dobile batine za 8 mart
Definitivno Bozolicius ima odgovor...ipak 71.god. uhhh.e da Hvala iako nisam gamerica... ...i tebi takodjer da***da se natrosi kupujuci poklone...joj stfu sad ovo ... Kazes kako je nastao 8.mart...

"Svi vec znamo da je 8. mart međunarodni dan zena, iako su ga neki do prije godinu dana svrsatavli u "komunističke" praznike, vjerovatno nakon njihovog silazenja sa brda su nasli negdje tekst o ovom prazniku gdje je kristalno objasnjeno da je to međunarodni praznik.
8 Mart - Dan Zena. 1910g. na prijedlog Klare Cetkin na medjunarodnoj konferenciji zena u Kopenhagenu 8. mart je prihvacen kao dan borbene solidarnosti zena. Od tada se u mnogim zemljama ovaj dan slavi kao Dan Zena.
Eto nadam se da cu dibiti te neke bodove...
Pa sretno gameri u kupovini cvjeca,parfema ili necega slicnog...nemojte zaboraviti da je i vasa majka - zena i da slavi 8 .mart!

puma je napisao/la:

hahaha
dobra ova
ja mislim kad je onaj adam udaro onu evu i jednog dana ode i naberejoj

"tamic" civjeca

sretan 8 mart gameri (hahha)
Rješenje
Evo sta mi je mama rekla sad

Na Socijalističkoj internacionali u Kopenhagenu 1910 Clara Zetkin, njemačka socijalistkinja, predložila je da se Međunarodnim danom žena obilježi štrajk američkih tekstilnih radnica iz 1857. Preko 100 žena iz 17 zemalja, uključujući i prve tri žene izabrane za parlamentarne zastupnice u Finskoj, jednoglasno su prihvatile prijedlog. Međunarodni dan žena proglašen je u čast pokreta za ženska prava uključujući pravo glasa. Na konferenciji nije određen točan datum. Ujedinjene nacije počele su slaviti 8. ožujak kao Međunarodni dan žena 1975. koja je proglašena Međunarodnom godinom žena. Dvije godine kasnije, 1977. Generalna skupština UN-a prihvatila je rezoluciju kojom se proglašava Dan ženskih prava i međunarodnog mira UN-a koji će se obilježavati na datum koji odredi svaka zemja članica.

Pa slesh nemoj vise nikad zaboraviti kako je nastao 8.mart... E sad ono najzanimljivije...

Gameri znateli da imao i mi dan muskaraca ...ha niste znali samo sto nama nije jos Medjunardona unija odobrila...Datum je : 3.novembar godine neznam ..hehehe ...
E sad mozda bih trebali da nadjemo mi u BiH - Dan gamera ...ha sta mislite i da se sastajemo na dan negdje gdje odredimo...sto bih to bilo zanimljivo...ovako nesto vec se vec niz godina odrzaje u Beogradu ali nije vezano za kanter vec za Vilenjastvo...ja sam bio na jednom i bilo je uhh..komentari su suvisni...
Dakle evo pokrenucu temu: dok je svjeze!
vilenjak 3. je dan pedera

ma sretan 8 mart gamericama.. a vi papci kupite barem jednoj curi cvijece kad necu ja
Nek su nama skratili casove na pola sata,da***da ima svaki dan bio takav ako ce nam casove skracivati

slesha sretan ti 8 mart
Ma nije neko mi je to rekao a neznam ko da je 3.novembar dan muskaraca...a imas pravo ipak to je dan pedera...

Ali ako pogledas zasto ne bih i ove cure malo potrosile na nas . Ha Ja ! Ej ba zar ostali dani u godinu nisu nasi!...cccc
Puma lol ismijao sam se ... .... S.cast!

HOWGH-Ja sam rekao!
Koje jaci Zagor ili Black!hehehe

worlock* je napisao/la:

puma je napisao/la:

hahaha
dobra ova

nije dobra nego je tako i bilo
hajde ba nema to,kakve su cestitke,gdje cvijece ,gdje su ruze,dajte cori onoj sa foruma odavde Idi ja mislim ,nick Ninjica ...dajte ba curi kupite cvijece i ima li igh jos ,sumnjam

puma je napisao/la:

lol

bega je napisao/la:

puma je napisao/la:

lol

hhoho fakat ste gledali kako ih makljaju zalosno za taj 1 jedini dan koji zene imaju za sebe dobije batina
haha lol

Vilenjak je napisao/la:
Ma nije neko mi je to rekao a neznam ko da je 3.novembar dan muskaraca...a imas pravo ipak to je dan pedera...

Ali ako pogledas zasto ne bih i ove cure malo potrosile na nas . Ha Ja ! Ej ba zar ostali dani u godinu nisu nasi!...cccc
Puma lol ismijao sam se ... .... S.cast!

HOWGH-Ja sam rekao!
Koje jaci Zagor ili Black!hehehe

Ko jos od gamersa ne slavi 3 novembar ja se za 3.n olesijo ko stoka sa 3 jarana

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.