Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana

MSN - virus - sender

330 pregleda · 19 odgovora · otvorena 12.06.2008. u 16:12

eh .... jedna cura mi je preko msn poslala link neki bezvezni znaci nidje veze link.. odmah sam znao da je virus al reko haj da vidiim malo jel ovaj nod toliko efikasan.. usao sam i skinuo neku instalaciju kliknuo sam na nju 2 puta i pisalo je "the picture can't be displayed" reko aj ok!... mislim u sebi 'vidi virusa nidje veze nije ni napao' ... poslije par dana nod mi je poceo izbacivat alert-e kako mi napada virus nesta ga sam update i to ....izbacilo je par puta alert al nije bilo ni: clean,delete, terminate - znaci nista od toga nije bilo ... mogao sam samo 'close'...probao sam ocistit kompjuter i on je izbrisao taj sender al i dalje mi je ostalo nesta sto mi smeta racunaru i stalno mi nod izbacuje taj prozor sa virusom … proed toga kad rr, ugasim I upalim racunar stvori mi neke nove fajlove I virus sam nesta izmjeni …
Stvori u C neku instalaciju pod imenom “is155932” “is15932”
Dole kod sata pokazuje da je automatic update iskljucen a provjeravao sam u control panel/system I sve je u redu

Stvarno ne znam sta da radim …
Moras Formatirat
poslije instaliraj NOD 32 v 3.621
Neki Antispyware i radi k0mp ko sat
instaliaj Kaspersky 7.0 i neces ni cuti za virus vise
probaj system restore ja tako vecinu virusa neutraliziram il nesh pa odna skeniram
A nemas sta vise skidati kaspersky ili nod to ti nece pomoci vise oko toga virusa ... Jedino sta ti preostaje je formatiranje ... I kad formatiras nemoj vise taj virus accept i rijeseno ...
               xp0zer je napisao/la:
morat ces format PC,jer neces 100% moci ocistit komp od virusa

Ne vjerujem da je to potrebno, iako nije opisao akcije viruse, osim sto mu NOD javlja da postoji.
Za trebu, ne vjerujem da je ona poslala, jer mislim da se taj tip virusa (mozda je i nesto drugo) salje sam, tebi pise bas nesto kao: " Evo ti moje slike u tangama" da te navuce da kliknes. Budi siguran da je virus, kaspresky 7 pa na gore bi trebao rijesiti problem, ako je mozda malware ili nest slicno ima dovoljno dobrih programa da pokusas spasiti situaciju.
e a vidi meni je slican problem , meni samo salje svima kad udjem NA msn , znaci cim se logujem na MSN odma mi zastopa mis neradi nista dok ne posaljes svima nekakve linkove , ali ja to prekinem sa task menagerom , i nikako se ne mogu rijesiti toga da kad udjem to ne salje vise , instlairao kaspersky 7.0 ali mi onda pc stopa , al hajd sto stopa neg on trazi crack a ja ga neznam crackovati xD
pa ako neko zna u cemu je problem neka kaze pls
obicno u ti fajlovi sto budu kao "slike", koje kad otvoris pise "the picture can't be displayed", su keyloggeri ili neki drugi programi koji se sami instaliraju..
obicno to bude vako:
otvori notepad.. prenese sliku (ne mora biti slika) u notepad i pojavi se njaki kod.. u taj kod zalijepi i kod od virusa i snimi fajl kao nesto.jpg ili nesto.gif ili nesto.exe
ti kad to pokrenes ono ti zarazi vecinu fajlova na compu..
system restore ti moze pomoc.. ako ne pomogne onda nema druge nego reinstall win
Kao sto je ovaj gore rekao da mu zastopa msn i salje nake linkove.. meni je to jednom al sam sa nodom unistio to i sad bez problema udjem na msn ...al je problem sto kad god upalim pc stvori one fajlove u c, izbaci jednom da virus postoji i to .. pored toga mi je zabranio i imageshack i bilo koji drugi poster na internetu .... ono, ne mogu browse.. kliknem al nista .. to je do tog virusa... system restore sam davno iskljucio jer mi je usporavao pc ... znaci nish od toga.. virus mi sad ne djeluje znaci nista mi ne radi samo me nervira to sto mi izbaci kad kod upalim pc da virus postoji .. a jos mi stvori kod sata da update nije u redu .. kad stavim da mi ne update normalno nod mi izbacuje i zastopa mi msn kao onom liku gore... ma eto .. sad da reinstal pc ne mogu to .. ne da mi se jer imam nakih stvari na pc a ne da mi se prenossit na cd tj. przit...
Format ... Ne znam samo cemu isprobavas antivirus na tako glup nacin
               G3nius~cruel je napisao/la:
Kao sto je ovaj gore rekao da mu zastopa msn i salje nake linkove.. meni je to jednom al sam sa nodom unistio to i sad bez problema udjem na msn ...al je problem sto kad god upalim pc stvori one fajlove u c, izbaci jednom da virus postoji i to .. pored toga mi je zabranio i imageshack i bilo koji drugi poster na internetu .... ono, ne mogu browse.. kliknem al nista .. to je do tog virusa... system restore sam davno iskljucio jer mi je usporavao pc ... znaci nish od toga.. virus mi sad ne djeluje znaci nista mi ne radi samo me nervira to sto mi izbaci kad kod upalim pc da virus postoji .. a jos mi stvori kod sata da update nije u redu .. kad stavim da mi ne update normalno nod mi izbacuje i zastopa mi msn kao onom liku gore... ma eto .. sad da reinstal pc ne mogu to .. ne da mi se jer imam nakih stvari na pc a ne da mi se prenossit na cd tj. przit...

to sto se tice browse.. taj virus ti je vjerovatno promjeno ili obriso key iz registry baze..
a ti virusi sto imate, oni se moraju rucno brisat sto je veoma tesko.. format ti je najlaksi nacin da se rijesis toga..
kupi dvd-ova i przi ono sta ti treba
najbolje nacin brisanja virusa da nemas nikakvih kadnije problema u koje sam se ja uvjerio je FORMAT!!!!!
ali vidi pasha otidi na google i ukucaj SpyDoctor download
I add me na msn a ja cu ti dati licensu [email uklonjen]
i meni je isti problem bio, ja udjem na conversation sa jaranom i tamo pise neki link a nisam znao da je to virus, i ja taj link kliknem i otvori mi neku praznu stranicu i pise save file il cancel, i ja uzmem save file, i stvori mi se ikona na desktopu, i ja tek onda pitam jarana sta ti je ovo, kad kaze on nemoj to otvarat to ti je virus,a ja vec save al nisam otvaro sa dupli klik, i odma ga izbrisem i iz recycle bin ga isto izbrisem. eh sad posto ga nisam otvaro, hocel mi ista bit i mozel mi neko preko tog virusa koji je vec izbrisan trosit racun sa mog interneta ?
poslije je****a, nema kajanja !

format haha

Post dobio šamar od Struja

najbolje rijesenje ovakvih i slicnih problema je formatiranje8-)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.