Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje U kanti Riješeno

problem s ekranom

156 pregleda · 9 odgovora · otvorena 11.06.2008. u 13:52

znaci lijevi dio ekrana mi se stalno malo trese..zna li iko kako da to sprijecim ?

btw.pokusavo sam degauss on/off ali nece

sorry sto nemam bodova,al eto bit ce tih 5

no spamm !
ako imas zvucnike pored monitora malo ih odalji a vidi kablove kako su rasporedjeni da nisu zgnjeceni ili zguzvani
Rješenje
               Skille je napisao/la:
ako imas zvucnike pored monitora malo ih odalji a vidi kablove kako su rasporedjeni da nisu zgnjeceni ili zguzvani

ovo ako nije neznam mozda nesto smeta provjeri
ako imas onaj stari sa katodnim cjevima njemu nema pomoci.Meni se pojavila horizontalna linija i nikako je se nisam mogao rijesiti i u tom dijelu je slika bila mutnija.Kupi sebi neki LCD ekran i uzivaj
               ge0rge je napisao/la:
ako imas onaj stari sa katodnim cjevima njemu nema pomoci.Meni se pojavila horizontalna linija i nikako je se nisam mogao rijesiti i u tom dijelu je slika bila mutnija.Kupi sebi neki LCD ekran i uzivaj

ima li neko rijesenje koje me nece kostat 600 km ?
Reci malo više info, koji je monitor, koliko incha etc. ?
Prvo pokušaj sa onom "starom dobrom", makni sve što rezonira sa monitorom od njega ( magneti, mobiteli i slično ).

Zatim instaliraj ReForce odavde i podesi da ti pri slijedećim rezolucijama osvježava 'vako;

640x480 @ 100 Hz
800x600 @ 100 Hz
1024x768 @ 85 Hz

, zatim spasi postavke.

I nemoj koristiti veće rezolucije od 1024x768 jer je to max. preporučena za 17-ke.
slusaj pokusaj iskljuciti monitor iz struje i pomaci zvucnike i sve onda ga opet upali uzmi veliki magnet stavi na sredinu monitora i vrti na sredini jedno 15 sec i onda naglo trzni u stranu koja ti je sje....!
               Skille je napisao/la:

I , nemoj da su ti svi kablovi blizu jedan drugoga,napravi makar 2-3cm(jos bolje sto veci razmak)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.